Įkraunama...
Įkraunama...

Prostatos vėžys

QUOTE(BiteMaja* @ 2012 08 23, 21:29)
Sypsena, norėtųsi tave kažkaip paguosti  4u.gif  Buvo laikas, kai ir aš neradau sau vietos ir naktim praverkdavau užuot miegojus, bet galų gale viskas susitvarkė ax.gif . Turėkit kantrybės, gal tik reikia daugiau laiko, kad tėvelis po gydymo atgautų jėgas. Stiprybės ir sveikatos jam smile.gif

aciu jums labai. tiesiog taip baisu, tik ir mintys baisiausios lenda i galva. as labai tikiuosi kad viskas bus gerai..gaila tik kad labaii uzvelinom..
Atsakyti
Sveikos, likimo sesės,

mano tėveliui taip pat diagnozavo Prostatos vėžį (pagal biopsiją). Stadijos dar nežinau, nes gyvenu kitame mieste, tai informaciją sužinojau iš mamos. Tėtis net nustebo, nes nejaučia jokių simptomų. Tai labai tikiuosi, kad tai 1 ar 2 stadija... Tėčiui 59 metai.
Mano tėtis gyvena Šiauliuose. Jam paskirtas jaunas gydytojas Linas Juodelė.
Gal kam teko su juo bendrauti?
Ir jei stadija ne didelė, koks gali būti gydymas?
Atsakyti
Ankstyvose stadijose dažnai skiria Zoladex, leidžiami vaistai po oda į pilvo sritį kartą per mėnesį arba kartą per tris mėnesius. Vyro tėvelis (76m) serga, daugiau nei metus naudojo vaistus, dabar pertrauka ir kol kas tyrimai geri. Aš su juo po onkologinį Vilniuje vaikščiodavau, arba vaistų receptus paimdavau - kai jau paskiria gydymą, parašo paskui ir be ligonio, nereikia vyresnio žmogaus tampyt ir nervint. Pusė koridoriaus vyrų būna, daug kam šituos skiria. Matau su dėžutėmis paskui iš vaistinės einančius... Dar ne tik nuo stadijos, bet ir koks tas vėžys gydymo būdai priklauso. Gydytojas žinos ką daryti. Nepergyvenkit labai, tai tiesiog liga, gana gerai šiais laikais gydoma. Nereikia bijot vien to žodžio "vėžys", tada užmuša ta baimė. Jei darė biopsiją, matyt buvo padidėjęs PSA? Čia mačiau seniau rašė ir aš pakartosiu - jei įmanoma, padėkit tėveliui nueit pas gydytojus, daugiau išsiklausinėsit, bus ir jums pačiai ir jam ramiau. Ar mama jei "bajava" kad palydėtų. Pasimeta, išsigąsta vyresni žmonės, paskui nebeatsimena nei ką gydytojas sakė, nei kaip vaistus vartoti. Kai uošviui diagnozavo, skaičiau čia - gydymo metodika Sveikatos ir ramybės jums visiems.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 29, 02:05)
Ankstyvose stadijose dažnai skiria Zoladex, leidžiami vaistai po oda į pilvo sritį kartą per mėnesį arba kartą per tris mėnesius.

Mano tėčiui antra stadija. Vaistų nesiūlė - gal jie leidžiami po pagrindinio gydymo - spinduliavimo ar operacijos. Iki lapkričio 14 jis turi pasirinkti gydymą.
Tai dabar pasimetęs - rinktųsi operaciją, bet dar ne pensininkas (59 metų), tai nenori vaikščioti su "pampersu". Lyg ir nusprendė spinduliavimą, bet... po jo vėžys gali atsinaujinti, ir anksčiau ar vėliau vis tiek bus prieita prie operacijos. Jei būtų pensininkas, gal "pampersas" didelių keblumų nesudarytų. Tai gal jam "pratempti" iki pensijos "spinduliuojant", o po to operuotis. O jei operuotųsi dabar - kiek laiko trunka "pampersų" periodas? Gal šlapimo nelaikymas - laikinas?
Žodžiu, prašyčiau pasidalinti patirtimi, kokius gydymo būdus rinkosi jūsų artimieji ir pagal ką apsisprendė.
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2012 08 19, 23:06)
sveiki,
matau seniai sia tema kas ka rase, bet gal netycia atsiras kas pasidalins patirtimi. mano teveliui diagnozavo, 3stadija, jau nebegalima operuoti, krenta svoris, gavo svytinimo, hormonu, laukiam dabar tyrimu atsakymu ir nebegaliu as net uzmigti. labai tikiuosi kad bus geri, bet mama nusiteikusi nekaip, nes jis paeiti normaliai nebegali, koja velka, pilva skauda, ir sudziuvo kaip.. prasau labai- gal kas galit ka patarti? ar viskas bus gerai? jam 53. gal sustos kaip nors, gal nebus toks piktas veziukas..?

