Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu skirtis, bet bijau

QUOTE(Nidulia @ 2015 10 17, 00:32)
Tikekimes, kad baigs mokslus, vaikai kaip tik  paaugs ir ras normalu darba. o vyrelis gales susikisti I subine savo skupuma. Kaip galima kazko skupinti savo seimai?

Na taip, kai bus išsunktas galės jau eit savo keliais.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2015 10 17, 10:53)
koks jau cia maitintojas, kai namie saldytuva stuscias  lotuliukas.gif medali tokiam "maitintojui" uz pasiaukojima seimai  lotuliukas.gif

Kaip supratau mamka nėra tiek užbadėjus, kad neturėtų jėgų į forumą postų rašinėt biggrin.gif O ir už internetą kažkas sumoka, ir kompą nupirko, ir mokesčius kažkas apmoka, kaip suprantu ne mamka g.gif ir dėl tuščio šaldytuvo tai atsiprašau, bet ne vien vyro čia atsakomybė. Galit mane kart ant šakos, bet šioje istorijoje aš vyro pusėj. Dėl šeimos abu turi stengtis, o ne išnaudot vienas kitą dangstantis vaikais. Jei jau vyras ėmėsi tam tikrų veiksmų (pinigų spaudimo), tai vadinasi jam šita situacija nepatinka. Matyt pats puikiai suprato gad yra išnaudojamas (kol mamytė mokslus baigs ir jis taps nereikalingu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselėuogelė: 18 spalio 2015 - 17:06
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 17, 00:10)
Juk ji dabar viska investuoja, kad ateityje uzdirbtu duona.

Atleiskit, bet kas tas VISKAS? Jei tas viskas yra tik vaikų maistui skirti pinigai, tai atsiprašau už tokią "investiciją" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 18, 18:02)
Na taip, kai bus išsunktas galės jau eit savo keliais.
Papildyta:

Kaip supratau mamka nėra tiek užbadėjus, kad neturėtų jėgų į forumą postų rašinėt  biggrin.gif  O ir už internetą kažkas sumoka, ir kompą nupirko, ir mokesčius kažkas apmoka, kaip suprantu ne  mamka  g.gif ir dėl tuščio šaldytuvo tai atsiprašau, bet ne vien vyro čia atsakomybė. Galit mane kart ant šakos, bet šioje istorijoje aš vyro pusėj. Dėl šeimos abu turi stengtis, o ne išnaudot vienas kitą dangstantis vaikais. Jei jau vyras ėmėsi tam tikrų veiksmų (pinigų spaudimo), tai vadinasi jam šita situacija nepatinka. Matyt pats puikiai suprato gad yra išnaudojamas (kol mamytė mokslus baigs ir jis taps nereikalingu).


