Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

man svarbiausi kriterijai buvo:

* pripuciami ratai (priekiniai turi sukinetis)
* kietas lopsys
* pilnai gulima sedima dalis
*autokedute, kuri tvirtinasi ant ratu

dar labiau norejau keturracio nei triracio, bet pasirinkau trirati, nes jis labiausiai atitiko mano pirmus keturis kriterijus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dabej: 27 liepos 2007 - 15:39
QUOTE(dabej @ 2007 07 27, 16:39)

O man tai svarbus kriterijus - nepripučiami ratai smile.gif .
Svarbiau gera amortizacija mirksiukas.gif ir ratų pūsti nereikia tongue.gif

O dėl besisukinėjančio priekinio rato, tai gal ir gerai tokius turėti, bet kažkaip labai retai šią funkciją naudojau (nebent parduotuvėje). O šiaip tiesiai važiuoti su nefiksuotais nepatogu.

Tai dabar antram vaikui renkantis vežimą šitas kriterijus nebe toks svarbus. Imčiau net ir tokį vežimą, kuriame ratai nesisuka - tai gal nebūtų problemų su klibėjimu ir girgždėjimu g.gif , nes tie besisukantys kažkaip greičiau išklera ir kliba doh.gif . O ir vaikiuką su nesisukančiais ratais lengviau pirmyn-atgal stumdyti norint užmigdyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 27 liepos 2007 - 15:54
QUOTE(dabej @ 2007 07 27, 17:39)

* kietas lopsys
* pilnai gulima sedima dalis
*autokedute, kuri tvirtinasi ant ratu

dar labiau norejau keturracio nei triracio, bet pasirinkau trirati, nes jis labiausiai atitiko mano pirmus keturis kriterijus. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2007 07 27, 16:50)
O man tai svarbus kriterijus - nepripučiami ratai smile.gif .
Svarbiau gera amortizacija mirksiukas.gif ir ratų pūsti nereikia tongue.gif

O dėl besisukinėjančio priekinio rato, tai gal ir gerai tokius turėti, bet kažkaip labai retai šią funkciją naudojau (nebent parduotuvėje). O šiaip tiesiai važiuoti su nefiksuotais nepatogu.

Tai dabar antram vaikui renkantis vežimą šitas kriterijus nebe toks svarbus. Imčiau net ir tokį vežimą, kuriame ratai nesisuka - tai gal nebūtų problemų su klibėjimu ir girgždėjimu g.gif , nes tie besisukantys kažkaip greičiau išklera ir kliba doh.gif . O ir vaikiuką su nesisukančiais ratais lengviau pirmyn-atgal stumdyti norint užmigdyti mirksiukas.gif

kiekvienas renkasi pagal savo poreikius ir gyvenimo buda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2007 07 28, 10:35)
kiekvienas renkasi pagal savo poreikius ir gyvenimo buda  mirksiukas.gif

