Įkraunama...
Įkraunama...

Seno namo rekonstrukcija-ar naujas

Tai ir aš sakau kad brungu (rekonstrukcijos projektas+derinimas iki Leidimo). O kur dar pridavimas rekonstravus- tai jau myslyju kad iki 10000 dasieks viskas.
Sakau gal rajone ieškoti architekto? Ale tas gali pasiklysti Vilniaus m.savivaldybės daugiaaukštyje, kas beatras...
Atsakyti
sveiki.....radau tema kuri atitinka butent musu situacijai.
mes gyvena dabar anyksciu mieste,kol kas nuomuojames..bet as salia anyksciu turiu savo namus,ten kazkada gyvenom su tevais,dabar niekas ten negyvena ,o jie yra mano vardu.su vyru is pradziu kaip susituokem galvojom pirkti buta,bet paskui sudeje visus +ir - nusprndem,kad bute ne mums gyventi,jau ir dabar kur nuomuojames,mums tikras vargas,mazai erdves...o ir vyro darbas vadinkim "garazinis"o ir as ir gyvunu myletoja juoda,ir siaip man butas KANCIA visomis prasmemis...
tai ieskojom namo,bet pas mus kainos NESVEIKOS kitaip nepavadinsi...uz nama Anyksciu"kaime" uzsirekia apie 200 tukst.jei namas be komunikaciju,o jei viskas yra tai kainos nuo 400tukst.
tai sugalvojom gal mums apsimoketu rekonstruotis mano sena nama,nes vistiek koki tu nama benusipirktum vistiek darytum minimalu bent remonta,nes manau nei vienas neras kad butu pastatytas pagal tai ko tu nori...aisku jei pats stataisi tada jo.
bet kazkaip bijom veltis,nes dabar pradejau tvarkytis paveldeta zeme po namu,nes ji buvo mano mamos vardu,o namas mano...ir kaip susitvarkysiu zeme ir issiimsiu namo inventorizacija(nes sesuo paemus namo dekus ir man neduoda)zadu pradet ieskot galu...
ten musu tas manas buvo medinis ,tada tevai apmurino,aisku be jokiu leidimu,nzn ar prie to kas kabinsis,o mes dabar norim vienam namo gale dar truputi praplesti,o kad mums gautusi katilinei ir tamburui vietos.kazkaip iki pamatu nugriaut nenoriu,noriu tik praplesti ir pakelti antra auksta,na o viduje aisku is esmes viska keisti..kas galit patirti nuo ko pradeti,ar reiks mums projekto
Atsakyti
2Madlena: iš principo galėčiau pakonsultuoti per AŽ arba mail.
Ko sesuo neduoda?
Atsakyti
Ir aš tapau įveltas į panašią situacija, tik iš kitos pusės.
Senukai tėvai gyvena medinio namo dalyje, kurią yra išsipirkę kartu su po juo esančia žeme. Kita namo dalis priklauso kaimynui, kuris sumanė daryti rekonstrukciją. Kadangi dalį namo turės nugriauti, o jie atskirti tik vidine pertvara, tai atsiranda daug problemų. Nežinau kokios pozicijos laikytis, nes esu patekęs kaip grūdas tarp girnų. Iš vienos pusės tėvai, kuriems kyla siaubas dėl griaunamos namo dalies ir dėl to prieštarauja griovimui, o iš kitos pusės kaimynas su kuriuo nenoriu pyktis, nes vėliau gali tekti ir pačiam užsiimti likusios dalies rekonstrukcijos ją nugriaunant. Formaliai namas dabar skaitosi daugiabutis (3 butai), bet rekonstrukcijos metu būtų gerai juos suskaidyti į du sublokuotus dvibučius namus.
Būtų gerai išgirsti patarimų iš tų kam teko panašūs išbandymai ir kaip buvo sprendžiamos visos su tokia rekonstrukcija susijusios problemos.
Įdomu, kaip sprendžiami tokie reikalai:
1. Kaip derinami, projektuojami ir atliekami namo dalies griovimai?
2. Ko reikėtų išsireikalauti iš kaimyno, kad ateityje neužsidarytų kelias pačiam rekonstruoti?
3. Kaip techniškai išsprendžiama situacija kai dabartinis namas be rūsio, o šalia statomą nori projektuoti su rūsiu (na vėliau ir aš norėčiau statyti su rūsiu)?
4. Kaip gali įtakoti kaimyno namo dalies architektūriniai sprendimai į vėliau rekonstruojamos dalies projektą (stogas, medžiagos, stilius ir pan.)?

Protingiausia būtų projektuoti ir statyti kartu, bet tėvai nusprendė niekur kojos iš savo namų nekelti.
Atsakyti
mes taip pat planuojame rekonstruoti nama - pakelti antra auksta. Ar reikia mums projekto?

QUOTE(ūkio bitė @ 2007 09 03, 14:42)
Gauti projektavimo sąlygų Sąvadą.
Papildyta:
Jei statinys Nesudėtingas- Sąvadas neprivalomas.

o koks statinys nesudėtingas?
Atsakyti
Atitinkantis STR "NESUDĖTINGI STATINIAI" nuostatas.
Atsakyti
gal galetu kas pakonsultuoti ar reikia veltis i popierizma jei isigytoje sodyboje nugriove tvartuka pasistatysim truputi toliau nei stovejo minetas statinys,garaza.Sodybos neketinam parduoti.
Atsakyti
Nereikia veltis, tik tokiu atveju, jei statinys Nesaugojamoje teritorijoje.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 01 18, 18:10)
Atitinkantis STR "NESUDĖTINGI STATINIAI" nuostatas.

blush2.gif blush2.gif blush2.gif bet niekur nerandu nete info apie tai blush2.gif
Atsakyti
Galėč prisiusti, nes STR yra nekartą kaitaliotas.
Mail įdėkit į AŽ.
Atsakyti
Ką patarsit? yra name toks antras aukštas labai nevykęs ( atskiras įėjimas) ten grindys jau visai baigia įlužt, ar apsimoka įsirenginėt antrą aukštą, o gal geriau griauti ir padaryt vieno aukšto namelį? blush2.gif
Atsakyti
Nuosavam name pasidarėm rekonstrukciją. Ta prasme viduje pratiškai viską išgriovėm ir statėm naujai. JOkių projektų nedraėme. Tai dabar jeigu sugalvotumėm viską įsiteisinti, gal tai galima padaryti neoficialiai "atbuline tvarka". Ta prasme. Pasidaryti projektą (taip kaip viskas yra dabar), susirinkti parašus ir pasidaryti inventorizaciją???
Ar be architekto kas nors dar važiuotų į namus žiūrėti prieš rekonstrukciją?

Mes jau iš tikrųjų antrą kartą įkliuvom taip blush2.gif . Kaune tą patį padarėm, bet ten buvom bendrasavininkiai, tai po to kai reikėjo įteisinti, siaubingus vargus turėjom. Tai va galvoju, kaip dabar paprasčiau išsisukti, jei sugalvotumėm parduoti.
Atsakyti