O tas vyras, vesdamas sia moteri, nezinojo, kad ji dar jaunute ir is eiles antra karta sedo vaiko prieziuros atostogose, todel nespejo dar pasistatyti finansinio pagrindo ir kazkuri laika niekaip negales papildyti seimos biudzeto ir prie jo prisideti financiskai. Juk ne viskas is karto, negimsta gi zmogus su specialybe ir paruosta jam darbo vieta. Juk ji dar jaunute. Augina mazyli ir kaip tik mokosi. Baigs mokslus ir ieskosis darbo. Tai kurioje cia vietoje tas skypydla teisus, jei zinomas, kad kazkuri laika tures vienas maitinti seima, staiga ima slapstyti pinigus, o namie net duonos nera. Nu ***, nesikeikiant, cia jau virs visko,
Raselėuogelė, jus spejot iki gimdymo uzsigarantuoti ismokas, as spejau, dauguma spejo, bet juk kiek yra mergaiciu, kurios po vidurines pastoja, sukuria seimas ir dar nebuna spejusios pasigristi to finansinio pagrindo, baigti mokslu ir buti jau dirbuisos, idant gautu normalias ismokas.. O juk jas vedantys vyrai visa situacija puikiai zino, tad niekaip nepasakysi, kad jie apgauti ar islaiko veltede zmona Ir autore vyras- ZINOJO SITUACIJA, kad tik kazkada veliau zmona prisijungs prie seimos biudzeto. Gal ji ateityje uzdirbs dar daugiau uz ta skupaliu, tai tada ji tures slapstyti pinigus I atskira saskaita?
Raselėuogelė, o jei jus staiga netenkate darbo ir kuri laika sedite be jo, tuomet juk ir jus tures islaikyti vyras, kol nepradesite vel dirbti. Ar tada ir jus reikes badu marinti, nes juk jus, mat, busite veltede/islaikytine?
Visokiu yra ir buna situaciju, bet jei jau esi seima, kaip galima gyventi kaip atskiros respublikos? O auginti vaika, laukti vyro su vakariene, namus susitvarkyti - visai nesiskaito darbu?
As niekaip nelalaikau ir nepateisinu autores vyrelio, nes jis yra parsas, o ne tikras vyras. Ir near jis apgautas ar dar kaip nors sunkiamas. Nepirko kates maise, puikiai zinojo, kad kazkuri laika butent taip ir bus - teks vienam pabuti seimos maitintoju.
Suprasciau, jei jis uzdirba minimum ir 4-iu asmenu seimai tikrai sunku issilaikyti is tokiu pinigeliu, bet gi sitas parazitas pats vaiksto paedes ir likusius pinigus ne namo parnesa, o kaisioja I atskira saskaita. Reiskia jis turi kuom pamaitinti savo seima, bet elgiasi, kaip paskutinis gaidys. Juk ne kaimyno vaikams reikia maisto parnesti, o saviems ir moteriai, kuria savo noru vede ir dar pagausino su ja seima.
Fuij, neduok die tokiu "vyru" su tokiu supratimu apie seima ir savo pareigas. Sios seimos net seima nepavadinciau - kazkokie kambariokai, kur kiekvienas turi savo pinigine ir atskirus saldytuvus.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 18, 17:47)
O tas vyras, vesdamas sia moteri, nezinojo, kad ji dar jaunute ir is eiles antra karta sedo vaiko prieziuros atostogose, todel nespejo dar pasistatyti finansinio pagrindo ir kazkuri laika niekaip negales papildyti seimos biudzeto ir prie jo prisideti financiskai.

