Įkraunama...
Įkraunama...

Žvejojančios mamytės

QUOTE(*monikute* @ 2010 04 27, 09:48)
O žuvis nesmirda ją džiovinant įstiklintame balkone  g.gif ?

Kvapas yra, bet nebaisus. Maniau kad ziauriau smirdes, bet kai pirma karta dziovinau, ziuriu ir i balkona ieit galiu ir nesmirda visai. rolleyes.gif

QUOTE(buryte @ 2010 04 27, 14:09)
O kas yra tie balychai? Bandžiau pagooglint, bet neradau  blush2.gif

Jau kaip ir sake ta pati dziovinta zuvis. tik man atrodo cia rusiskai. smile.gif

QUOTE(*monikute* @ 2010 04 27, 15:14)
Ta pati džiovinta žuvis apie kurią čia tiek diskutuojame  biggrin.gif

O kas tas  pončiakas  biggrin.gif

Ponciakas - tai kojine biggrin.gif
Atsakyti
MB ką tik gavo iš Anglijos siuntinį - specialią žvejybinę kėdę ir laikiklį - meistrauja jau dabar, o aš sėdžiu, žiūriu ir galvoju - jei seniau žvejot pradėdavom po valandos pasiruošimo (gylių atsimatavimų, pašaro paruošimo ir pašėrimo), tai dabar tikrai pradėsim žvejot po poros valandų pasiruošimo (prie visa to - naujos kėdės surinkimas) doh.gif

Ech, greičiau ta vasarėlė clap.gif
Atsakyti
QUOTE(buryte @ 2010 04 27, 22:25)
MB ką tik gavo iš Anglijos siuntinį - specialią žvejybinę kėdę ir laikiklį - meistrauja jau dabar, o aš sėdžiu, žiūriu ir galvoju - jei seniau žvejot pradėdavom po valandos pasiruošimo (gylių atsimatavimų, pašaro paruošimo ir pašėrimo), tai dabar tikrai pradėsim žvejot po poros valandų pasiruošimo (prie visa to - naujos kėdės surinkimas) doh.gif

Ech, greičiau ta vasarėlė  clap.gif

O kedike yra gerai. As va kai sekmadienibuvau tai nuo stoviniavimo nugara paskaudo, tai paskui ant kibiro sedejau. bet pirksiu ir as ta kede. Tik aisku papigiaj kokia, kad tik but ant ko sedimaja padet biggrin.gif
Susidzioviau vakar balkone savo laimiki. Tai dvi virvikes isejo. Ot tai diziaugsmo MB bus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(buryte @ 2010 04 27, 23:25)

Ech, greičiau ta vasarėlė  clap.gif

Ogo blink.gif tai jūs rimti žvejai thumbup.gif su kuo matuojate gylį ax.gif mes tai tokių "pribumbasų" neturime blush2.gif o norėtume hihihi.gif pas mus paprastos išlankstomos kėdutės, paprasta guminė valtelė ir paprastos meškerės biggrin.gif

QUOTE(<Juru Tigre> @ 2010 04 28, 06:25)

Susidzioviau vakar balkone savo laimiki. Tai dvi virvikes isejo. Ot tai diziaugsmo MB bus  wub.gif

Na tai žinok dabar gausi mumis kviesti į svečius degustacijai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 04 28, 07:42)
Ogo  blink.gif  tai jūs rimti žvejai  thumbup.gif  su kuo matuojate gylį  ax.gif  mes tai tokių "pribumbasų" neturime  blush2.gif  o norėtume hihihi.gif pas mus paprastos išlankstomos kėdutės, paprasta guminė valtelė ir paprastos meškerės  biggrin.gif
Na tai žinok dabar gausi mumis kviesti į svečius degustacijai  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mes aluciaus, MB uz vairo , o tu <Juru Tigre> dziovinta zuvi ant stalo. Beje,aciu pasatarajai narei uz zodzio "ponciaka" isvertima biggrin.gif biggrin.gif Cia zemaitiskas zodis cool.gif
Atsakyti
Nu va, visokių žargonų prisimokysim, po to kai skelsim kalbos savo brangiesiems lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif galės žiūrėt akis išpūtę blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 04 28, 07:42)
Na tai žinok dabar gausi mumis kviesti į svečius degustacijai  biggrin.gif

Geriau gamtoj kur nors, kai geras oras bus. kaip faiani butu bigsmile.gif

QUOTE(5imute @ 2010 04 28, 07:50)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  mes aluciaus, MB uz vairo , o tu <Juru Tigre> dziovinta zuvi ant stalo. Beje,aciu pasatarajai narei uz zodzio "ponciaka" isvertima  biggrin.gif  biggrin.gif  Cia zemaitiskas zodis  cool.gif

