Įkraunama...
Įkraunama...

kosmetika kenkia!

sveikos.vienam forume kazkada radau tokios medziagos kuri priverte mane ismest visus kremus,tuo metu turetus sampunus.ten rase apie kosmetikoje dazniausiai naudojamas kenksmingas sudetines m. ir kai patikrinau-visur ju buvo:(
reiskia labai daug pinigu isleidau gana nepigiem kremam,kurie tik gadino oda..dabar jau atradau priemones kurios bent jau zinau nepakenks-i ju sudeti iena tik naturalios(100proc)medziagos ar bent jau nera tu baisiu dalyku.manau pravers paskaityti ir jums.beje tokiu dalyku jokiuose zurnaluose nerasit,nes visi juk turi pasimti savo dali uz reklama ir tt. graudu kaip mus mulkina..
Mums dažnai siūlo kremus, šampūnus, balzamus, kurių sudėtyje yra ramunėlių, alijošiaus, medetkų ekstraktų ir kitų naudingų medžiagų, tikindami, kad tai pati , kokia tik gali būti „natūraliausia kosmetika". Bet pabandykime patys žvilgterėti į sudedamųjų medžiagų sąrašą, net jei tam reikės apsiginkluoti padidinamuoju stiklu.
Pirmose eilutėse (o tai reiškia, kad šiame kosmetiniame produkte šių medžiagų kiekis sudaro nuo 10 iki 20%) mes galime pamatyti:


KENKSMINGI KOMPONENTAI....