Kur čia buvo parašyta apie itin jauną amžių g.gif Bernadeta jau studijavo kartu su vyru kaip suprantu, butą pirko, vieną dukrą jau turėjo, antrą ne po metų sugyveno o daug vėliau, tik vyras jau dirba ir keturis žmones išlaiko o mamka vis dar mokosi g.gif Tai taip visą gyvenimą vien mokytis galima ir vaikus gimdyt, vistiek pačiai dirbt nereikia ir jų maitint, sponsorių ne viens tai kitas atsiras, ne toks skūpas irnesakyk.gif Jūs supraskit, kad nepajėgus žmogus vienas art, juk pati rašė kad vyras daug dirba, ir kad ji nori daug, tai to, tai ano, ir kad vyras sutaupyt nieko negali. Iš kur jūs žinot kam jis taupo? Gal jis mašiną savo šeimai naują nori nupirkt, blyn, gal už butą skolą greičiau atiduot. Ir apskritai kas blogo kad žmogus nusprendė taupyt? Juk čia JO pinigai, kuriuos PATS uždirba. Ne milijonierius matyt kad prašo, jog ir žmona prisidurtų. Juk aiškiai parašė, kad vyras nori kad ir ji dirbtų. Kiek galima ir paskola, ir žmona, ir ne savo vaikas ant kupros, o žmonos tik norai...Vien žo daugiau neturiu ką pasakyt šita tema, bet to vyro vietoj spjaučiau į šitą moterėlę, lai ieškosi turtingesnio kvailio.
Atsakyti
o aš vis pagalvoju- auginu du sūnus, pati išsiskyrus ir antroj santuokoj gyvenu, su pirmu savo exs iki šiol dėl vaikų išlaikymo kariauju po teismus, savo vaikus purvais drabsto. Bet jei-kai- ateity turėsiu marčią, kokia ji bebūtų, niekada sau neleisiu savo sūnus prieš žmoną nuteikinėti, Ir savo vyresniajam pasakiau- jei būsi toks kaip tėvas savo vaikams, kirviu kakton... gun_rifle.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 18, 19:37)
Kur čia buvo parašyta apie itin jauną amžių  g.gif Bernadeta jau studijavo kartu su vyru kaip suprantu, butą pirko, vieną dukrą jau turėjo, antrą ne po metų sugyveno o daug vėliau, tik vyras jau dirba ir keturis žmones išlaiko o mamka vis dar mokosi  g.gif Tai taip visą gyvenimą vien mokytis galima ir vaikus gimdyt, vistiek pačiai dirbt nereikia ir jų maitint,  sponsorių ne viens tai kitas atsiras, ne toks skūpas  irnesakyk.gif Jūs supraskit, kad nepajėgus žmogus vienas art, juk pati rašė kad vyras daug dirba, ir kad ji nori daug, tai to, tai ano, ir kad vyras sutaupyt nieko negali. Iš kur jūs žinot kam jis taupo? Gal jis mašiną savo šeimai naują nori nupirkt, blyn, gal už butą skolą greičiau atiduot. Ir apskritai kas blogo kad žmogus nusprendė taupyt? Juk čia JO pinigai, kuriuos PATS uždirba. Ne milijonierius matyt kad prašo, jog ir žmona prisidurtų. Juk aiškiai parašė, kad vyras nori kad ir ji dirbtų. Kiek galima ir paskola, ir žmona, ir ne savo vaikas ant kupros, o žmonos tik norai...Vien žo daugiau neturiu ką pasakyt šita tema, bet to vyro vietoj spjaučiau į šitą moterėlę, lai ieškosi turtingesnio kvailio.


Taupo naujai masinai ar busto ismokoms, o namie net duonos nera? Idomi taktika... Juk autore parase, kad ne sukneliu ar dar kokiu blizguciu jai reikia, tiesiog kad namie butu maisto. Nu uzmuskit mane, nesuprantu as tokio vyruko taupymo, kad namie nera ko esti. Taip jau aria, kad tik supelijusi batona seimai parnesa. Zinot, negaliu pakesti jei kas badauja, juolabiau, kad didvyris turi uz ka nupirkti maisto, tad tas "taupytojas" yra tiesiog sudzius.
Sprasciau ta vyreli, jei autore bambetu, kad dovanu, geliu neparnesa, I kabaka nenusiveda ar dar kokiu uzgaidu netenkina, bet pavalgyti, nebadauti.... Cia jau jokiu pateinimu taupytojui.
Buvo pas mane ir taip, kad as uz vyra labia stipriai daugiau uzdirbau, Anot jusu logikos, turejau ji maitinti supelijusiu batonu, o pati kepsnius kapoti, nes juk jis gi tuo met vos ne islaikytinis mano buvo? Ar tai sitoks seimos supratimas? Kur skirstoma, kiek as uzdirbau, o kiek tu namo parnese?
Raselėuogelė, jei jus ir savo sunus isauklesite pagal sias savo nuostatas, kad jis skaiciuotu zmonos kasnius, tai nepavydziu jusu marciai. Turite ir mergaite ir labia neaisku, kaip jos likimas susidelios. Neduok die ji jaunute istekes, pasigimdys, o jos vyrelis ims "taupyti", o jus matysite, kad jusu dukrele badauja. Juk visko gali buti, tiesa?
*****, dauguma svetimiems zmonems, prasantiems, nuperka maisto, o cia nuova zmona, seima doh.gif Rasele, jus, ko gero, tokio prasancio pirmiausia paklaustumete, o ko neini dirbti, ko cia prasineji kruopu ir aliejaus?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 18, 18:02)
Na taip, kai bus išsunktas galės jau eit savo keliais.
Papildyta:



Kad tik neissisunktu, parnese mano duonos, sviesto, aliejaus ir kokios mesos. Ot barakuda zmona, sunkia vyra, nes augina vaikus, o valgyti norisi. Nematete tikru sunkeju? Kurios nei mokytis nori, nei dirbti, nors jau ir vaikai nemazi. Sedi sau su dilde ir vyno taure ir dar burba, kad nauju kailiniu diedas nenupirko. Va tokios tai sunkejos, Mussike juk mokosi, eis dirbti, na ir presides prie tos duonos kasnio. Kol kas negali, tai jai galva nukirsti, kad guodziasi, jog vyrelis kazkam neaiskiam tauposi, pas sotus vaiksto, o namiskiai pusbadziu sedi.
Manes geriau neliesti, jei isgirstu, kad kazkieno "taupumo" deka seima badauja. Be naujos masinos galima apsieiti, o normaliai nesimaitinant, ne kazka su sveikata greit bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 18 spalio 2015 - 21:26
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 18, 21:34)
nuostatas, kad jis skaiciuotu zmonos kasnius, tai nepavydziu jusu marciai. Turite ir mergaite ir labia neaisku, kaip jos likimas susidelios. Neduok die ji jaunute istekes, pasigimdys, o jos vyrelis ims "taupyti", o jus matysite, kad jusu dukrele badauja. Juk visko gali buti, tiesa?

Tiek aš buvau mokoma, tiek mano vaikai mokomi dirbti ir užsidirbti, kad nereiktų badaut, o ne ant kitų sprando metų metais sėdėti. Mūsų šeimoje veltėdžių nėra, o va aprašytą situaciją labai puikiai žinau iš pažįstamų rato. Lygiai taip pat žmonelė jau 7 metai tik mokosi ir proto aukštumų siekia, ir jos nuostata lygiai tokia pat kaip jūsų- kad vyras turi viską padaryt- ir namus pastatyt ir dar valgyt kasdien parnešt ir higieninių paketų nupirkt doh.gif , o ji dar pagalvos ar pagamint jam ir vaikams ar tegu pats pasigamina, nes ji vegetarė o jam mėsytės reikia doh.gif Vyras jau bruzda nes tiek jau nepatempia, galės neužilgo žmonelė vien iš alimentų gyvent, o gal pagaliau subinikę pajudins ir pradės bent kažkiek pati šeimai uždirbt. Jums, žiūriu, būdinga savo problemas ant kitų galvos krauti, jeigu moteris neturi duonos tai vyras kaltas doh.gif O kai vyro nebeliks kas tuomet bus kaltas? g.gif Šeimoje turi būti ranka rankon, jei vienam situacija jau įgrisus ir nepatinka, vadinasi kitas turi daryt išvadas. Jei jau vaikai iš bado miršta, tai ne mokslai mamkai turi būt galvoje, o kaip užsidirbt ir juos pamaitint. Jei žmogus ne invalidas, turi galvą ir rankas, tai tupėt tuščiu šaldytuvu- apsileidimas. Juo labiau žema yra kaltint dėl to kitą asmenį. Sakot "užmuškit mane nesuprantu tokio vyro"? o aš puikiai suprantu, nes jam tokia situacija JAU nepatinka ir jis nori (pasikartosiu entąjį kartą), kad ir žmona dirbtų ! Pagal jus žmonos norai- vyrui įstatymas, o kai vyras ko nors nori- tai pats durnas, skūpas ir niekšas doh.gif O nori jis irgi ne kad žmona papus dėl jo pasididintų, o kad prie šeimos biudžeto bent kiek prisidėtų nes du vaikus pamaitint reikia, tai čia kažkos nenormalus noras pagal jus?
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 18, 21:34)
Manes geriau neliesti, jei isgirstu, kad kazkieno "taupumo" deka seima badauja. Be naujos masinos galima apsieiti, o normaliai nesimaitinant, ne kazka su sveikata greit bus.