Suprantu jus, nes pati tą patyriau.Sužinojus diagozę, neradau vietos. Vien ašaros.. Bet laikas gydo, todėl kažkaip apsipratom su tuo, susitaikėm..Reikia susiimti ir gyventi toliau. Juk sako, kad prostatos vėžys - pats paprasčiausias. Laikykitės, praeis tas šokas, bus lengviau. Visiems taip būna. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2012 10 23, 16:47)
Mano tėčiui antra stadija. Vaistų nesiūlė - gal jie leidžiami po pagrindinio gydymo - spinduliavimo ar operacijos. Iki lapkričio 14 jis turi pasirinkti gydymą.
Tai dabar pasimetęs - rinktųsi operaciją, bet dar ne pensininkas (59 metų), tai nenori vaikščioti su "pampersu". Lyg ir nusprendė spinduliavimą, bet... po jo vėžys gali atsinaujinti, ir anksčiau ar vėliau vis tiek bus prieita prie operacijos. Jei būtų pensininkas, gal "pampersas" didelių keblumų nesudarytų. Tai gal jam "pratempti" iki pensijos "spinduliuojant", o po to operuotis. O jei operuotųsi dabar - kiek laiko trunka "pampersų" periodas? Gal šlapimo nelaikymas - laikinas?
Žodžiu, prašyčiau pasidalinti patirtimi, kokius gydymo būdus rinkosi jūsų artimieji ir pagal ką apsisprendė.
Ačiū

Sveiki,
mano vyro teciui diagnozavo prostatos vezy,stadija tarp pirmos ir antros.Psa svyruoja.. ber dar nera labai didelis.
Biopsija

Ilgai galvojo ka daryti konsultavosi su 3 medikais .
Jievaltas siule tik stebeti ir nieko nedaryti nes amzius jau 69metai.
Melianas siule operuotis.
Vaiciunas su juo susitare del brachiterapijos dabar 3 menesius vartos vaistus po vaistu vartojimo vaziuos atlikti brachiterapija.
Is visu triju isvardintu gydymo metodu pasirinko trecia nes pagal jo psa ir kitus tyrimus sitas gydymo metodas daugiausiai sansu del pasveikimo su galimom maziausiom komplikacijom.
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 02 17, 23:33)
Sveikos,
mano tevelui pernai buvo nustatyta prostata, konsultavosi su keliais gydytojais ir visi siule operacija , vian pagrindiniu priezasciu - kad nepaveluot.Kai nustate prostatos vezi buvo pradine stadija, tetis po konsultaciju nusprende operuotis, operacija vyko po 1 men., nuo nustatymo ligos, po operacijos atlikus tyrimus buvo nustatyta vezio jau vidutine stadija blink.gif labai visi dziaugemes kad viskas buvo atlikta laiku nes vezys sparciai judejo ir naisku kuom viskas butu baigesi dar po menesio.Jauciasi jis puikiai.
Man idomu kodel nenori operuotis g.gif

Sveikos,

Mano teciui praeita sav. isoperavo prostata ir siuncia i sanatorija. Bet jis nenori, prisiklause, kad nieko ten gero. Gal ka nors zinote apie reabilitacija po prostatos vezio operacijos? Ar daro ten kokias proceduras? Aciu!
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2012 11 26, 18:05)
Sveiki,
mano vyro teciui diagnozavo prostatos vezy,stadija tarp pirmos ir antros.Psa svyruoja.. ber dar nera labai didelis.
Biopsija

Ilgai galvojo ka daryti konsultavosi su 3 medikais .
Jievaltas siule tik stebeti ir nieko nedaryti nes amzius jau 69metai.
Melianas siule operuotis.
Vaiciunas su juo susitare del brachiterapijos dabar 3 menesius vartos vaistus po vaistu vartojimo vaziuos atlikti brachiterapija.
Is visu triju isvardintu gydymo metodu pasirinko trecia nes pagal jo psa ir kitus tyrimus sitas gydymo metodas daugiausiai sansu del pasveikimo su galimom maziausiom komplikacijom.

