Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Aimma @ 2007 07 18, 14:00)
ievune drinks_cheers.gif Labai geras komentaras.
Turiu prisipažinti, kad esu turėjus labai nemalonią situaciją, kai mano visai nepiktybinis, vaikų numylėtas šuo išgąsdino mažą vaiką. Nors jo tėvai, mano kaimynai, pranešė taktiškai, kad vaikas naktimis prastai miega, šūkčioja ir jam duoda vaistus, labai nesmagiai jaučiausi. Ėjau aiškintis, atsiprašinėti. Tėvas nesureikšmino šios situacijos, bet, patikėkit, nesijaučiau teisi. Išsisprendė viskas savaime. Aš saugojau šunį, kad nepribėgtų prie vaiko, rišdavau. Gerai, kad to vaiko namiškiai protingi. Supratę, kad tokių susidūrimų vis tiek neišvengs, patys pratino vaiką prie šuns, siūlė paglostyti, pažiūrėti, kokios švelnios ausys ir juoda nosis. Gal dabar, praėjus kokiems 4 metams, tas vaikas nebijo paniškai šunų, bet pastebėjau, kad netikėtai susidūręs dar krūpteli. Džiaugiuosi savo kaimynais, kurie kiti net nemėgdami gyvūnų, yra tolerantiški.
Manyčiau kompromiso reikia ieškoti abiem pusėm. Paskaitinėjus šunininkų temas, nuolat randu padejavimų, kaip visi lenda prie šuns, nori pagniaužyti, pakalbinti. Na, ir kas? Aš ir pati pasiūlau, jeigu norit glostykit. Jeigu nepasitikit savo šunimi, tai galit maloniai, su šypsena atsakyti. Kategoriškumas visada iššaukia priešiškumą. Jeigu realiame gyvenime vyksta toks bendravimas kaip tarpais čia, tai šunys turi išmokti skraidyti, kad nesusidurtų su vaikais, o vaikai šventai tikėti, kad šunis augina raganos lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif  kol rasiau savo nuomone, Aimma tik patvirtino mano zodzius, kad tolerancija laaaaabai svarbu

Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2007 07 18, 15:00)
ievune drinks_cheers.gif Labai geras komentaras.
Turiu prisipažinti, kad esu turėjus labai nemalonią situaciją, kai mano visai nepiktybinis, vaikų numylėtas šuo išgąsdino mažą vaiką. Nors jo tėvai, mano kaimynai, pranešė taktiškai, kad vaikas naktimis prastai miega, šūkčioja ir jam duoda vaistus, labai nesmagiai jaučiausi. Ėjau aiškintis, atsiprašinėti. Tėvas nesureikšmino šios situacijos, bet, patikėkit, nesijaučiau teisi. Išsisprendė viskas savaime. Aš saugojau šunį, kad nepribėgtų prie vaiko, rišdavau. Gerai, kad to vaiko namiškiai protingi. Supratę, kad tokių susidūrimų vis tiek neišvengs, patys pratino vaiką prie šuns, siūlė paglostyti, pažiūrėti, kokios švelnios ausys ir juoda nosis.

Labai protingai sprendžiama problema. Aš už abipusį prisitaikymą. Mano sūnus irgi buvo išsigandęs šuns, mes taip pat eidami pasivaikščioti kalbamės, kad šuniukai geri, kokiejie gražūs, kad nuo jų bėgti nereikia, bet perspėju, kad svetimų šuniukų mes neglostom.
Bet ne visi gyvūnų mylėtojai sugeba būti savikritiški ir pareiškę, kad jų dukrytė nekelia grėsmės jaučiasi teisūs ir nemato reikalo gilintis, kodėl "netinkamai išauklėtas vaikiūkštis" išsigando. Tai juk ne jų vaikas, o šuo jų.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2007 07 18, 14:00)
Turiu prisipažinti, kad esu turėjus labai nemalonią situaciją, kai mano visai nepiktybinis, vaikų numylėtas šuo išgąsdino mažą vaiką. Nors jo tėvai, mano kaimynai, pranešė taktiškai, kad vaikas naktimis prastai miega, šūkčioja ir jam duoda vaistus, labai nesmagiai jaučiausi. Ėjau aiškintis, atsiprašinėti. Tėvas nesureikšmino šios situacijos, bet, patikėkit, nesijaučiau teisi. Išsisprendė viskas savaime. Aš saugojau šunį, kad nepribėgtų prie vaiko, rišdavau. Gerai, kad to vaiko namiškiai protingi. Supratę, kad tokių susidūrimų vis tiek neišvengs, patys pratino vaiką prie šuns, siūlė paglostyti, pažiūrėti, kokios švelnios ausys ir juoda nosis. Gal dabar, praėjus kokiems 4 metams, tas vaikas nebijo paniškai šunų, bet pastebėjau, kad netikėtai susidūręs dar krūpteli. Džiaugiuosi savo kaimynais, kurie kiti net nemėgdami gyvūnų, yra tolerantiški.