Čia tai labai pritariu drinks_cheers.gif
Nėra geriausio vežimo, nes vienam tas pats modelis bus geras, o kitam - blogas, nes tiesiog poreikiai skirtingi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 28 liepos 2007 - 09:43
Ir as noriu keleta sakinuku apie vezimaicius.Kadangi turiu du vaikucius tai siokia tokia ir patirtis atsirado-pirmagime veziojau visiskai naujutelaiciam lenkiskam vezime net pavadinimo jis gal neturejo-kadangi tai buvo pries 10 metu, tiesa sakant jis neatlaike net vieno vaikelio-suluzo ratai ir t.t. Antraja panele is pradziu veziojau dovanotame irgi firmos nezinau, bet kai pradejo ir tas byreti tada jau pasineriau i interneto platybes ir rinkausi diena nakti kol savo prioritetus atdaviau GRACO QUATRDO TOUR DELUXUI, nors tuo metu panelei jau buvo 9 men.
Patiko kad ratai nei per mazi nei per dideli, kad nepripuciami o guminiai, kazkaip mamos vargsta su tais pripuciamais labai jau daznai oras iseina ir be to ratai labai dideli uzima daug vietos masinoje, didele ir plati sedima gulima padetis.Patogu ir tai kad priekiniai ratai sukiojasi 360 kampu pataogu parduotuvese ir kur didesni zmoniu susiburimai, lengvai valdomas viena ranka, lengvai susilanksto yra soniniai tonuoti kaip langiukai-vaikams nespigina akyciu nuo saules, pilnai gulimos sedimos padetys ir pataogus didelis krepsys i kuri galima deti ir imti daiktus net vaikui miegant, nes jis nusileidzia i apacia nejudinant vaikelio.Nors panelytei jau 2 metai bet ir sia vasara kuo puikiausiai pasivazinejame.Na tikra vezimuku roju stebejau ka tik Palangoje, tiesiog graudu ziureti kai maziai miega susmuke tiesiog sedom nepatogiuose sportinukuose, arba kai daugiau daiktu i krepsi prideta tai neina padaryti gulima padeti tai vaikai sededami knapsi .Dar labai svrbu ir kokia medziga vezimaiti- nes jei baisi sintetika, tai vaikuciai prakaituoja, tada reik prikloti kelias eiles ir vis vien nera ventilaicijos.Aisku turime ir sportinuka ir juo naudojames bet i keliones dar imame patogesni vezima.Svarbu ir kojyciu padekliuko reguliacija- na tikrai nera patogu kai vaikutis miega o kojytes nuo keliu nukibe zemyn. Na gal kam aiskiau bus renkantis.
Atsakyti
Man dar kirba mintis pasakyti, kad renktis vežimėlį labai svarbu pasirinkti jį pagal savo finansinę padėtį. Jei taupysi jam labai ilgai ir nuspirksi vargais negalais labai brangų - džiaugsmo bus mažiau, nors jis ir atitiks visus kriterijus. Gali būti gaila pinigų. Ir norėsis greitai parduoti jį, kol nenudėvėjai visai, kad atgautum kuo daugiau pinigų. O ir draugė, vežiojanti leliuką pigiam vežime, gal neatrodys jau taip prastai. Žodžiu, čia irgi svarbus kriterijus - finansai.
Atsakyti
QUOTE(aukse7 @ 2007 07 31, 09:13)
Man dar kirba mintis pasakyti, kad renktis vežimėlį labai svarbu pasirinkti jį pagal savo finansinę padėtį. Jei taupysi jam labai ilgai ir nuspirksi vargais negalais labai brangų - džiaugsmo bus mažiau, nors jis ir atitiks visus kriterijus. Gali būti gaila pinigų. Ir norėsis greitai parduoti jį, kol nenudėvėjai visai, kad atgautum kuo daugiau pinigų. O ir draugė, vežiojanti leliuką pigiam vežime, gal neatrodys jau taip prastai. Žodžiu, čia irgi svarbus kriterijus - finansai.

