Įkraunama...
Įkraunama...

Patarimai keliaujantiems su katinu

QUOTE(carnivore @ 2008 01 12, 19:44)
hm, as gyvensiu danijoje, pasidomejau, kiek kainuoja norimos kaciu veisles palykuonys, tai zandikaulis atvipo - nuo 5000 iki 9000 litu. tai noreciau is lietuvos katinuka nusipirkti ir parsigabenti i danija, tik nezinia, kaip cia bus su tais skiepais ir tt, negalesiu juk du menesius laukti ir skiepus daryti.

Oho kokios kainos doh.gif Bet gal ir gerai,ne visi gali nusipirkt toki padareli.o jau kas nusipirks i gatve tikrai neismes thumbup.gif
Tau reikia susirast kaciuko ir palaukt kai jam sueis maziausia 3 men,o ten jau bus atlikti visi skiepai ir kiti dalykai drinks_cheers.gif ir nereikes laukt mirksiukas.gif

QUOTE(carnivore @ 2008 01 12, 20:10)
ai, tai veislyne galima susitarti kad palaikytu man kaciuka kelis menesius??? Jei idomu, tai sfinksiukai tiek kainuoja Danijoj..

Jums rimtas veisejas anksciau kaip 3 men ir neatiduos kaciuko schmoll.gif O jei reikia ilgiau kad palaikytu,tai manau reikia tartis individualiai,bet manau kad tikrai sutiks drinks_cheers.gif
Atsakyti
na tada liuks, tikrai labiau apsimoketu Lietuvoje pirkti kaciuka, nei Danijoj,bent mano atveju:}
Atsakyti
Sveiki visi kaciu myletojai 4u.gif
Esmė tokia. Išvažiuojame kuriam laikui i Vokietiją pagyventi, vyrą darbovietė siunčia. Katino niekam nepaliksiu. Kokia kačių skraidinimo tvarka? Gal kas esate susidūrę? Kokių dokumentų reikia, gal skiepų kokiu? PADĖKITE. 4u.gif Jei katinas negales skristi, nevažiuosiu ir aš su mažiuku.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fishbone @ 2008 11 05, 23:56)
Sveiki visi kaciu myletojai  4u.gif
Esmė tokia. Išvažiuojame kuriam laikui i Vokietiją pagyventi, vyrą darbovietė siunčia. Katino niekam nepaliksiu. Kokia kačių skraidinimo tvarka? Gal kas esate susidūrę? Kokių dokumentų reikia, gal skiepų kokiu? PADĖKITE.  4u.gif Jei katinas negales skristi, nevažiuosiu ir aš su mažiuku.... verysad.gif


svarbiausia kad katinas butu paskiepintas, sucipuotas ir turetu europini pasa. visa tai galima atlikti pas veterinara.
taip pat turite skambinti i ta aviakompanija kurios lektuvu skrisite ir turite klausti kokios gyvuno transportavimo taisykles. ar reikia transporterio, kokio dydzio jis turi buti ir ar gyvuna galima butu veztis lektuvo salone.
Atsakyti
nieko ypatingo.
katinas turi turėti skiepus nuo pasiutligės, europinį pasą mikroschemą. tada specialų boksą, pagal jūsų avialinijų reikalavimus. ir iš anksto reikia susisiekti su avialinijomis. kiek man žinoma į saloną įleidžiamos tik dvi katės.
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 11 06, 00:08)
ir iš anksto reikia susisiekti su avialinijomis.