Mineral oil (mineralinis aliejus) - techninis aliejus, naftos chemijos atliekos. Užklijuoja ir „dusina" odą. Sulėtina jaunų ląstelių augimą. Didina dehidrataciją ir mažina barjerinę odos funkciją. Dažniausia alerginių bėrimų ir inkštirų priežastis. Alerginės reakcijos (naftos chemijos alergija) gali sukelti artritus, migreną, epilepsiją, diabetą. Sudėtyje didelis kiekis kancerogenų - medžiagų galinčių sukelti onkologinius susirgimus.
Petrolatum (Petrolatas) Parafinas/ Parafino aliejus/ - naftos chemijos riebalai. Pasižymi tomis pačiomis savybėmis kaip ir mineralinis aliejus, bet nuodingesnis. Sulaiko skysčius, neleidžia pašalinti toksinų ir apykaitos produktų, trukdo odos kvėpavimui.
Tarp kitko ne riebalai, o būtent vanduo - būtinas odai - maitina ją, išsaugo elastingumą ir estetinę išvaizdą. Neteisingi odos drėkinimo būdai kenksmingi ir sukelia priešlaikinį senėjimą, o ne atjaunėjimą.
Glycerin, Vazeline (glicerinas, vazelinas) - cheminiai riebalų ir vandens junginiai, kuriuose vanduo suskaido riebalus į smulkius komponentus. Reklamuojami kaip naudingos drėkinimo priemonės. Sukelia odos dehidrataciją, , nes esant oro drėgmei žemesnei nei 65-70% „ištraukia" drėgmę iš gilesnių odos sluoksnių į paviršių vietoj to, kad imtų ją iš oro, tuo būdu didina gilesnių epidermio sluoksnių perdžiūvimą, daro sausą odą sausesne.
Propilene Glycol [/B](propilenglikolis) - saldus ėdus skystis. Naftos sintezės produktas. Pramonėje naudojamas kaip antifrizas ir stabdžių skystis. Tepant odą suriša riebalus, išstumdamas skysčius ir svarbius odos sveikatai komponentus, tuo sukeldamas laikiną odos lygumo pojūtį. Pigesnis už gliceriną, todėl kosmetikos sudaro 10-20% (ingradientų sąraše vienas pirmųjų, tai rodo jo didelę koncentraciją). Net ir nedidelėmis koncentracijomis vienas iš pagrindinių alergenų ir dirgiklių. Naftos chemijos alergija dažnai palydima inkštirų susidarymu. Prasiskverbdamas pro odą į organizmą, elgiasi kaip kraujo indų ir protoplazmos nuodas, sugebantis sukelti distrofinius inkstų ir kepenų pakitimus. verysad.gif
Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate (SLS, natrio sulfatas, lauril(lauret)sulfatas)
Jūs niekada nepamatysite šių medžiagų reklamos, nes apie jų toksinį poveikį parašyta daug tomų specialios literatūros. Matyt, pats pavojingiausias iš 884 odos ir plaukų priežiūros priemonių ingradientų.
Anioninis sulfaktantas - tai pigi smarkiai putojanti priemonė, kuri naudojam variklių plovimui (nuriebalinimui) ir grindų plovimui garažuose. Gaunama iš kokoso aliejaus. Kosmetikoje naudojama 95% šampūnų, gelių, dantų pastų, vonios pūtų ir pan.
Stiprus mutagenas, t.y. gali keisti ląstelės genetinės medžiagos informaciją. Lengvai prasiskverbia pro odą ir gleivines, kaupiasi kepenyse, akyse, smegenų ir širdies ląstelėse. Sukelia kataraktą, ypatingai vaikams. Pasižymi stipriu dirginančiu efektu. Didina plaukų slinkimą, pleiskanojimą, plaukai tampa lūžūs ir šerpetoja. Sukelia odos elastingumo praradimą ir silpnina jos apsaugines funkcijas. Reaguodamas su kitais šampūnų ir dantų pastų komponentais sudaro kancerogenus (medžiagos sukeliančio onkologinius darinius). Jį dažnai užmaskuoja kaip natūralų kokoso riešutų produktą. Amonio lauril sulfatas - analogas, bet žymiai nepavojingesnis (dešimtis kartų). Bet dėl sudėtingo etapinio valymo daug brangesnis, todėl pigioj kosmetikoj nenaudojamas.
Lanoline (lanolinas) - avių vilnų riebalai. Iš tiesų suminkština atmirusių ląstelių sluoksnį, bet „uždusina" gyvas. Svetimi (avies) baltymai gali padidinti odos jautrumą ir sukelti alerginius bėrimus. Kosmetinių rūšių lanolinas pats nepavojingas, bet dažnai reaguoja su kancerogeninėmis medžiagomis apie 16, padėdamas joms patekti į organizmą. Viskas būtų gerai, jei nebūtų žinoma, jog 49% kancerogeninio pesticido DDT (dusto) sugeriamas lanolino per odą.
Kaolin, Bentonite, Mėlynas molis
Smulkiai dispersinio molio atmaina. Dažnai randamas odos kaukių sudėtyje. Tinkas odai. Užteršia poras ir stipriai išdžiovina odą, sulaiko anglies dvideginį ir toksinus, „dusindamas" odą. Sukelia priešlaikinį odos senėjimą.
Talk (talkas) Veikia taip pat kaip ir smulkiai dispersinis molis. Užteršia poras ir stipriai išdžiovina odą. Kosmetinis talkas - kancerogeniškas. Ypatingai pavojingas miltelių pavidalo produktuose skirtuose veidui,kuriuos mes ir įkvėpiam.
Quaternium, Bronopol (formaldehidas) Visos šios medžiagos - konservantai, formaldehido dariniai. Pavadinimai taip stropiai maskuojami todėl, kad formaldehidas iš visų konservantų yra labiausiai kancerogeniškas, neurotoksiškiausias, alergiškiausias ir labiausiai dirginantis. Gali būti dermatito priežastimi. Dauguma kosmetinių kompanijų jau nebenaudoja jo, kadangi formaldehidas gali smarkiai suerzinti akis ir odą. Neskubėkite juo pasinaudoti. Į formaliną visi spėsim panert.