Sveika, O pries operacija nesiule magnetinio rezonanso daryti? Ir koks mazdaug PSA? Mano teciui irgi diagnozavo prostatotos vezi 1-2 st. Bet liepia dar ir magneta pasidaryti, kad patvirtintu jog ne trecia stadija. Kazkaip labai baisu.Ir keista kad diagnozuoja tarp pirmos antros, ir dar galvoja apie trecia.. Mano tecio PSA 10.
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2012 11 26, 19:05)
Sveiki,

O koks PSA?
QUOTE(pieva616 @ 2012 11 27, 12:58)
Mano teciui irgi diagnozavo prostatotos vezi 1-2 st. Bet liepia dar ir magneta pasidaryti, kad patvirtintu jog ne trecia stadija. Kazkaip labai baisu.Ir keista kad diagnozuoja tarp pirmos antros, ir dar galvoja apie trecia.. Mano tecio PSA 10.

Kažkaip įdomiai. Mano tėčiui diagnozavo 2 st., nors PSA buvo 5,9 (atrodo). Tai nieko nedarė, liepė laukti, kol pakils iki 10, o tik tada kažką darys. Labai neramu, nes tas PSa labai jau greit kyla. Jau tuos 10 beveik pasiekėm per kelis mėn.
Atsakyti
QUOTE(pieva616 @ 2012 11 27, 11:58)
Sveika, O pries operacija nesiule magnetinio rezonanso daryti? Ir koks mazdaug PSA? Mano teciui irgi diagnozavo prostatotos vezi 1-2 st. Bet liepia dar ir magneta pasidaryti, kad patvirtintu jog ne trecia stadija. Kazkaip labai baisu.Ir keista kad diagnozuoja tarp pirmos antros, ir dar galvoja apie trecia.. Mano tecio PSA 10.

Nesiule,jam biopsija patvirtino.
O PSA svyruoja nuo 4,84-4,63-3,84 paskutinis buvo.
Seip jo atveju PSA ne dideja o mazeja siektiek.

QUOTE(deltadu @ 2012 11 27, 12:36)
O koks PSA?

Svyruoja nuo 4,84-4,63-3,84 paskutinis buvo.
Atsakyti
Labai geras produktas, net neturintis analogų, kovojant su vėžinėmis ląstelėmis yra NSP firmos Paw Paw preparatas:
http://www.naturessu...x...&subcat=173
Jis ne tik prie prostatos, bet ir prie visų vėžinių darinių gerai.
Mano dėdei buvo paskirta operacija prostatos vėžio, o jis per 3 mėnesius išsigydė jį. Visi gydytojai buvo apstulbę. Bet aišku čia priklauso kokia stadija ir kaip tvarkingai jį naudoja.
Visiems stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 11 29, 23:35)
Labai geras produktas, net neturintis analogų, kovojant su vėžinėmis ląstelėmis yra NSP firmos Paw Paw preparatas:
http://www.naturessu...x...&subcat=173
Jis ne tik prie prostatos, bet ir prie visų vėžinių darinių gerai.
Mano dėdei buvo paskirta operacija prostatos vėžio, o jis per 3 mėnesius išsigydė jį. Visi gydytojai buvo apstulbę. Bet aišku čia priklauso kokia stadija ir kaip tvarkingai jį naudoja.
Visiems stiprybės 4u.gif

Sveika, tai tavo dede nusprende nedaryti operacijos ir vietoj jos vartojo si ekstrakta ir taip issigyde vezi? Idomu. Paskaiciau internete - tikrai yra nemazai teigiamos informacijos apie ekstrakta. Bet idomu ar ji galima pavartoti po operacijos, kad sumazinti recidyvo rizika.. ar nepakenks.. g.gif
Atsakyti