Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

Na, Jadzkiene, kai renkatės vežimuką pirmam vaikeliui, tai atrodo kad oi kas tas svoris. Nusinešiu. O iš tiesų tikrai apkarsta ėjimas į lauką, kai supranti kad tą nelengvą vežimą reik ir nusinešt ir užsinešt. Ir vaiką užnešt nunešt. Arba užnešt, tada palikt klykiantį ir bėgti tempti vežimo. :) Ir kol nė vienu realiai nevažinėji, tai viskas atrodo taip paprasta.
Nors realiai turbūt didžiąją dalį brangesnių vežimų yra malonu vairuoti, kai nepradeda lipti visokios problemos po poros mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 05 kovo 2012 - 15:30
QUOTE(srauni_upe @ 2012 03 05, 16:29)
Na, Jadzkiene, kai renkatės vežimuką pirmam vaikeliui, tai atrodo kad oi kas tas svoris. Nusinešiu. O iš tiesų tikrai apkarsta ėjimas į lauką, kai supranti kad tą nelengvą vežimą reik ir nusinešt ir užsinešt. Ir vaiką užnešt nunešt. Arba užnešt, tada palikt klykiantį ir bėgti tempti vežimo. smile.gif Ir kol nė vienu realiai nevažinėji, tai viskas atrodo taip paprasta.
Nors realiai turbūt didžiąją dalį brangesnių vežimų yra malonu vairuoti, kai nepradeda lipti visokios problemos po poros mėn.

Išvis mano supratimu nėra idealių vežimų biggrin.gif Net ir tas, kurį išsirinkome turi keletą trūkumų, tačiau kaip sakoma: reikia rinktis mažiasuią blogybę lotuliukas.gif

O vežimėlio svoris tikrai svarbu jei jį reiks nešioti, ypač aukštai. Bet vėl, reikia nepamiršti kaip patogų jį nešti. Kartais keli kg nieko nereiškia jei yra patogu vežimą paimti. Kai kuriuos vežimus neįsivaizduoju kaip paimti reikia nors ir lengvi. Pvz. man patogiau nešti lopšį kai yra galimybė jį paimti už lanko (kaip krepšą) nei su rankenom.
Atsakyti
Mes taip pat ieskom sportinuko nezinom kurios firmos geriau pirkti mergaitei,noreciau kad butu keturi ratai apkeiciama sedejimo pozicija i abi puses,bet kad tiktu ir ziemai.man patiko bugaboo bee bet mazi ratai neaisku kaip su juo ziema bei brangus,po to panasus bbc streety bet nezinau kaip jis nerandu apie ji jokiu atsiliepimu,bei peg perego swift blush2.gif ax.gif g.gif
Atsakyti
Ziema per sniega ar pliurzes su tokio dydzio ratukais tikrai nepavaziuosit schmoll.gif
Atsakyti
o kaip mamas&papas luna ar ora kaip sie sportinukai?
Atsakyti
Manau, kad niekas negali padėti apsispręsti išskyrus pačią mamytę arba jos šeimą. Aišku, reikia visų išklausinėt, sužinot kuo dauigiau info, pačiupinėt kiekvieną patinkantį vėžimą ir tada apsispręst. Čia kaip su mašina - juk ne pirksit mašinos vien dėl to, kad kažkas parašė, kad ji labai gera mirksiukas.gif Vieniem reikia VW, kietim Merso, tretiem Džipo, ketvirtiem labai gerai Hyudai ar KIA.
Svarbiausia yra nustatyt prioritetus. Visų pirmą reik apsispręst, kokie faktoriai jums yra svarbūs - svoris, išvaizda, dydis, dizainas, kaina ir t.t. Pvz., man buvo svarbu, 1) kad lopšys būtų didelis, kalbant apie 3 in 1 - kad ir sportinukas ne iš mažų būtų; 2) aukštas vėžimas - mano ūgis 172, vyro 185, kad vėžimas ne būtų mums ties keliais, kad lengviau būtų prie vaiko pasilenkt (nes mačiau vieną merginą, tikrai aukštą, tai vėžimas buvo ant tiek mažas, kad ji turėjo vos ne per pusę susilenkt prie vaikelio doh.gif ); 3) kaina, tiesiog dėl to, kad nemanau, kad čia ilgalaikė investicija ir kad reik už vėžimą mokėt virš 3 štukių (nors ir tokius žiūrėjau ax.gif )
Vis tik patarčiau pereit po visas parduotuves (gal ir ne po vieną kartą), pačiupinėt, kokie vėžimai labiau prie dušės, taip sakant, bent jau ne modelį, o tipą. Vis tiek kažkas labiau patiks, kažkas mažiau. Tada iš to tipo maždaug ir rinksitės. Tarkim aš daugumos Lietuvoje esančių vėžimų neimčiau net jei man primokėtų. Tie visi atviri, su mažais ratukais, kai visas vaikelis perpučiamas - man tikras nesusipratimas, o ne vėžimai. Tai aš pasirinkau klasiką, su man priimtinu kokybės/kainos santykiu. Ir nebijokit klaust pardavėju net pačių kvailiausių klausimų, kurie jums kyla - čia jų darbas jus konsultuot. Tačiau, visą info reiktų labai filtruot, kad jums neįkištų tai, ką jiems reikia parduot, o ne ko jums reikia.
Taigi sėkmės visoms besirenkančioms 4u.gif Žinau, koks tai didelis darbas, bet pastangos tikrai vertos rezultato mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus smile.gif Rinksimės toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brigute2 @ 2012 03 06, 19:12)
o kaip mamas&papas luna ar ora kaip sie sportinukai?