Tačiau, gaminti kosmetinius kremus, kurie yra puiki terpė mikroorganizmams, be konservantų būtų dar didesnis nusikaltimas. Šiuo metu daugelis kompanijų kuria kompleksus iš 4-5 konservantų, kuriuose kiekvienas komponentas naudojamas daug mažesnėmis už toksines dozes. Todėl reiktų vengti kosmetikos, kurios sudėtyje yra tik 1-2 konservantai.
Alluminium silicate (aliuminio silikatai) Stiprus korozinis agentas. Pažeidžia ir išdžiovina odą. Kenkia vidaus organams. Turi polinkį kauptis smegenų ląstelėse sukeldamas Alzhaimerio ligą (senatvinį marazmą).
Collagen (kolagenas) kai kurios kompanijos tvirtina, kad kosmetinis kolagenas gali pagerinti odos kolageninę struktūrą. Spręskite patys. Kolagenas - tai proteinas iš kurio beveik 80% sudarytas struktūrinis mūsų odos tinklas. Su metais jis suardomas, o oda tampa plona ir suglebusi. Kosmetinį kolageną išgauna grandydami jį nuo stambių raguočių odos arba apatinės paukščių letenėlių pusės. Dėl didelio molekulių dydžio (molekulinis svoris 3000vnt.) jis nesugeba prasiskverbti pro odos ląstelių membranas. Be to, tai svetimas baltymas, jis biochemiškai skiriasi nuo žmogiškojo ir negali būti odos panaudotas. Rezultatas: oda užlipdoma, nevyksta normalus kvėpavimas.
Pastaba: Išimtis - augalinis kolagenas, kurio molekulių mažas dydis leidžia jam patekti į ląstelę, kur jis suskaidomas į sudedamąsias dalis, būtinas nuosavo odos kolageno gamybai.
Elastin (elastinas) - medžiaga iš kurios sudaryta struktūra išlaikanti odos ląsteles vietoje. Laikoma, kad raukšlių formavimasis - elastino molekulių suirimo priežastis. Gaila bet dauguma kosmetikos firmų naudoja elastiną išgauta, kaip ir kolageną iš stambių raguočių odos, ir jis taip pat dėl savo didelės molekulinės masės formuoja „dusinančią" plėvelę.
Tik viena skersai sujungto elastino rūšis gali patekti į žmogaus odą ir su ją jungtis. Tai augalinio elastino forma, turinti "statybinę medžiagą" natūralaus sintezei, kuri vadinama desmozinu arba izodesmozinu (Desmosine, Iso-Desmosine).
Albumin (albuminas) Pagrindinis odą patempiančių priemonių komponentas. Džiūdamas suformuoja plėvelę virš raukšlių, darydamas jas mažiau pastebimomis. Sutraukia odą sukeldamas jos priešlaikinį senėjimą. Triukas. Dėl šito nekartą buvo keliami teismai.
Alpha Hydrox Acids (AHA 1/5; AHA-S, alfa hidroksilinės rūgštys) Pieno ir kitos rūgštys. Veikia kaip valantį priemonė, nuimdama viršutinį, apsauginį odos sluoksnį. Oda atrodo jauna ir ne tokia raukšlėta, bet dėl aplinkos poveikio oda sensta greičiau.
Carbomer. Sutirštintojas, naudojamas gelių gamybai. Dėka stipraus korozinio efekto gali pažeisti odą.
Diethanolamine (DEA)
Triethanolamine (TEA) Medžiaga subalansuojanti kosmetinių priemonių pH. Stipriai suerzina, o kartu su SLS (derinys dažnas kosmetikoje) sudaro nitratus.
Lauramid Dea. Pusiau sintetinis chemikalas, naudojamas putų susidarymui ir gelių sutirštinimui. Gali išdžiovinti plaukus ir odą, sukelia niežulį, fotosensibilizaciją ir alergines reakcijas.
Hialuronic Acid. Puiki drėkinimo priemonė. Paskutinis kosmetikos pramonės mados šauksmas. HA augalinės kilmės,smulkiamolekulinė, identiška žmogaus ir gali būti naudojama išoriškai.
Svarbu, kad kompanijos nenaudotų jos pigesnės , stambiamolekulinės, formos (iki 15mljn.vnt.) HA gyvulinės kilmės žymiai stambesnės nei tarpai tarp ląstelių raginiame sluoksnyje, todėl jų patekimas į gyvus odos sluoksnius visiškai neįmanomas, nekalbant jau apie patekimą į jungiamąjį dermos audinį (o raukšlės ir klostės formuojasi būtent čia). Ji lieka ant odos ir veikia kaip ir kolagenas.
Sodium Chloride (druska) Naudojama kai kurių preparatų klampumui padidinti. Gali sudirginti odą ir akies gleivinę. Be to, druskos mikrokristalai labai šiurkščiai pažeidžia ir išdžioviną odą.
Seaweed (agar agar) Naudojamas mikrobiologijoje bakterijų sėjimui. Reklamuojamas kaip maitinanti ir drėkinanti priemonė. Dėl to, kad užlipdo poras įgalina odą kaupti drėgmę, sukedamas laikiną teigiamą efektą. Neleidžia organizmui išsivalyti pro odą nuo toksinų ir anglies dvideginio. Nuostabi maitinamoji terpė bakterijoms ir mikroorganizmams.
Cacao oil (kakao aliejus) jo sudėtyje yra 2% į kofeiną panašios medžiagos teobromino (tai tiek pat, kaip kavoje kofeino). Panašiai kaip ir kofeinas - viduląstelinis diuretikas. Drėkinantis efektas susijęs su vandens pašalinimu iš ląstelės į tarpląstelinį skysti. Be to, teobrominas stiprus stimuliatorius, inicijuojantis odos ląstelių energetinius procesus. Liaudies išmintis sako, jei arklį raginsi, ars smarkiau, bet sustings greičiau. Laikinas teigiamas efektas sukelia negrįžtamus neigiamus - greitą odos ląstelių „sukriošimą".