Visai sauniai cia gautusi. Tik TB neisprotes nuo moteru ciauskalu po alaus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(<Juru Tigre> @ 2010 04 28, 10:36)
Geriau gamtoj kur nors, kai geras oras bus. kaip faiani butu  bigsmile.gif
Visai sauniai cia gautusi. Tik TB neisprotes nuo moteru ciauskalu po alaus? biggrin.gif

MB turejau omeny musu brangieji biggrin.gif
Vienas, tai tikrai isprotetu tarp motrisku wub.gif Jei butu daugiau vyru tai visai thumbup.gif
Atsakyti
Man rodos "pončiaka" - kilusi iš rusų kalbos - pončiaki - kojinės.

MB iš Aukštaitijos - tai vartoja "punčiakos", o mano seneliai iš Dzūkijos - tai taria "pančiakos"
Tai kaip supratau, gyvas šitas žodis visoje Lietuvoje biggrin.gif

O gylį matuojame su paprasta meškere (teleskopu), MB uždeda ant valo galo didelį švino gabalą ir meta į numatytą vietą. O tada pagal švino skendimo laiką skaičiuoja kiek kartų ištraukė iš ritės valą, ir paskum su matematiniais skaičiavimais padaugina: pvz. 8x6, arba 7x6
pirmas skaičius kiek kartų ištrauktas valas iš ritės, o antras to valo atkarpos ilgis - 0,60 cm. Taip jis nustato gylį, suranda duobę ir tą vietą pradedam šerti ir laukiam kol kibs žuvys ax.gif

Kėdutė yra super thumbup.gif Prisimenu pirmus išvažiavimus į žvejybą, kaip tekdavo stovėti, vaje... doh.gif
o dabar - tikras poilsis, sėdim, kavutę geriam ir grožimės auštančiu rytu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(5imute @ 2010 04 28, 14:28)
MB turejau omeny musu brangieji biggrin.gif
Vienas, tai tikrai isprotetu tarp motrisku  wub.gif  Jei butu daugiau vyru tai visai  thumbup.gif

Nu Maniskis vargiai ar pasirasytu i toki zygi biggrin.gif Ir dar jam abstinensija ipaisytume, tai rimati nepasirasytu schmoll.gif Jam jau uztenka darbe kad pagrinde tik piena geria lotuliukas.gif

QUOTE(buryte @ 2010 04 28, 17:59)

O gylį matuojame su paprasta meškere (teleskopu), MB uždeda ant valo galo didelį švino gabalą ir meta į numatytą vietą. O tada pagal švino skendimo laiką skaičiuoja kiek kartų ištraukė iš ritės valą, ir paskum su matematiniais skaičiavimais padaugina: pvz. 8x6, arba 7x6
pirmas skaičius kiek kartų ištrauktas valas iš ritės, o antras to valo atkarpos ilgis - 0,60 cm. Taip jis nustato gylį, suranda duobę ir tą vietą pradedam šerti ir laukiam kol kibs žuvys  ax.gif

- As ir maniau kad rusiskai ponciaki yra kojines. Bet kad anos noski vadinasi unsure.gif

- ale skaiciavimai koki blink.gif blink.gif doh.gif Aas su matematika nedraugauju isvis schmoll.gif
Atsakyti
biggrin.gif Aš irgi... Todėl, kai jis pradeda skaičiuot visad įsijungiu telefone skaičiuotuvą, nes žinau, kad paklaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(buryte @ 2010 04 28, 17:59)

MB iš Aukštaitijos - tai vartoja "punčiakos", o mano seneliai iš Dzūkijos - tai taria "pančiakos"
Tai kaip supratau, gyvas šitas žodis visoje Lietuvoje biggrin.gif

Joo jo, gyvas visoje Lietuvoje biggrin.gif
Užsikabliavau ir paieškojau daugiau info:
2. Nevartotinos mūsų kalboje svetimybės polonizmai – lenkiški žodžiai: brudnas (= nešvarus), brudas (= nešvarybė, bjaurystė), bujoti (= vešėti, tarpti, klestėti), ciongas (= skersvėjis), kaldra (= apklotas, antklodė), kolioti (= plūsti, koneveikti), pančekos (= kojinės), plėmas (= dėmė), ružavas (= rožinės spalvos, rausvas).
Pasirodo vis dėl to tai lenkiškas žodis biggrin.gif

Na, o dabar prašom apie žvejybą cool.gif

Atsakyti