QUOTE(Saulės mama @ 2007 07 16, 14:01)
Mano mažulei jau 8,5 mėn. Mūsų ūgis tik 8 kg., o ūgis 71cm. Gimė 4,200, 51 cm. mums jau 4 mėnesiai beveik nebeauga svoris tik po kokius 200g. Gydytoja visai nekreipia dėmesio, negi tai normalu kad 8,5 mėn. vaikas sveria tik 8kg? O kiek sveria Jūsų mažyliai?
Galiu jus nuraminti Mano dukružė metukų svėrė 8,3 kg. ir ūgis buvo 75 cm. Dabar jai 1 m. ir 10 mėn. sveria 10,2 ir ūgis 85 cm. Gydytoja sako, kad tai visai normalu, tiesiog smulkus vaikas
QUOTE(Martyna @ 2007 07 17, 13:19)
Galiu jus nuraminti Mano dukružė metukų svėrė 8,3 kg. ir ūgis buvo 75 cm. Dabar jai 1 m. ir 10 mėn. sveria 10,2 ir ūgis 85 cm. Gydytoja sako, kad tai visai normalu, tiesiog smulkus vaikas
O jūsų mažulė valgo gerai, mano tai labai mažai.
QUOTE(Saulės mama @ 2007 07 16, 15:01)
Mano mažulei jau 8,5 mėn. Mūsų ūgis tik 8 kg., o ūgis 71cm. Gimė 4,200, 51 cm. mums jau 4 mėnesiai beveik nebeauga svoris tik po kokius 200g. Gydytoja visai nekreipia dėmesio, negi tai normalu kad 8,5 mėn. vaikas sveria tik 8kg? O kiek sveria Jūsų mažyliai?
Tikrai nėra ko pergyventi, maniškė 9 mėn. svėrė 8,6 kg, o ūgis buvo 72 cm ir viskas buvo normalu. Juk leliukai labai individualūs, jei gyd. sako, kad viskas gerai, vadinasi gerai ir yra Juk rašoma kiekvieną mėnesį vaikiukio ūgio ir svorio skalė, jei duomenys išsilaiko vienoje linijoje, tai tikrai viskas gerai
Tai tas ir problema kad skalėje toje nebeišsilaiko ir gydytoja sunerimus, sako gal širdutė, ber taip išėjo kad visi gydytojai pas kuriuos dabar turim eiti tik kitą savaitę iš atostogų grįžta. Tai kita savaite jau pavažinėsim po daktarus. Be to (jau rašiau) kad su žarnynu netvarkoj kažkas, vis viduriuoja ir viduriuoja, tai siunčia ir siunčia pas ta gastroenterologę, o ji pati nieko nenusimano, sako gal laktozės netoleruoja, bet gi tokio maisto nėra kad visiškai nebūtų laktozės, juo labisu kad pati jau verdu košeles. Na aišku vistiek kažkada išaugs, bet geriau jau išsitirti iki galo , negu paskui visa gyvenimą gailėtis, kad laiku nepasirūpinau vaikelio sveikatyte.
QUOTE(Saulės mama @ 2007 07 17, 17:00)
O jūsų mažulė valgo gerai, mano tai labai mažai.
Valgo labai labai mažai
Kai manoji buvo 8 mėn., svėrė 7,2 kg (ūgis 70 cm). Sulaukusi metukų turbūt nesvers 9 kg. Tiesa, gimė gerokai mažesnė - 3040g ir 51 cm. Aišku, būdavo labai neramu, kad vis mažai ir mažai sveria, bet dabar, kai puikiausiai laksto, dūksta ir krečia išdaigas, nusiraminau dėl svorio. Smulkmė, bet užtai labai stipri. O ir priaugdavom kai kuriais mėnesiais po 200-300g. Tik pirmą mėnesį 1 kg. O kokie 600g tai mums jau buvo pasiekimų pasiekimas. Ligų neieškojom, bet jeigu yra ir virškinimo bėdelių, geriau pasitikrinti, bus ramiau. Sėkmės augant
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 17, 15:56)
Kai manoji buvo 8 mėn., svėrė 7,2 kg (ūgis 70 cm). Sulaukusi metukų turbūt nesvers 9 kg. Tiesa, gimė gerokai mažesnė - 3040g ir 51 cm. Aišku, būdavo labai neramu, kad vis mažai ir mažai sveria, bet dabar, kai puikiausiai laksto, dūksta ir krečia išdaigas, nusiraminau dėl svorio. Smulkmė, bet užtai labai stipri. O ir priaugdavom kai kuriais mėnesiais po 200-300g. Tik pirmą mėnesį 1 kg. O kokie 600g tai mums jau buvo pasiekimų pasiekimas. Ligų neieškojom, bet jeigu yra ir virškinimo bėdelių, geriau pasitikrinti, bus ramiau. Sėkmės augant
Ačiū.
QUOTE(future @ 2007 07 16, 19:19)
Mano drauges mergaitei irgi 8,5 men. Jos svoris ir ugis lygiai toks pats, bet ji puikiai sliauzioja, stovi salia baldu. Tik ji gime mazesnio svorio. Gal jusu mazyle yra labai nevalgi? Duokit daugiau kaloringesnio maisto, pvz. manu koses (koses virkit su pienu, o ne su vandeniu) ir priaugs daugiau tada svorio.
Mano 3 men. maziukas sveria 5300 kg ir ugis 59 cm. Mums su gydytoja gerai
Mano mazoji gime 4080g. 56 cm. O dabar kai jai 6 men. ir 8d. sveria 10kg100g ir yra 73cm ilgio. Nusiraminkite, mano pediatre taip pasake, kad vieni vaikai - coliukai, o kiti kaip mano - burbuliukai. Prades vaikscioti issilakstys, valgo ji gerai, viska ka duodu, bet duoda dienos norma,o nakti jau 1 men kaip nesikelia, ir dabar pastebejau, kad pradejo svoris leciau kilti. Tarp kitko, mano kaimynes mergyte yra 9 men ir kuo sauniausiai ropoja isikibusi jau bando ir vaikscioti, o tesveria tik 7 kg!!!, tris men ieskojo ligu ir nieko nerado, tik mama traumavo, kad kazkas negerai. Manau vieni vaikai linke i storuma , o kiti atvirksciai, o paskui kai paaugs manau viskas susitvarkys. Neieskokite ligu, ten kur ju nera (bet zinoma nereikia nekreipti ir demesio, bet manau, kad nereikia is kart pulti ir i panika.) Sekmes mamytes auginant savo stebuklelius
Nesijaudink, mano dukryte 7men ir sveria 6.5kg, ugis 67cm. Labai stipri, sedi, ropoja jau menuo, bando stotis lovyteje. Ne svoryje esme, dabar vasara, tad ir vaikuciai maziau priauga svorio. Dukryte praeita menesi labai daug valge, taciau priaugo tik 200g, nes per karscius labai prakaituoja.