NENAUDINGI KOMPONENTAI
/reklaminės apgavystės/

Placentae Extract (placentos ekstraktas) Reklamuojamas kaip atjauninantis ir maitinantis odą dėka priemonės papildymo vitaminais ir hormonais. Ekstrakto gamintojai naudojasi tikėjimu, kad jei placenta maitina besivystantį embrioną, tai jos ekstraktas gali maitinti ir atjauninti senstančias ląsteles. Tai eilinė didelė „antis". Juk kosmetikos pramonė naudoja ne „abortine" (kaip penkiasdešimtais praėjusio šimtmečio metais), o pogimdyvinę placentą, kuri jau atidavė visas naudingas medžiagas vaisiui ir visiškai nebenaudinga. Be to, kai kuriuose jos srityse susiformavo kalcio pertrifikatai (užkalkėjimai), galintys pažeisti odą.
Royal Bee Jelly (bičių pienelis) Reklamuojamas kaip maitinantį ir drėkinanti priemonė. Naudojant į vidų puikus adaptogenas. Tepant odą nepasižymi jokiu realiu efektu.
Biotin, Vitamin H Egzotiškas komponentas, reklamuojamas kaip labai reikalingas ir naudingas odos ir plaukų priežiūrai.
Biotinas - B grupės vitaminas. Naudojamas biopapilduose gydant seborėjinį dermatitą ir stimuliuojant plaukų augimą. Bet dienos dozė turi būti ne mažesnė 2,5 mg. Be to veikia tik komplekse su kitais B grupės vitaminais. Naudojant išoriškai visiškai nenaudingas.
Tyrosine. Amino rūgštis, iš kurios gaminasi tireoidinis hormonas. Padidina skydliaukės darbą. Reklamuojama, kaip amino rūgštis padedanti įgauti tamsų gilų įdegį. Bet „melanizacija" (įdegis) - vidinis organizmo procesas, susijęs su hormoniniu skydliaukės darbu. Todėl teptis losjonu su tirozinu tas pats, kaip trintis maistu jaučiant alkį.
Sutikite, kad esant tokiai kenksmingų ir nenaudingų medžiagų „puokštei" net ir patys nuostabiausi medetkų, ramunėlių ar alijošiaus ekstraktai vargu ar pagerins odos būklę. Net ir „natūralūs ekstraktai" pigioje kosmetikoje, ištyrus pasirodo - sintetiniai fenoliniai aromatizatoriai. Ypač kai ant įpakavimo parašyta: „aromatiniai priedai", neiššifruojant jų sudėties. Juk gamtoje neegzistuoja tiek žaliavos, kad aprūpintų visą kosmetikos pramonę.
Todėl į reklamą reiktų žiūrėti taip, kaip ji nusipelno: kaip į „smegenų plovimą". Ir prisiminkite. Reklama ir pardavimas per parduotuvių tinklą - labai brangūs procesai, kuriuos mes apmokame iš savo kišenės kokybės sąskaita. Jei kažkas primygtinai reklamuojama, tai abejotina prekė, jei vykdomas platus pardavimas - pigi prekė gražioje pakuotėje ir trokštamos kokybės tikėtis neverta.