ne būtinai. Vienas avialinijas reikia informuoti apie tai kad keliaus gyvūnas, kitų nereikia.
Atsakyti
Aciu, mergaites 4u.gif
O tie pasai, skiepai ir pan. viska galima atlikt pas veterinara? Ir kas tas cipas? Isiuva mikroschema po oda? blush2.gif
Per 2 dienas ar padarys? Kita savaite jau turim skristi....
Atsakyti
Vykstant i ES salis:
• Gyvūnas privalo turėti aiškiai įskaitomą tatuiruotę arba integrinį grandyną (mikročipą, atitinkantį standartą ISO 11784 arba 11785)
• Gyvūnas privalo turėti naujo pavyzdžio „ES naminio gyvūnėlio pasą"
• Visi gyvūnai, kurie yra vyresni nei 3 mėn. amžiaus, turi būti paskiepyti nuo pasiutligės. Pasiutligės skiepas įsigalioja praėjus 15 dienų nuo jo padarymo ir galioja 1 metus. (visu pirma gyvuna reikia cipuoti, jei gyvunas skiepijamas pries cipavima, skiepo gali neuzskaityti, t.y. skiepas turi sietis su gyvuno identifikacijos nr.)
• 24 val. prieš kelionę įgaliotas veterinarijos gydytojas turi įrašyti į „ES naminio gyvūnėlio pasą“ atžymą, kad gyvūnas yra sveikas ir gali atlaikyti kelionę iki paskirties vietos (cia ne visada reikalaujama, tai pasidomekit)

info is http://fauna.savel.o...ic;cat=a;id=396

+ patarciau ispeti savo aviakompanija ir suzinoti jos taikomas gyvunu pervezimo taisykles (ar galima vezti salone, kaip jau kazkas minejo pasiklausti del transporterio reikalavimu, papildomu mokesciu)

+ ne pro sali pasidometi ir salies i kuria vykstate taikomomis normomis, jums gal ir neaktualu, bet skaitantys sia tema ateity turetu atkreipti demesi, kad gabenant i/is tokiu saliu kaip Anglija, Airija, Norvegija ir t.t. taisykles gali skirtis, buna tam tikru apribojimu, papildomos dokumentacijos ir pan.

Tikiuosi viska sekmingai ir laiku susitvarkysit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fishbone @ 2008 11 06, 00:03)
Aciu, mergaites  4u.gif
O tie pasai, skiepai ir pan. viska galima atlikt pas veterinara? Ir kas tas cipas? Isiuva mikroschema po oda? blush2.gif
Per 2 dienas ar padarys? Kita savaite jau turim skristi....



tai jūs atidžiai dar sykį viską perskaitykite...nes klausinėjate visko į ką mes jau atsakėme.
sučipuoti ir paskiepyti galima per 15 min
Atsakyti
Del skiepo,gal su veterinaru galima butu susitarti,kad data kita irasytu g.gif ,nes turi praeiti tikrai 15 dienu.I salona galima nestis,su specialia tase,bet iki 3 kg.nemokamai,virs-uz kiekviena kg.dasideda mokestis,nepamenu kiek,bet tikrai nedaug(jums turi pasakyti aviakompanijoj).Nors kai veze katyte,niekas jos nesvere ir damoketi neprase.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2008 11 07, 12:13)
Del skiepo,gal su veterinaru galima butu susitarti,kad data kita irasytu  g.gif ,nes turi praeiti tikrai 15 dienu.I salona  galima nestis,su specialia tase,bet iki 3 kg.nemokamai,virs-uz kiekviena kg.dasideda mokestis,nepamenu kiek,bet tikrai nedaug(jums turi pasakyti aviakompanijoj).Nors kai veze katyte,niekas jos nesvere ir damoketi neprase.


Tikrai ne iki 3 kg smile.gif Iki 7 ar 8 net smile.gif

Beje, skiriasi tvarka atitinkamai nuo aviakompanijos.

Jei nusipirkti bilietai Air Baltic, tai galima jau palaidot mintį, kad su katinu skrisite...
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2008 11 07, 13:15)
Tikrai ne iki 3 kg smile.gif Iki 7 ar 8 net smile.gif

Beje, skiriasi tvarka atitinkamai nuo aviakompanijos.

Jei nusipirkti bilietai Air Baltic, tai galima jau palaidot mintį, kad su katinu skrisite...

Gal skiriasi,bet pries nepilnus metus ,kaip tik gi skraidino katyte i Vokietija,tai buvo iki 3 kg.(nezinau,kokia aviakompanija)Mes dar specialiai sverem,beje toks svoris su tase buvo.
Atsakyti