Įkraunama...
Įkraunama...

Neštumas ir operacijos

QUOTE(Invincible @ 2008 03 10, 15:13)
Sveikutes, noriu pasipasakoti ir gal sulauksiu jusu patarimu.
Taip atsitiko, kad nespejau susitvarkyti dantu iki nestumo ir vienas pries kelias dienas pradejo smarkiai skaudeti...  unsure.gif  Stomatologas buvo perspejas kad ji reikia israuti, taciau as nespejau, pastojau... Na o kaip ir minejau pries kelias dieneles pradejo ji smarkiai skaudeti, skausmo kesti negalima, vaistu gerti taip pat, pasikonsultavusi su stomatologu suzinojau, kad nera kitos iseities kaip nieko nelaukti ir rauti lauk  verysad.gif  perspejo, kad iki 3men isviso ka nors daryti su dantimis yra rizika, o pas mane dabar du menesiai. Taciau neturejau iseities, nuejau pas gydytoja, zinoma suleido nejautra, pasakiau, kad laukiuosi, kiek laiko,gydytojas paaiskino, kad tokiu atveju is dvieju blogybiu reikia rinktis didesne, t.y. rauti danti, nei palikti uzdegima, o be to jis skauda  doh.gif  Gydytojas pasake, kad ta nejautra perdaug nekenkia vaisiui  g.gif  as pergyvenau ir pergyvenu labai ar tikrai nieko blogiau nuo to nebus... danti isrove, liepe ateiti i perrisimus, ir kaip jus galvojat, dabar sventines dienos, ateinu i perrisima, o ten kitas budintis gydytojas! Na, as vel pasakiau, kad laukiuosi, kad jokiu vel nejautru neleistu, o jis sako: nepergyvenkite, cia tik vietine, labai silpna, kitaip jus jausite skausma!  verysad.gif  Vos vos suleido, labai nedaug ir liepe vel po keliu dienu ateiti i perrisima... Jau pergyvenu del to, kad ir taip rove ta danti, leido nejautra, tai dar ir atejus i perrisimus, vistiek nors ir nestipria, bet suleidzia nejautra... Nejaugi tikrai nepersiduoda vaisiui, juk dar tik antras menesiukas!? Be to, ar rove kam nors dantuka, kai lauketes?

