Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?

mes irgi planuojam iskeldinti saviske 3m i kita kambari jau pradejau su ja kalbet apie tai kad tures savo atskira kamb bet ji is kart sako as bijosiu ir nors dar jos lova salia musu jau sianakt prabudo ir sako bijau turbut bus labai sunku ir jai ir mums oka daryt manau kuo anksciau tuo geriau
Atsakyti
niu mums tai sito reikalo niekaip neina sutvarkyti. Neina nei i kita kambari, nei i kita lova. o jau 3.5 metu! Labai noretusi, nes ir mazas brolis auga.
Atsakyti
QUOTE(ciaramashka @ 2008 05 10, 19:36)
niu mums tai sito reikalo niekaip neina sutvarkyti. Neina nei i kita kambari, nei i kita lova. o jau 3.5 metu! Labai noretusi, nes ir mazas brolis auga.

Pas mus tas pats doh.gif . Bijo ir viskas. Labai tikiuosi, kad kai tik mažajam išdygs dantukai ir pradės geriau miegoti, abu vaikus iškelsime į atskirą kambarį.
Atsakyti
Nezinau is kur semiates optimizmo "iskelsim vaikus i kitra kambari" schmoll.gif , maniske- nu niekaip. doh.gif
Atsakyti
su manuoju keturmečiu reikia labai ilgai tartis, jog eitų miegoti į kitą lovą. Tenka vis ką nors pažadėti. O ir didysis mielai su mama mėgsta pamiegoti. Na, man dar gerai, gražiuoju susitariu. O jei taip neįmanoma, neįsivaizduoju, ką reikėtų daryti.
Atsakyti
Maniškei jau beveik 4 m., bet miega su mumis ir būtinai per vidurį doh.gif Neišmanau, kaip galima būtų įkalbėti miegoti atskirai, jai suprantamas vienintelis variantas miegoti jos kambaryje - su mama g.gif
Atsakyti
Aš saviškę atpratinau tik tada, kai jai buvo beveik 5 metai.. doh.gif . Ir tai, tik todėl, kad susiklostė palankios aplinkybės - išsikraustėm į kitą butą, kur buvo jai įrengtas atskiras kambarys (nors ir prieš tai ji turėjo atskirą, bet niekad jame viena nemiegojo). Tai nuo pirmos dienos naujam bute neleidom į savo lovą - buvo ašarų ir visko, bet nenusileidom ir ačiū dievui....dabar nors ir su įjungta šviesa ir įjungtu muzikiniu centru jos kambary, bet užmiega viena pati...Nors paryčiui dažniausiai pareina pas mus - bet aš jau neturiu sveikatos jos varyt užsimiegojusios į savo lovą vidury nakties.... Gal kaip nors pati atpras nuo tų naktinių vaikščiojimų. Gi nė vienas nemiega su tėvais iki 18 metų...tikiuos... doh.gif
Atsakyti
na mes turėjom tokią pat problemą. Mums jau trys metukai ir mes jau miegame savo kambaryje, nors tai darom tik porą mėn.

Buvo taip: per krikštynas panelė gavo daug dovanų, tarp jų ir didelių mikštų žaislų. Aš įtikinėjau, kad žaislai saugo jos miegelį, kad ji jau didelė, o visi žaislai į miegamąjį netilps. Ir jie liūdės be jos. Gavo naują pasakų knygą, tad kiekvieną vakarą sąžiningai skaičiau po pasaką. Po pasakos sekė nauja lopšinė. Palikdavau ją su įjunkta šviesa.
Naktį ji pradėdavo šaukt ir aš bėgdavau pas ją pabaikti savo miegiuko tongue.gif
bet jokiu būdų nebeleidau miegot miegamajame, kad ir kaip vyras zyzė, kad nebekankinčiau vaiko (dabar pats džiaugiasi dėl mano ryžto ir kantrybės)
Toliau po lopšinės aš jai pasakydavau, kad jeigu ji naktį atsibunda, tegul neišsigąsta ir apsisukusi ant kito šono, apsikabina žaislą ir miega toliau. (kartais rytais pakišdavau po pagalvę saldainių, atseit atnešdavo maži nykštukai, kurie bijo didelių žmonių...)

ir ką jūs galvojat, kartą ji nebešaukė manęs naktį. Dabar būna išimčių tik jei ji blogai jaučiasi - aš einu pas ją miegot. Buvom ir kartą pas save leidę, tačiau kai ji jau žinojo tvarką.

Pažiūri kokį filmuką, tada mane pakviečia, kad išjungčiau kompiuterį, padainuoju lopšinę ir ji kartais net dainuojant užmiega. Arba "pasilabaniktinam" ir viskas.

nu va kiek prirašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2008 05 17, 17:24)
na mes turėjom tokią pat problemą. Mums jau trys metukai ir mes jau miegame savo kambaryje, nors tai darom tik porą mėn.

