QUOTE(Forma @ 2007 02 14, 08:08)
o jus pasakykit kaip pradedancajam dizaineriui jei nera turejes tokiu klientu kuriu interjero nuotraukas galetu jau rodyti kitiems pradeti savo darba... dauguma klientu iesko kazko tokio nebrangaus, pradedanciojo, bet visi reikalauja nuotrauku padarytu interjeru, tai kaip jus manot tokie reikalavimai suderinami?
Na tai tada tas dizaineris ir turi sakyti, as esu pradedantis, neturiu patirties ir dar neturiu nuotrauku, kurias galeciau rodyti. Dar galbut gali pasakyti, kad dauguma zmoniu vistiek kai ka padaro savaip, nei buvo tartasi, del to tas interjeras neatrodo toks koki buvo noreta padaryti. Taip pat kadangi pradedantis tai ir kaina jo paslaugu nedidele.
Mano atveju galvojau imti dizaineri svetainei (17kvadr), miegamam (13kvadr) ir kolidoriui (11kvadr) o kitus kambarius daryti pati. Tas zmogus man nesake kad yra pradedantis, bet nuotrauku nenorejo rodyti, nes kaip cia kazkas sake tai yra asmeniska ir kitas zmogus uz tai moka pinigus. Tai is pradziu kainos uzsiprase 3000litu, cia kaip buvo pas mane ir kaip sakiau kokius baldus ir is kur noriu deti. Pasakau per daug, nu tai sako galima ir kazkiek maziau. Paskui kita karta snekejau telefonu ir norejau atsisakyti, na tai ta kaina jau nuleido iki1500, bet ten kazkaip kad lyg viska daug ilgiau darys, gal nebus taip konkreciai, na kazkas panasaus. Paskui atsiunte sutarti, tai toj sutarti ta suma plius kiek ten, lygtais 30%(bijau pameluoti) nu dar tie kazkokie mokesciai.
Zodziu gale atsisakiau.