man rove
ir leido vaistus jau stipresnius nes tie silpni nepadejo, tiesa man nebe nestumo pradzia tada buvo
Atsakyti
Aš taip pat nėštumo metu buvau operuojama.Žiaurei pergyvenau dėl mažylio augančio manyje,nes niekas man neleido pačiai spresti noriu operuotis ar ne.Buvau 5 mėnesį nėščia kai man i koja,į pėdą įsmigo pusę adatos.Kas blogiausia ,aš to net nepajutau.Tik praėjus 2 savaičių pradėjo tinti koją,pėdą,nebegalėjau paeiti.Nuvykau pas gydyt,tada viskas paaiškėjo,tada prisiminiau,kad prieš porą savaičių siūdama pamečiau adatą ir jos neberadau,o ji[adata] sėkmingai jau įsitaisė mano pėdoje.Gavau narkozės,po operacijos,prasidėjo pūliavimas,vėl narkozė,kad išvalytų pūlius.Na vienu žodžiu BAIS,sveiko sūnelio nebesitikėjau.Bet va jau metai ir 2 mėn., mano saulės spinbdulėliui,kuris nė karto nesirgo per tą laiką ir aplamai jokių bėdų dar neturėjom.
Atsakyti
esu 32-a sav nestuke.gif ,prieš 3 sav išoperavo apendicitą.pjūvis darytas žemai,kur ir priklauso,o pats apendiksas vos ne prie šonkaulių buvo.randą skauda nerealiai,jautri oda aplink ir t.t.Gal kas apturėję tokį nemalonumą?kiek jis tęsiasi,ir kaip reiks gimdyt,nes dabar tai vos vaikštau,sedet nepatogu ir pan.gal ką galima daryti ar vartoti kad greičiau užgytų?ar bent kad neskaudėtų taip?vaistų po operacijos negavau,nes jokio efekto nebuvo-kai spiria lelius,tai joki vaistai nepadeda,akyse žalia žalia verysad.gif
Atsakyti
Na gimdyti po apendicito operacijos tai neteko, bet pačią operaciją tai turėjau. Praėjo man visi skausmai per mėnesi laiko, tad dar spėsi sugyti drąsiai thumbup.gif
Beje apendiksas prie šonkaulių būti nelabai gali, juk tai dvylikapirštės žarnos atugėlė...
Atsakyti
nu ta ataugėlė dabar aukštai nuspirta buvo lotuliukas.gif .laukiu nesulaukiu kada bent nusičiaudėt galėsiu verysad.gif .dar įdomu kaip leliukas į narkozę reaguoja,ar pasijaus kada nors tai
Atsakyti
Sveikos, turiu ir as beda, kiausideje yra negrazi cista, nebe cista jau, o visas auglys, tikriausiai jis gerybinis, bet niekas be operacijos to pasakyti negali, 30 proc., kad negeras, 70, kad dar geras, siulo operuoti laparoskopiskai, o as esu 14 sav. nescia ir labai pergyvenu del vaikucio....labai bijau jam pakenkti ar ji prarasti, jei nesutiksiu operuoti, stebes, jei ji nekis (kol kas taip ir yra), tai nieko, bet jei sugalvos kisti veliau, tai operacija bus didesnes apimties ir pavojingesne tiek man tiek vaikui. Nezinau...
Atsakyti
bendradarbe pasakojo, kad jai bunant 5men nestuke.gif , operavo apendicita. ir viskas baigesi gerai. todel tik gydytojas gali spresti, ar galima operacija bunant nestuke.gif , ar ne.
Atsakyti
na su apendicitu kitas atvejis - uminis reikalas, reikia operuoti ir viskas. Mano atveju, juk jauciusi sveika, nieko nejauciu, dar nesako daktarai, kad piktas auglys, bet gali buti, arba gali tapti, gali ir netapti aisku, tai spresti ir visa rizika prisiimti reikia man...
Papildyta:
O operuoti nesciaisias aisku galima. Jeigu butina, galima visada! O rizika visada yra, tik antra trimestra maziausia...
Man nebutina, bet patartina, tai va ir nezinau ka daryt
Atsakyti
QUOTE(dzhurga @ 2011 03 04, 11:54)
na su apendicitu kitas atvejis - uminis reikalas, reikia operuoti ir viskas. Mano atveju, juk jauciusi sveika, nieko nejauciu, dar nesako daktarai, kad piktas auglys, bet gali buti, arba gali tapti, gali ir netapti aisku, tai spresti ir visa rizika prisiimti reikia man...
Papildyta:
O operuoti nesciaisias aisku galima. Jeigu butina, galima visada! O rizika visada yra, tik antra trimestra maziausia...
Man nebutina, bet patartina, tai va ir nezinau ka daryt

o ta cista jums jau senai yra ar tik nestumo metu atsirado? nes man su antru nestumo atsirado. bet kaip gydytoja sake, po gimdymo greiciausiai ji dings. taip ir buvo.
Atsakyti
tikriausiai yra apie 4 m, tik ji ne paprasta funkcine cista, kurios dingsta, o jau auglys su savo kraujotaka ir tt, tai kad nedings pati tai tikrai. Tai vat ir galvoju, kiek cia sancu, kad ji bus rami visa nestuma ir kokia tikimybe jai pakisti.
Atsakyti
Matau yra apturejusiu apendicita nestumo metu. Sakykit, o kaip pasireiske pirmieji pozymiai? Man visa diena gan smarkiai maudzia desini sona, labai zemai. nuo vakaro jau atrodo skausmas ir i koja pradeda pereit. Daugiau jokiu nusiskundimu, nei temperatura, nei pykinimas, tai ir nesuprantu, ar jau susirupint, nes skausmas nera nepakeliamas, bet ir ne siaip lengvas maudimas...
Atsakyti
Sveikos aš internete nelabai randu informacijos apie narkozę nėštumo metu. Aš po šonkauliais nešioju 30cm titano plokštelę jau metus ir kaip ir atėjo laikas išimti ir sekanti antradienį turėjo būti operacija bet sužinojau kad esu 5 savaitės nėsčia. Ginekologė sakė, kad operuoti galima bus tik 16 savaitę, t.y. kažkur po trijų mėnesių, kai tas fetusas susiformuos ir tai turi būti labai trumpa operacija, kokio pusvalandžio, tai aš tikrai noriu operuotis nes paskutiniais mėnesiais kentėsiu žiaurius skausmus kai užspaus tą plokštelę. Dar buvo planuota krūtinę koreguoti tos pačios operacijos metu bet ką jau čia, pakentėsiu metus ir tada pasidarysiu kai būsiu nebenėsčia, bet tą metalą reik išimt bet vėlgi aš labai bijau ar vaikas nemirs? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devuška: 23 vasario 2013 - 19:45