Buvo taip: per krikštynas panelė gavo daug dovanų, tarp jų ir didelių mikštų žaislų. Aš įtikinėjau, kad žaislai saugo jos miegelį, kad ji jau didelė, o visi žaislai į miegamąjį netilps. Ir jie liūdės be jos. Gavo naują pasakų knygą, tad kiekvieną vakarą sąžiningai skaičiau po pasaką. Po pasakos sekė nauja lopšinė. Palikdavau ją su įjunkta šviesa.
Naktį ji pradėdavo šaukt ir aš bėgdavau pas ją pabaikti savo miegiuko tongue.gif
bet jokiu būdų nebeleidau miegot miegamajame, kad ir kaip vyras zyzė, kad nebekankinčiau vaiko (dabar pats džiaugiasi dėl mano ryžto ir kantrybės)
Toliau po lopšinės aš jai pasakydavau, kad jeigu ji naktį atsibunda, tegul neišsigąsta ir apsisukusi ant kito šono, apsikabina žaislą ir miega toliau. (kartais rytais pakišdavau po pagalvę saldainių, atseit atnešdavo maži nykštukai, kurie bijo didelių žmonių...)

ir ką jūs galvojat, kartą ji nebešaukė manęs naktį. Dabar būna išimčių tik jei ji blogai jaučiasi - aš einu pas ją miegot. Buvom ir kartą pas save leidę, tačiau kai ji jau žinojo tvarką.

Pažiūri kokį filmuką, tada mane pakviečia, kad išjungčiau kompiuterį, padainuoju lopšinę ir ji kartais net dainuojant užmiega. Arba "pasilabaniktinam" ir viskas.

nu va kiek prirašiau  ax.gif

Mums taip irgi jau pavyksta, tik beda ta, kad musu panele sugeba iskristi is bet kokios lovos! Jei miegam kartu, tai per nakti keliolika kartu reikia nusiimt jos jkojas nuo galvos ar traukt ja is tarpukojo..RIMTAI! . Tai negi reiktu apkalt lentom?> Gerai, kad dar rimtai nesusizalojo... Bandem ant ciuzinio migdyt - viskas gerai, tik miego kokybe...

Tai taip ir miegam kartu kol kas. Gal ateis laikas, kai ji ramiai miegos, tada ir kraustysim i atskira lova.
Atsakyti
na nupirkom mes dickiui lova, pastatem jo kambary...daug kalbejom, pratinom, per prievarta nieko nedarem....is pradziu migdem savo lovoj, tada pernesdavom, aisku, pazirzdavo kartais per miegus ir nakti mane pasaukdavo....dabar pats vakare sako, kad miegos savo lovytej....o paryciui jei nori gali ateiti pas mus i kambari, ten ant zemes turim ciuzinuka, ten ir pamiega iki ryto....
tik va, pries pora savaiciu apsirgo abu vaikai....vel grizom prie miegojimo kartu, nes buvo baisu serganti atskirai palikti....tai ka vel is naujo pratinames prie lovytes lotuliukas.gif

va dar atsiminau kazkur skaiciau toki varianta: susitarti su vaiku, kad jei ismiegos savo loveleje 6 naktis (cia turbut reiketu pradet nuo 1), 7ta gales miegoti tevu lovoj...na ir padaryt koki nors grazu kalendoriu, kur skaiciuotusi tos dieneles.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gijele @ 2008 05 30, 19:02)
na nupirkom mes dickiui lova, pastatem jo kambary...daug kalbejom, pratinom,  per prievarta nieko nedarem....is pradziu migdem savo lovoj, tada pernesdavom, aisku, pazirzdavo kartais per miegus ir nakti mane pasaukdavo....dabar pats vakare sako, kad miegos savo lovytej....o paryciui jei nori gali ateiti pas mus i kambari, ten ant zemes turim ciuzinuka, ten ir pamiega iki ryto....
tik va, pries pora savaiciu apsirgo abu vaikai....vel grizom prie miegojimo kartu, nes buvo baisu serganti atskirai palikti....tai ka vel is naujo pratinames prie lovytes  lotuliukas.gif

va dar atsiminau kazkur skaiciau toki varianta: susitarti su vaiku, kad jei ismiegos savo loveleje 6 naktis (cia turbut reiketu pradet nuo 1), 7ta gales miegoti tevu lovoj...na ir padaryt koki nors grazu kalendoriu, kur skaiciuotusi tos dieneles.... biggrin.gif

schmoll.gif nera sansu jokiu susitarimu doh.gif is kart asaros ir net girdeti nenori.O verkia mergaite tai tyliai viena kamputyje.
Atsakyti
o as niekada neleidau miegiti musu lovoje visada tik savo kambaryje na nebent suserga bet ji puikiai buvo ir yra issisavinusi kad kai pas veiksta laikas gristi pas sese i kambary...turejau puiku pavyzdi kaip vaikai nenori is tevu lovos iseiti el to ir neleidau nuo pat pradziu...o jums mamytes stiprybes tikrai ateis laikas ir viskas susitvarkys
Atsakyti