Labai gražiai išspręsta buvo drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 07 18, 12:56)
Daiva D. yra kažkada pasakojusi, ką jos mama darė, kai ją (Daivą) dar mažytę šuo išgąsdino. Ji nepuolė isterikuoti kiekvieną kartą šunį pamačiusi, ji paėmė dukrą už rankos ir nuvedė supažindinti su tuo išgąsdinusiu šunimi beigi paskui kartu vaikščiojo ir jį maitindavo. Ir štai rezultatas - vietoje šunį pamačiusios isteriškai klykiančios bobos (atsiprašau, Daiva), mes turime žmogų, kuris dažnam šunų augintojui būna pirmoji pagalba nelaimėje.
Jei norės, pati Daiva įmes nuoroda, kur ji yra papaskojusi šį, sakyčiau, pavyzdinį atvejį 4u.gif

Prašom: http://fauna.savel.o...d=2946;start=25
(04.04.06, 21:06:37 žinutė).
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2007 07 18, 12:05)
kaip mes elgsimės su aplinkiniais, taip jie elgsis su mumis  4u.gif

drinks_cheers.gif ... tik gal galima kartais įvairumo dėlei nesielgti su aplinkiniais, taip kaip jie pasielgė su mumis, t.y. nešaukti ir nesikolioti atgal, jei jie puola ax.gif ( bigsmile.gif )
QUOTE(une @ 2007 07 18, 13:30)
taigi, situaciju buna ivairiu wink.gif ir niekada negali zinoti del kokiu priezasciu vaikas jau is toli pradeda klykti pamates suni...

na dar galiu suprasti, kodėl kartais vaikai išsigasta šunų, bet ... kartą parbėgo ką tik į mokyklą išėjusi dukra namo ir visa apsiverkusi, nelaiminga aiškino, kad ją skriaudžia katinas blink.gif Vat tupi tiesiai jai ant kelio ir nepasitraukia tongue.gif Anksčiau baimių katinams nebuvau pastebėjus, o kas tą kartą sušvietė, neįsivaizduoju.

O dėl tos šeimininko fizionomijos ... tai vat kame šunas pakastas bigsmile.gif , reiks vyrą kaskart išėjus su šuniu į lauką perspėti, kad savo suraukta kakta gasdina praeivius hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 18, 09:48)
1) kitus moralizuojat, o ką pačios darote?
2) su vyru už save nebūtume atsakę, nežinau ką būtume vaikui ir motinai padarę
3) ne mes šunį nuo jų dekio traukdavom doh.gif  rolleyes.gif

1 su 3 sakiniu labai dera.

2) Jūs isterikai irgi, kaip ta moteris su vaiku? g.gif

Aš tai labai paprastai sprendžiu tokias situacijas. Kadangi šuo, kuris bėgioja palaidas ir be antsnukio (jei jis būtinas), pagal LT teisės aktus traktuojamas kaip beglobis, tai ir yra priemonės tokius neatsakingus savininkus paveikti.
Ir patikėkit, nenorėdami rimtų problemų, nė piršto prieš nepakeltumėt.
Jūsų šuniui, bet kuris gyvūnų nemylintis žmogus gali basliu tvoti ir užmušti vietoje, o jūs už tai dar gausite baudą už gyvūno nepriežiūrą. Todėl bent jau aš šuns, ne šunų vedžiojimo aikštelėje, be pavadžio nepaleidžiu. Jei žmogus išsigandęs ką padarys mano augintiniui, tai būsiu kalta aš, o ne jis. Ir tai suvokiu. O ne giriuosi tuo, ką padarysiu ir kaip man viskas dzin. Mažvaikiška, kvaila ir neatsakinga.
QUOTE(bartez @ 2007 07 18, 10:03)
Ir sakykit - kas atsitiks, jei tvarkingai prižiūrimas šuo sėdės tam pačiam paplūdimy, kur ir jūs savo šiknas dedat?  g.gif

