na, kaip ir žadėjau, dalinuos savo eksperimentu

štai kokius skilinėjimus atradau :
o daromi jie štai šių priemonių pagalba :

Giotto dažus perku Maximose kaina apie 13lt, lako kaina apie 12 Lt (bet manau bet kokl lakas vandens pagrindu tiks) , tiesa nenufotkinau dar dažus, na aš paprastu akrilinius naudoju sienoms ir maišau su pigmentais.
taigi, netyčia kažką darydama pastebėjau skilinėjimus ir bandžiau prisimint ką dariau, tai kiek lentučių išpaišiau

va, ir galu gale radau "receptą" : imam akrilinius dažus ir maišom su tais GIOTTO dažais 1:1 (galima ir vien Giotto tept, bet aš maišau kad taupiau būtų

tą masę ant darbelio reikia ne tept teptuku (taip nieko nesigaus), o su kempinėle dengt. Laukiam kol išdžius, tai kokią valandą maždaug, nors aš ir parą buvau išlaukus ir suskilinėjo

tai va, laukiam kol išdžius ir dengiam laku, teptuku, ir aišku čia irgi galioja taisyklė - kuo storesnis lako sluoksnis - tuo didesni įtrukimai. Laukiam keliam minutes (lakas iškart darosi kaip košė kkokia) ir džiovinam fenu. Paliekam gerai išdžiuti, įtrinam aliejinius dažus ir lakuojam

tiesa, dėl kokybės tai dar nežinau, reikia palaukt kokį mėnesį, gal ims ir atkris visi dažai

bet bent jau atrodo viskas tvirtai, be to ir aliejinius dažus įtrinu su jėga ir niekas neatsilupa...
tai štai tiek kol kas

tuo pačiu ir darbelį įkeliu, nors dar nebaigtas, brolis mano užprašė, butinai su tuo herojum

čia skilinėjimai irgi tokiu budu padaryti, tik retoki gavosi...o smulkesnių nuotraukoj nesimato.
Papildyta:
QUOTE(Romanson @ 2007 08 15, 17:14)
Tikrai juos maciau Draugystes Senukuose ir jis kazkas apie 20lt kainuoja, atrodo
aha ir aš dar prieš kelias dienas tikrai mačiau ten
QUOTE(*saulyte* @ 2007 08 15, 20:24)
Mano pirmasis darbelis, krupnim planom:)
man nerodo