Nuobodžios smulkmenos

KOMEDOGENAI ARBA PATIKIMAS BŪDAS
UŽSIDIRBTI INKŠTIRUS IR SPUOGUS

Ar tik gražia daro moteris kosmetika? Keistas klausimas, juk savo esme kosmetika skirta moterį daryti dar gražesne. Bet egzistuoja didelis kiekis kosmetinių priemonių, kurių panaudojimas gali sukelti priešinga efektą. Tipiškiausios komplikacijos - spuogai ir inkštirai (moksliškai - komedonai). Daugelyje šiuolaikinių kosmetikos priemonių sudėtyje yra komedogenų - medžiagų, sukeliančių spuogų atsiradimą.
Specialistai pažymi, kad suaugusiems dėka hormoninio fono , spuogai būna ne tokie ryškus kaip vaikams. Kai kurios mamos gali nesibaimindamos naudotis kosmetika, kurios sudėtyje yra komedogenai. Joms spuogai negresia. Bet paugliams, kurie jau turi inkštirų, tokia kosmetika gali paskatinti ligą, daug kartų padidindama spuogų kiekį.
Medicinos mokslų kandidatas Aleksandras Melnikovas pateikia kosmetikos komponentų sąrašą, kurie gali skatinti spuogų susidarymą:
Acetylated Lanolin Alcohol
Hexylen Glycol
Decyl Oleat
Dimelfiicone
Isoparaffin
Isopropyl Lanolate
Isostearic Acid
Coconut Oil, Coconut butter (kokosų aliejus)
Corn Oil (kukurūzų aliejus)
Lanolin
Lanolic Acid
Grape Seed Oil (vynuogių sėklų aliejus)
Mineral Oil
Myristyl Lactate
Myristyl Propionate
Oleic Acid
Oleyl Alcohol
Peach Oil (persikų aliejus)
Petrolatum, Vaseline
Sodium Lauryl Sulfate
Sorbitan Oleate
Soybean Oil (sojų aliejus)
Sweet Almond Oil (migdolų aliejus)
Hydrogenated Vegetable Oil (hidrogenizuotas daržovių aliejus)

Kaip matome iš sąrašo, beveik visi komedogenai priklauso riebioms ir klampioms medžiagoms. Komedogenai, užklijuodami poras, neleidžia išsiskirti odos riebalams, gaminamiems liaukos, į paviršių. Galime padaryti išvada: kuo mažiau kosmetikoje aliejaus ir riebalų, tuo mažiau ji komedogeniška.
Studijuojant kosmetikos priemonių etiketes būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kurioje komponentų sąrašo vietoje yra komedogeninė medžiaga. Kuo ji arčiau pradžios, tuo didesnis jos kiekis sudėtyje, tuo didesnis jos sugebėjimas užklijuoti poras.
Kai kurios firmos ant įpakavimo deda užrašą „non-comedogenic", bet specialistai žiūri į tai įtariai. Mažiau pavojingos poroms priemonės, pagamintos vandens pagrindu arba geliu pavidalu, bet, kad komedogenų juose nėra irgi negalima teigti.
Atsakyti
fool.gif mano pozicija aiski cool.gif
papasakok, kokia kosmetika isvis naudoji
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 17 liepos 2007 - 16:08
na as nenoriu nieko reklamuot,net gi tu brangiu firmu kurios skelbiasi parduodancios 100proc naturalu produkta,ir ju etiketese tikrai ner tu medz.
vietoj kremo-kazkada forume minetas aliejus is vaistines(kvieciu daigu,avokado,jojobos,pastarasis ir plaukams nuo skilinejimo ir siaip labai universalus),ten tikrai nieko nera jis 100procentinis,vietoj duso zele ir visokiu kitokiu prausikliu veidui ir kitiems galams tik muilas be glicerino medimix arba sandal soap..ir tt.tiesiog pradzioj nagrinejau etiketes.. smile.gif tas aisku biesino biski smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 07 17, 17:07)
fool.gif  mano pozicija aiski cool.gif
papasakok, kokia kosmetika isvis naudoji