O iš kur žinoti ar šuo tvarkingai prižiūrimas. Pas jį lentelė po kaklu kabo su žodžiu "tvarkingas"?
Darbo patirtis rodo, kad gyvūnų savininkai dehelmintizaciją atlieka 1 k/m prieš vakcinaciją, nes tai yra būtina. O žinote bent kiek kartų tai rekomenduojama atlikti per metus, kad tas šuo būtų "tvarkingas"?
QUOTE(Lane @ 2007 07 18, 12:18)
Bet jeigu šuo yra su šeimininku, kaip jis gali būt nešvarus

O kodėl ne? g.gif
Ar tai, kad jis turi šeimininką iškart garantuoja, kad šuo neturės parazitų?
QUOTE(Dios @ 2007 07 18, 12:34)
kitas dalykas, jei matai kad šuo su žmogumi, kuris juo rūpinasi, tai jis tikrai nebus nei purvinas, nei blusuotas.

O iš kur matyti, kad rūpinasi, jei išeina į kiemą, paleidžia lėkti kur nori, visai niekuo nesirūpindamas? Kad įmitęs ir išvestas į lauką, dar nereiškia, kad neturi blusų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 07 18, 12:56)
*Tai paaiškinkite man, kodėl vaikų baimės šunims yra dar labiau skatinamos? Ar pačios mamos nesupranta, kad skatindamos vaikus bijoti šunų, jos pačios augina žmogiukus, kurie vėliau šunų galbūt nekęs, nemylės, galbūt net skriaus, ir patys nežinos, kodėl.

**Daiva D. yra kažkada pasakojusi, ką jos mama darė, kai ją (Daivą) dar mažytę šuo išgąsdino. Ji nepuolė isterikuoti kiekvieną kartą šunį pamačiusi, ji paėmė dukrą už rankos ir nuvedė supažindinti su tuo išgąsdinusiu šunimi beigi paskui kartu vaikščiojo ir jį maitindavo. Ir štai rezultatas - vietoje šunį pamačiusios isteriškai klykiančios bobos (atsiprašau, Daiva), mes turime žmogų, kuris dažnam šunų augintojui būna pirmoji pagalba nelaimėje.
Jei norės, pati Daiva įmes nuoroda, kur ji yra papaskojusi šį, sakyčiau, pavyzdinį atvejį 4u.gif

as aprasiau savo situacija wink.gif ir nei skaitinau vaika nekesti gyvunu, nei mokiau, kad reikia ju vengti ir bijoti smile.gif ir netikiu, kad dauguma mamu daro priesingai, nei as... maza to-patys isigijom suni smile.gif bet ta "terapija" po nemalonaus ivykio , neduoda rezultatu nei po vieno, nei po keliu kartu-patikek manim-kalbu is patirties- turejo praeiti ilgas laikas su daugybe kalbu, zaidimu su draugu sunimis, kol vaikas nebebijojo didelio suns ... todel tikrai niekada i bijanti vaiko suni, neziuriu kaip i isterika unsure.gif

