jei mamytėms bus įdomu, radau savo "archyve" kai dar gydėmės, daktarės duotą maisto produktų sąrašą, ką vaikučiui galima duot ir ko ne. Aš vadovavausi juo gydydama savo vaiką ir siūlau pasiskaityti jums:
ALERGIZUOJA LABAI DAŽNAI
citrusinai(apelsinai, mandarinai, citrinos, greipfrutai),riešutai(ypač žemės, t.p. ir chalva), žuvis(rūkyta, konservai, ikrai), vištiena, antiena, šokoladas ir jo gaminiai, kakava, rūkyti gaminiai(mėsa, sūris),daržovės(pomidorai, paprika, baklažanai, ridikėliai, ridikai, morkos, ankštinės daržovės),grybai,pieno produktai(karvės, ožkos pienas, saldūs sūreliai, lydytas sūris),kiaušiniai, vaisiai(persikai, abrikosai, šaltalankiai, melionai, arbūzai, ananasai), uogos(žemuogės, braškės, avietės, juodieji serbentai, vynuogės), kviečiai(manų kruopos), grikiai, mielinės tešlos gaminiai, medus, actas, garstyčios, majonezas, krienai,kiti prieskoniai;kramtoma guma, bulvių traškučiai, limonadas, maistiniai dažai, kvapai, konservantai, stabilizatoriai
ALERGIZUOJA REČIAU
Mėsa(kiauliena, jautiena, triušiena, kalakutiena, nutrijiena, žvėriena), sriubos(kruopų, daržovių, mėsiškos-užvirus ir pakeitus pirmąjį vandenį), aliejus(alyvuogių, saulėgrąžų),kruopos(perlinės, rugių, miežių, avižų-atsargiai, ryžių, kukurūzų-drąsiai), pieniški produktai(labai atsargiai-varškė, kefyras, rūgpienis, natūralus jogurtas, grietinė),krapai, petražolės, vaisiai(obuoliai, kriaušės, slyvos, bananai),uogos(mėlynės, raud.ir gelt.serbentai,bruknės, spanguolės),juodoji ir žalioji arbata, cukrus(geriau fruktozė)