Pramone, neįžeidinėk kitų! nes iš tikrųjų labai įdomu paskaityti!
Atsakyti
smile.gif
na pramone turbut kazka platina smile.gif kaip sakiau daug kam naudinga kad nieks nezinotu.siaip tai man nuosirdziai px ka ten kas galvoja ,parasiau toms kurioms rupi smile.gif rezultatai pasimatys kai imsim sent;-)
sekmes zuikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugpjutis @ 2007 07 17, 19:07)
smile.gif
na pramone turbut kazka platina  smile.gif kaip sakiau daug kam naudinga kad nieks nezinotu.siaip tai man nuosirdziai px ka ten kas galvoja ,parasiau toms kurioms rupi smile.gif rezultatai pasimatys kai imsim sent;-)
sekmes zuikiai smile.gif


Rugpjūti, o sakyk, ar galėtum pavardinti keletą kosmetikos priemonių, kuriose šito brudo nėra, ar bent jau yra mažiau? jei negalima į forumą, tai gal į až? smile.gif
aš taip nedraugauju su chemija, kad baisu... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 17 liepos 2007 - 18:12
kodel negalima-as nieko neplatinu ir jau tikrai nereklamuoju.mano "atradimai"-wash&go sampunas(keista bet rimtai!),jame tik prie galo,o tai reiskia l.mazai yra parafinum liquidum,dar tie muilai ir aliejus,kur minejau,pasta parodontax(brangu bet vienintele is parduotuviniu kur nebuvo sodium laureth sulfate),na o dekoratyvines tokios kol kas neradau:(bet vietoj tuso tepu ricinos arba jojobos aliejais kadangi siaip per daug dazu nemegstu tai gerai man visai.
Atsakyti
QUOTE(rugpjutis @ 2007 07 17, 16:27)

na mane dar domintu kokio tipo tamstos oda plaukai, ir ar pagerejo bukle atsisakius siu priemoniu su dirbtinemis medziagomis? bigsmile.gif bet vistiek nesuprantu kodel kai kurios naturalios medziagos kaip aliejai ar molis kenkia odai?manau jos naudojamos nuo senoves blush2.gif (na nekalbu as apie tas dirbtines medziagas, bet pvz greifruktu kaukuku, persiku, migdolu aliejai manau yra labai gerai odai) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eveliina: 17 liepos 2007 - 18:23
Ei as ir noriu suzinot, kokia kosmetika naudot. 4u.gif ... reiks dabartine kosmetika mest laukan blink.gif , jei gali parasyk ka pati naudoji, jei ne i foruma tai i az drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aisss: 17 liepos 2007 - 18:26
labai butu idomu isgirsti prieblandos nuomone g.gif
Atsakyti
beje kas skaitot atkreipkit demesi i propilenglikoli.suprasit kodel atrodo kad tik kremai ir gali mum padet..
Atsakyti
QUOTE(rugpjutis @ 2007 07 17, 17:07)
smile.gif
na pramone turbut kazka platina  smile.gif kaip sakiau daug kam naudinga kad nieks nezinotu.siaip tai man nuosirdziai px ka ten kas galvoja ,parasiau toms kurioms rupi smile.gif rezultatai pasimatys kai imsim sent;-)
sekmes zuikiai smile.gif

as neizeidineju ir nieko neplatinu, marazmais brangutes uzsiimat. kosmetika tai tik ledkalnio virsune. leiskit paklaust, o ka valgot?
o prieblandos nuomone galiu issakyt ir as: uzeikit i paula's choise psl, berods jis prieblandos parase lotuliukas.gif ten tas pats
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 17 liepos 2007 - 18:34