** o tokia istorija, be abejo labai grazi ir labai pamokanti. smile.gif
QUOTE(Rasma @ 2007 07 18, 17:48)
Aš tai labai paprastai sprendžiu tokias situacijas. Kadangi šuo, kuris bėgioja palaidas ir be antsnukio (jei jis būtinas), pagal LT teisės aktus traktuojamas kaip beglobis, tai ir yra priemonės tokius neatsakingus savininkus paveikti.
Ir patikėkit, nenorėdami rimtų problemų, nė piršto prieš nepakeltumėt.
Jūsų šuniui, bet kuris gyvūnų nemylintis žmogus gali basliu tvoti ir užmušti vietoje, o jūs už tai dar gausite baudą už gyvūno nepriežiūrą. Todėl bent jau aš šuns, ne šunų vedžiojimo aikštelėje, be pavadžio nepaleidžiu. Jei žmogus išsigandęs ką padarys mano augintiniui, tai būsiu kalta aš, o ne jis. Ir tai suvokiu. O ne giriuosi tuo, ką padarysiu ir kaip man viskas dzin. Mažvaikiška, kvaila ir neatsakinga.

as irgi nevedzioju suns be pavadzio belekur ir dienos metu. be pavadzio bunam miske, laukuose, prie vandens, jei greta nesiilsi zmones, stadionuose, jei velgi nera kitu zmoniu ir bendruose kokiuose susitikimuose su kitais "sunininkais" smile.gif arba velai velai vakare, kai iseinam pabegioti ir kazka sutikti menka tikimybe rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 18 liepos 2007 - 18:39
QUOTE(Rasma @ 2007 07 18, 18:48)
O iš kur matyti, kad rūpinasi, jei išeina į kiemą, paleidžia lėkti kur nori, visai niekuo nesirūpindamas? Kad įmitęs ir išvestas į lauką, dar nereiškia, kad neturi blusų smile.gif

Nu atsiprašau, bet aš savo šunį prižiūriu ir jo ąžuolyne(ten mes darbo dienom vaikštom) palaido nepaleidinėju ir kur nori jis nelekia, o eina su pavadžiu šalia manęs, kur aš noriu. Ir jokiu blusu neturi, nes kas kart sulašinami lašiukai ir nuo erkių ir nuo blusų. o ir maudomas šuo mūsų yra pireš paodas...Ir mums taip bevaikštant ąžuolyne buvo pasakyta: ,,neliesk šuns, juk jie nešvarūs" blink.gif
O yra vienoj gatvelėj vaikai kokių 6, 7 metų, tai mes pro ten vis vaiščiodavom ir jie kas karta bėgdavo glostyti mūsų šuns, net npaklausę ar galima, gerai, kad mūsiškis žmones mėgsta, bet jei jie taip lėktų prie kokio agresyvaus šuns kuris vaikų nemėgsta, manau tėvai turėtų sakyti, kad jei vaikas nori paglostyti pirmai tegul pasiklausia.
Labai man patiko kai vaikštant tam pačiam ąžuolyne ėjo vyriškis su savo maža dukrele, mergaitė labai norėjo patampyti mano šunėką, tėvelis su ja priėjo, paklausė ar šuniukas nepiktas,ar galima paglostyti, aišku aš sutikau, mergaitė patenkinta jį glostė, stebejosi jo juoda šlapia nosimi.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 07 18, 18:38)
as irgi nevedzioju suns be pavadzio belekur ir dienos metu. be pavadzio bunam miske, laukuose, prie vandens, jei greta nesiilsi zmones, stadionuose, jei velgi nera kitu zmoniu ir bendruose kokiuose susitikimuose su kitais "sunininkais" smile.gif arba velai velai vakare, kai iseinam pabegioti ir kazka sutikti menka tikimybe  rolleyes.gif

Ir taip turėtų būti elgiamąsi ne vien dėl kitų žmonių, ar dėl taisyklių, bet ir galų gale - dėl mylimo augintinio saugumo drinks_cheers.gif
Išsigandęs žmogus gali gyvūną ir sužaloti, gyvūnas gali patekti po mašina ir dar gali būti n+k neatsakingumo pasekmių g.gif

O tas leidimas šuniui daryti ką nori ir piktžiugiškas aplinkinių erzinimas niekam nenaudingas g.gif Kam to reikia? Paprasčiau tą šunelį laikyti už pavadžio, jei vedžioji tokioje vietoje, kur sukeli aplinkinių pasipiktinimą g.gif O išsilakstyti šuo gali ir ne tarp žmonių, ne pliaže..galima paėjėti iki kokios pievos, miško..ir šeimininkui sveika, ir šuniui daug įdomiau ir geriau. Šuniui pliaže tikrai ne smagumas.
Man tiesiog gaila tokių augintinių, kurie laksto saulėkaitoje liežuvius nukorę iki žemės, kol šeiminkai kaitinasi saulutėje..Bet tai juk meilė, kai negali išsiskirti nė minutei g.gif
Kad pajusti "visą kaifą" reikia su 38.5 t-ra ir apsivilkus naujus kailinius atsisėsti ant "dekučio" pliaže smile.gif