as taipat matau ar tas ar anas kas patartu?
Atsakyti
QUOTE(lepidoptera_jl @ 2012 03 06, 19:37)
Manau, kad niekas negali padėti apsispręsti išskyrus pačią mamytę arba jos šeimą. Aišku, reikia visų išklausinėt, sužinot kuo dauigiau info, pačiupinėt kiekvieną patinkantį vėžimą ir tada apsispręst. Čia kaip su mašina - juk ne pirksit mašinos vien dėl to, kad kažkas parašė, kad ji labai gera mirksiukas.gif  Vieniem reikia VW, kietim Merso, tretiem Džipo, ketvirtiem labai gerai Hyudai ar KIA.
Svarbiausia yra nustatyt prioritetus. Visų pirmą reik apsispręst, kokie faktoriai jums yra svarbūs - svoris, išvaizda, dydis, dizainas, kaina ir t.t. Pvz., man buvo svarbu, 1) kad lopšys būtų didelis, kalbant apie 3 in 1 - kad ir sportinukas ne iš mažų būtų; 2) aukštas vėžimas - mano ūgis 172, vyro 185, kad vėžimas ne būtų mums ties keliais, kad lengviau būtų prie vaiko pasilenkt (nes mačiau vieną merginą, tikrai aukštą, tai vėžimas buvo ant tiek mažas, kad ji turėjo vos ne per pusę susilenkt prie vaikelio doh.gif ); 3) kaina, tiesiog dėl to, kad nemanau, kad čia ilgalaikė investicija ir kad reik už vėžimą mokėt virš 3 štukių (nors ir tokius žiūrėjau ax.gif )
Vis tik patarčiau pereit po visas parduotuves (gal ir ne po vieną kartą), pačiupinėt, kokie vėžimai labiau prie dušės, taip sakant, bent jau ne modelį, o tipą. Vis tiek kažkas labiau patiks, kažkas mažiau. Tada iš to tipo maždaug ir rinksitės. Tarkim aš daugumos Lietuvoje esančių vėžimų neimčiau net jei man primokėtų. Tie visi atviri, su mažais ratukais, kai visas vaikelis perpučiamas - man tikras nesusipratimas, o ne vėžimai. Tai aš pasirinkau klasiką, su man priimtinu kokybės/kainos santykiu. Ir nebijokit klaust pardavėju net pačių kvailiausių klausimų, kurie jums kyla - čia jų darbas jus konsultuot. Tačiau, visą info reiktų labai filtruot, kad jums neįkištų tai, ką jiems reikia parduot, o ne ko jums reikia.
Taigi sėkmės visoms besirenkančioms 4u.gif Žinau, koks tai didelis darbas, bet pastangos tikrai vertos rezultato mirksiukas.gif

o tai kokį išsirinkot? smile.gif
Atsakyti
Va ir aš jau pradedu dairytis kito vežimėlio..... ax.gif Gyvenu bute, 4 aukšte... doh.gif Saulėtekis (Kauno). Oj kokie čia "nesvetingi" šaligatviai schmoll.gif Tai reikia lengvo, kad pakelti galėčiau, ir kad puse kambario neužimtu biggrin.gif Ir kad ratai normalūs būtų, kad nereiktų visų duobių ir duobučių susirinkti...
Dabar turiu X-type 3in1. Lopšeliu naudojomės pirmus 4 mėnesius, paskui perėjom į sportinę dalį. Kartu su mano lele sveria 16 kg, visa tai tenka temti iš ketvirto aukšto... doh.gif Važiuoklė susiskleidžia su sportine dalimi, bet pasiėmus į vieną ranką nenusineši.
Kaip būtų gerai:į vieną ranką dukriuką, į kitą vežimuką ir pirmyn thumbup.gif
Tik va kokį vežimuką pirkti... g.gif Nes kur koks jau su padoresniais ratais, tai jau jo ir svoris atitinkamas.... doh.gif
Atsakyti
Ieškome ir mes vežimėlio nestuke.gif Problema tame, kad aplėkus pagrindinius prekybos centrus pasirinkimas nulinis, kaip man išbandyti, apžiūrėti, pačiupinėti vežimėlį jeigu niekur nerandu ir pačių populiariausių firmų vežimėlių, internete pasirinkimas milžiniškas, bet nepačiupinėjus tikrai nepirksiu doh.gif aš kitaip tiesiog apsispręsti negaliu blush2.gif . Arba tiesiog nemoku ieškoti parduotuvių doh.gif Gal atsirastų mamyčių kurios patartų kur Kaune apsilankyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2012 04 04, 17:27)
Ieškome ir mes vežimėlio  nestuke.gif  Problema tame, kad aplėkus pagrindinius prekybos centrus pasirinkimas nulinis, kaip man išbandyti, apžiūrėti, pačiupinėti vežimėlį jeigu niekur nerandu ir pačių populiariausių firmų vežimėlių, internete pasirinkimas milžiniškas, bet nepačiupinėjus tikrai nepirksiu  doh.gif aš kitaip tiesiog apsispręsti negaliu blush2.gif . Arba tiesiog nemoku ieškoti parduotuvių doh.gif Gal atsirastų mamyčių kurios patartų kur Kaune apsilankyti? 4u.gif

Kaune nuvaziuokite i kotryna,vaikuti ten tikrai gausu vezimeliu yra ir gal pavyks ka issirinkt 4u.gif
Atsakyti