O jūs pati leistumėt savo šeimai badauti, ar vis dėl to kažko imtumėtės kad taip nebūtų g.gif Ar toliau mandra mokslų siektumėt o visa kita- ne jūsų problema?
Atsakyti
Nidulia, pasakykit man, kokioj mokykloj yra mokomasi 24/7 ir kodėl besimokindamas žmogus negali kartu ir dirbti? Nu aš tokių daug pažįstu kad ir mokosi ir dirba, o jums neteko sutikt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 19, 10:41)
Nidulia, pasakykit man, kokioj mokykloj yra mokomasi 24/7 ir kodėl besimokindamas žmogus negali kartu ir dirbti? Nu aš tokių daug pažįstu kad ir mokosi ir dirba, o jums neteko sutikt?  g.gif

Kiek gali cia save kelt auksciau visu. Jau net koktu skaityt. Jei neturi konkreciu patarimu ir neduodi pagalbos, gal uzteks vieno posto?
Zinau viena tokia teisuole, o kai pacios seimoj susikloste tokia situacija (kai sunus vienas dirba ir islaiko zmona su vaiku), tai nutilo pamokslaut.
Atsakyti
QUOTE(open @ 2015 10 19, 11:01)
Kiek gali cia save kelt auksciau visu. Jau net koktu skaityt. Jei neturi konkreciu patarimu ir neduodi pagalbos, gal uzteks vieno posto?
Zinau viena tokia teisuole, o kai pacios seimoj susikloste tokia situacija (kai sunus vienas dirba ir islaiko zmona su vaiku), tai nutilo pamokslaut.

Tai neskaityk, klausimas juk ne tau užduotas. Paaiškins dar kiek postų galiu rašyt doh.gif biggrin.gif Be to čia ir yra pagalba, jei vyro prašymai nepadeda tai gal bent svetimų žmonių spyris į subinę padės kažko imtis. O gal įsivaizduoji kad turėčiau nuvežt jai maišą burokų ir aliejaus g.gif Susimeskim abi tuomet, aš maišą burokų, tu dėžę aliejaus, tinka? Ar dabar smagiau skaityt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 19, 12:40)
Tai neskaityk, klausimas juk ne tau užduotas. Paaiškins dar kiek postų galiu rašyt  doh.gif  biggrin.gif Be to čia ir yra pagalba, jei vyro prašymai nepadeda tai gal bent svetimų žmonių spyris į subinę padės kažko imtis. O gal įsivaizduoji kad turėčiau nuvežt jai maišą burokų ir aliejaus  g.gif Susimeskim abi tuomet, aš maišą burokų, tu dėžę aliejaus, tinka?  Ar dabar smagiau skaityt? biggrin.gif

Ok, imk ir padaryk tai. Nuvaziuok pakalbet su ja be pamokslavimu, pakelk jos saviverte, prisidek prie geresnes emocines busenos.
Rasineti apie save kaip apie aukso grynuoli, zinok, lb lengva. Nemanyk, kad dideli darba padarei wink.gif
Atsakyti
QUOTE(open @ 2015 10 19, 11:43)
Ok, imk ir padaryk tai. Nuvaziuok pakalbet su ja be pamokslavimu, pakelk jos saviverte, prisidek prie geresnes emocines busenos.
Rasineti apie save kaip apie aukso grynuoli, zinok, lb lengva. Nemanyk, kad dideli darba padarei wink.gif

Grynuoli, tu grynuoli, ne vienai moteriai esu čia padėjus, kuriai išties reikėjo pagalbos, ir maisto vežiau, ir mokyklinių prekių ir pinigų ant sąskaitos dėjau tavo žiniai, ne pirmi metai aš čia esu. Ne tau man aiškint apie didelius darbus, blyn. Taip kad pati geriau ką nors padaryk kitų netildžius. Ir apie save aš mažiausiai rašinėju, nebent būnu išprovokuota.
Atsakyti