Papildyta:
QUOTE(noriuzako @ 2007 07 18, 18:53)
Ir mums taip bevaikštant ąžuolyne buvo pasakyta: ,,neliesk šuns, juk jie nešvarūs"  blink.gif 

Tai aš ir klausiu iš kur žmogui žinoti, kad
Ir jokiu blusu neturi, nes kas kart sulašinami lašiukai ir nuo erkių ir nuo blusų. o ir maudomas šuo mūsų yra prieš parodas
? Iš kokių ženklų tai suprasti paprastam žmogui, kuris gal to gyvūno niekada neauginęs? Patikrinti jo kailį ar klausti? Vien vizualiai to neįvertinsi, nebent visai prastai būtų ir tie parazitai jau būtų sukėlę kokį dermatologinį susirgimą, arba tas šuo kas žingsnis sėstų kąsytis g.gif
Iš tikrųjų joks gyvūnas nėra sterilus ir neveltui rekomenduojama nusiplauti rankas su juo pažaidus, glosčius ir pan. Kiekvienas šeimininkas yra tikras dėl savo augintinio gerumo/švarumo ir t.t., bet kodėl "automatiškai" turi tuo būti tikri ir visi aplinkiniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2007 07 18, 18:53)
(...)
Ir mums taip bevaikštant ąžuolyne buvo pasakyta: ,,neliesk šuns, juk jie nešvarūs"  blink.gif 

nu tokiu visokiu nesamoniu tai manau visada visiems pasitaiko wink.gif atsimenu savo labradoryte 3- 4 menesiu vedziojausi, o kazkokia pikta moteriske sako : "toki zveri be aktsnukio vedziojasi !" biggrin.gif nu man tai visai nebuvo pikta, man juokinga net iki dabar. nei apsaukiau ja, nei susierzinau, tiesiog pagailo jos, kad ji tokia pikta biggrin.gif

o siaip tai daug dazniau sutinku vaikus, kurie paklausia ar galima paglostyti, nei tokius, kurie be leidimo puola prie suns ...
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 07 18, 20:17)
nu tokiu visokiu nesamoniu tai manau visada visiems pasitaiko wink.gif atsimenu savo labradoryte 3- 4 menesiu vedziojausi, o kazkokia pikta moteriske sako : "toki zveri be aktsnukio vedziojasi !"  biggrin.gif  nu man tai visai nebuvo pikta, man juokinga net iki dabar. nei apsaukiau ja, nei susierzinau, tiesiog pagailo jos, kad ji tokia pikta biggrin.gif

o siaip tai daug dazniau sutinku vaikus, kurie paklausia ar galima paglostyti, nei tokius, kurie be leidimo puola prie suns ...

Tai mane irgi apkaltinus motrtėlė buvo, kai musiškiui tik 4 mėn. buvo, kad zveris, o be anstnukio.
irgi nekreipiu dėmesio į žmonų pasisakymus - apsimetu neišgirdus ir einu toliau. O jei kokie užkalbina maloniai,paklausia ar galima paglostyti ir an. mes dar ir malioiai trpusavy pasišnekam.

Atsakyti
Man tai neteko nei nieko kaltinti, nei pačiai būti apkaltintai g.gif Į mus tai dažniausiai pirštais bado, nes ciuckis-miniatūra, o su rimtu pavadžiu vedžiojamas. Kažkodėl visi ragina paleist arba imti ant rankų doh.gif
Registravimo žetonas per pusę kūno tabalavo, kai prie jo prisegė "mikročipuojant".. tai dabar išvis nusegiau nuo pavadžio ir prisisegiau prie raktų biggrin.gif Be raktų vis vien į lauką neinu..
Atsakyti