Bet istiesu juk kaip miela vezioti vaikeli tokiame vezime, kuriame ir jam patogu ,kuriame matyti kad vaikeliui gera ir tevams patogu tiek ji stumdyti, tiek ir i kelione pasiimti. Na kas is to kad vezimas pigus ir nepatogus-kai vaikelis jame suklypes miega sededamas visas susimetes i kamuoliuka.
Atsakyti
Pries pora savaiciu naktim nemiegojau sukdama galva, koki vezimeli issirinkti musu busimam vaikeliui. Krito i aki X-landeriai, Deltimai, apziurinejom ir lengvucius vezimelius (9 kg) VAIKUTYJE. Buvau pasiruosusi moketi uz vezimeli iki 1500 Lt, taciau tai mano apsisprendimo nepalengvino. Is supermamos issirinkau apie 40 lapu patarimu ir atsiliepimu, galva istinusi buvo. Kol kazkurioje is temu radau labai protingu mamyciu pasisakymu, kurie padejo viska i vietas sudelioti. Nesvarbu, kiek ir kokiu stebuklingu funkciju vezimelis turetu, svarbiausia, ar JUMS ir MAZYLIUI is tiesu ju reikes??? Pradzioje zavejaus vezimeliais 3 in 1 (kur autokedute montuojasi ant vaziuokles), o paskui pagalvojau, kad man to tikrai nereikes. Nesu dideliu prekybos centru maniake, be to tikiu, kad kudikiams, kuriu nervu sistema dar silpna nepatartina buti tokioje aplinkoje (jie greit pavargsta nuo informacijos srauto, mirganciu sviesu, didelio garso, zmoniu minios). Kitas dalykas - musu vaikelis gims gruodi, tai ziemos metu, kai aplink siaucia bacilos ir virusai tikrai i prekybos centrus nevaiksciosiu. Isvada:kam man ta prie vaziuokles montuojama autokedute? Patogumas mamai tikrai labai svarbu, bet gera mama visada pirmiau pagalvos, ar gerai jos kudikiui.
Galutiniame variante priemiau drauges pasiulyma pasinaudoti jos dukrytes (taip pat gimusios ziema) latvisku vezimeliu, turinciu visas man reikalingas funkcijas: erdvus lopsys (kad zieminukas tilptu su kombinezonu ir visais adijaliukais), dideli ratukai, puiki amortizacija, lengvai susilanksto, medziagines dalys lengvai nusiima ir paprastai skalbiasi, rankena persimeta. Svarbiausia, zinau, kad drauge ir jos vaikelis siuo vezimeliu buvo 100 proc. patenkinti - jis isbandytas ivairiausiose situacijose ir nei karto nenuvyle.

Atsakyti
Mano nuomone, pagrindiniai kriterijai:
-svoris ir dydis (aktualu, jei teks ji daug tampyti, talpinti į automobilį);
-kokybė ir patogumas (pageidautina, kad negestų ir būtų patvarus, manevringas);
-dizainas (spalva, modelis) ne paskutinėje vietoje (smagiau, kai patinka pačiai ir kitiems).
Man optimaliausias variantas "3in1". Visas dalis sėkmingai naudojam, na tiksliau sėdimą tai dar tik naudosim. Beje, autokėdutė patogi ne vien į prekybos centrą važiuojant, su ja patogu eit į svečius, pas gydytoją važiuoti, galima neilgai net pasivaikščiot su ja (iki 2 val. per dieną). Visą vasarą-rudenį naudojom labai dažnai thumbup.gif Lopšys pakankamai erdvus, jo užtenka pusmečiui, o vėliau ir norėdama lopšy nebenulaikyčiau, taip smalsu dairytis, stebėti aplinką. smile.gif Mes kai mėgstam namie nesėdėt, tai tas "travel complete" variantas priimtiniausias. thumbup.gif
Atsakyti
man vis dar "galvos skausmas" vezimuko issirinkimas. Po dideliu analiziu ir apziuru lyg ir apsistojom ties Chikko ct01. Parsisiuntimo kaina is uzsienio (vokietijos) kur kas patrauklesne nei musu (beveik 2000 Lt). Bet kazkodel dar neuzsisakau vis kazko delsiu ir blaskausi... Ir man tai jau nebepatinka
Atsakyti
O aš dar tik pradėjau rinktis vežimuką. MAn dar aišku daug kas pasakys anksti. BET.... kai pasirinkimas toks didelis, o vaikas pirmas tikrai svarbu viską atidžiai apsižiurėt pasiklausinėt ir apsispręst.

Man norisi universalo. O svarbiausia su gerais amortizatoriais, kadangi gyvenam nuosavame name soduose. Tai svarbu kad būtų lengva pravažiuoti tai žvyrkeliais.
Tačiau kolkas parduotuvėse nieko gero nerandu, net jei užsimerkt į kainą.
Atsakyti