Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip taupote pinigus vaikų ateičiai

sveiki,
su vyru planuojame atidaryti vaikui kaupiama saskaita....vienas variantas yra be draudimo, o kitas su.... tai su draudimu iseina ~24 500, be draudimo ~29 125lt....
ka daryti...gal labiau apsimoka namuose i vokeli taupyti g.gif
Atsakyti
Aš manau, čia yra kiekvienos šeimos reikalas, kokią formą pasirinkti...būtent manau, kad draudimo privalumas tas, kad galima ir iš mokesčių susigražinti 27%. O be to yra ir apsauga...Ką apie tai manai....?
Atsakyti
Galvoju, kad į vokelį nenaudinga, nes pinigai kasdien nuvertėja, jau daug geriau rinktis gyvybės, studijų ar kaupiamąjį draudimą. O jei turite atliekamų pinigų, tai juos geriau investuoti pvz. į nekilnojamąjį turtą.
Atsakyti
Mano vaikai dar nedideli - 5 ir 1,5 metuku. Vyras noretų skirti tam tikrą pastovią sumą į mėnesį savo vaikų ateičiai - mokslams, gal pradiniam būstui ir pan. Kaip pinigus patartumėte taupyti, kur investuoti ? Gal kuri nors tai darote ? Norėtume, kad taupymo sąlyga butų nurodyta, kad sukauptais pinigais gali naudotis tik sulaukę pilnametystės ( nuo 18 ar 21 metų, ne anksčiau, o tėvai iš viso negalėtų sukauptų pinigų nueimti ( kad nekiltų pagunda išleisti jų anksčiau laiko )
Atsakyti
aš į kokį investicinį fondą dėčiau. arba penijų fondą III pakopos, kur gali pervesti kiek nori kada nori. tada dar ir GPM lengvata pasinaudoti galima.
vaikams net nesakyčiau apie kaupimą, gautų dovanų 18 ar 21 gimtadienio proga. al užtektų valios pastangų nejudinti anksčiau termino? unsure.gif
Atsakyti
Aš apdraudžiau vaiką tuo investiciniu draudimu. Kas mėnesį po 100lt, kasmet ta lengvata galima paisnaudot. Padidėjus pajamoms, didinsim ir įmoką.
Atsakyti
Mūsų taip pat abu vaikai apdrausti investiciniu kaupiamuoju draudimu. Taip ne tik kaupiami pinigėliai vaiko ateičiai, bet ir yra draudimas nuo nelaimingų atsitikimų. Kai draudžiau vaikus, pasirinkau naudos gavėją save, kas reiškia, kad kai baigsis sutarties terminas, pinigus galėsiu tik aš išimti iš sąskaitos.
Atsakyti
Kilo idėja pasiteirauti kitų mamyčių at tėčių,kaip jūs taupot/ar išvis kažkaip kaupiat pinigėlius vaikų ateičiai. Anksčiau buvau apdraudus tuo kaupiamuoju gyvybės draudimu,bet kad ten galima nukeliaut į "bačką",tai draudimus nutraukiau {geriau anksčiau nukentėt,nes sausas iš tos balos neišlipsi}ir atidariau banke vaikų vardais sąskaitas ir ten kas mėnesį pravedinėju pinigėlius. Vistik tampa mokamos studijos, viskas brangsta ir t.t.,tad vistiek kažkiek tų pinigėlių susikaups. O ką jūs darot dėl vaikų finansinės ateities,kas ką įdomesnio esat sugalvoję?
Atsakyti
Ir mano vaikas turi banke sąskaitą. biggrin.gif Kito budo nesugalvojau. Tikrai būtų idomu kaip kitos mamytės taupo pinigėlius vaikučiams. ax.gif
Atsakyti
Man idomu, kaip Jus zadat nuimti pinigus nuo vaiko saskaitos ? Kaip ta saskaita valdyti ?
"Kazkur" jau parasiau apie terminuotus indelius, as tai vadinciau "pirmas stepas".
http://www.supermama...?...9854&st=156
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 11 liepos 2007 - 15:51
QUOTE(Vall2 @ 2007 07 11, 15:48)
Man idomu, kaip Jus zadat nuimti pinigus nuo vaiko saskaitos ? Kaip ta saskaita valdyti ?

Ten yra kaip normali sąskaita. Kadangi imti kolkas nesiruošiu,jokios katastrofos dar neužpuolė,tai į jas tik dedu.O atidarant mane formino kaip atsakingą už tas sąsk,tad reikalui esant ir dabar nuėjus į banką su dokumentais galiu paimti sukauptus pinigus.
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 07 11, 14:08)
...ir atidariau banke vaikų vardais sąskaitas ir ten kas mėnesį pravedinėju pinigėlius. Vistik tampa mokamos studijos, viskas brangsta ir t.t.,tad vistiek kažkiek tų pinigėlių susikaups. O ką jūs darot dėl vaikų finansinės ateities,kas ką įdomesnio esat sugalvoję?

Aš irgi tokį būdą apmąsčiau ax.gif Ir pagalvojau, kad reikėtų įnešinėti periodiškai tam tikrą sumą, atsižvelgiant į galimybes ir planuojamą sutaupyti sumą ax.gif
Nors didesnė graža manrods iš draudimo, bet tuo dar nesidomėjau smulkiau g.gif

QUOTE(Vall2 @ 2007 07 11, 16:48)
Man idomu, kaip Jus zadat nuimti pinigus nuo vaiko saskaitos ? Kaip ta saskaita valdyti ?

Jei taupai, pvz iki studijų ar pilnamestystės, tai vaikas pats galės pasiimti mirksiukas.gif O šiaip, kol vaikas mažas, sąskaitas tvarko tėvai 4u.gif
Atsakyti