Sveikos. Labai norėčiau jūsų pagalbos ir nuomonių
Pavasarį dariausi hormonų tyrimus ir 21 c.d. Progesteronas buvo 1,92. Vėliau tyrimus kartojau ir 23 c.d. - 2,03. Šį ciklą vėl pasikartojau Prg (33 c.d.) - 85,1
Prieš tai daryti tyrimai buvo geriant Duphastoną (kadangi vis nesulaukdavau savo mmm), o šį ciklą nieko nevartojau. Ar galima teigti jog man O vyksta daug vėliau, dėl to ir 21 ir 23 c.d. Prg kiekis buvo toks mažas? Laukiu komentarų
QUOTE(Aile @ 2007 09 14, 08:11)
Man liepe juos nutraukt ir vaisto anotacijoje yra nurodyta kad per nestuma reik nutraukt.
Gal ir teisybe kiekvienam savas organizmas.
Gal ir teisybe kiekvienam savas organizmas.
Tuomet man kyla klausimas, ką reikės daryti nėštumo metu, juk tas hormonas ir vėl pradės kilti, jei vaistų nebus galima gerti
QUOTE(Diija @ 2007 09 14, 16:52)
Pavasarį dariausi hormonų tyrimus ir 21 c.d. Progesteronas buvo 1,92. Vėliau tyrimus kartojau ir 23 c.d. - 2,03. Šį ciklą vėl pasikartojau Prg (33 c.d.) - 85,1
Prieš tai daryti tyrimai buvo geriant Duphastoną (kadangi vis nesulaukdavau savo mmm), o šį ciklą nieko nevartojau. Ar galima teigti jog man O vyksta daug vėliau, dėl to ir 21 ir 23 c.d. Prg kiekis buvo toks mažas? Laukiu komentarų 
visai gali būti
QUOTE(Diija @ 2007 09 14, 16:52)
Rodiklis 85,1 rodo kad O jau yra ivykusi. Siaip kaip nekarta esu sakiusi kad didziausias progesterono kiekis yra po 7 dienu ivykus O. Taigi paprastai jei ciklas 28 dienos tai O ivyksta 14 diena progesteronas tiriamas po 7 dienu t,y 21 cd.
Gali buti kad tau o ivyko kokia 23-24Cd, o gal net 26 cd (33-7= 26), nes 33 Cd yra pakankamas kiekis progesterono.
Pamatuok bazine temperatura, stebek isskyras. Ir taip keleta ciklu. Gal ji tau parodys kada mazdaug vyksta Ov.
Jei tavo ciklas nereaguliarus gali buti kad Ov nebuna kiekviena cikla, todel jis paprastai uzsitesia ir dazniausiai antra ciklo faze (po ov) imituojama su dirbtiniu progesteronu (dazniausiai skiriamas duphaston) kuri veliau, jei nesama nestumo, isaukia mmm.
Ačiū labai visoms už komentarus ir išsakytą nuomonę
Mano ciklas šiaip labai nereguliarus, paskutinius tris ciklus nuo 16 c.d. geriau Duphastoną, tai mmm ateidavo po 10 dienų vaistų vartojimo. o šiaip dar prieš tai ginė skirdavo Duphastoną, kai mmm nesulaukdavau iki 40 - 45 c.d. Šiandien irgi 37 c.d. o mmm dar nesirodo, nors požymius jau jaučiu (maudžia pilvą ir krūtys jautrios), turbūt pirmadienį vėl teks paryti Duphastoną
Ir pasinaudosiu Ailes patarimu ir nuo sekančio ciklo matuosiu BT. O įdomu, gal ovuliacijos testai padėtų man išsiaiškint ar O vyksta? Bandyčiau juos daryt nuo 20 c.d. Nes su temperatūros matavimu tai gali būti sudėtinga
QUOTE(femme @ 2007 09 14, 20:06)
Mano ciklas šiaip labai nereguliarus, paskutinius tris ciklus nuo 16 c.d. geriau Duphastoną, tai mmm ateidavo po 10 dienų vaistų vartojimo. o šiaip dar prieš tai ginė skirdavo Duphastoną, kai mmm nesulaukdavau iki 40 - 45 c.d. Šiandien irgi 37 c.d. o mmm dar nesirodo, nors požymius jau jaučiu (maudžia pilvą ir krūtys jautrios), turbūt pirmadienį vėl teks paryti Duphastoną
Ir pasinaudosiu Ailes patarimu ir nuo sekančio ciklo matuosiu BT. O įdomu, gal ovuliacijos testai padėtų man išsiaiškint ar O vyksta? Bandyčiau juos daryt nuo 20 c.d. Nes su temperatūros matavimu tai gali būti sudėtinga
QUOTE(Diija @ 2007 09 15, 11:44)
Ačiū labai visoms už komentarus ir išsakytą nuomonę
Dija gydytoja negali tau skirti gerti duphastona nuo 16 c.d kol neisitikino ar Ov jau buvo. Duphastonas slopina ovuliacija. Nebent ji yra isitikinus kad Ov nebus (echo nerode dominuojancio folikulo). PO ovuliacijos duphastonas siaip nelabai reikalingas, nebent menesines yra negausios, tad rodo kas truksta progesterono.
Diija ar planuoji vaikeli? Siaip man kazko labai patinka tavo progesterono kiekis. Jei 33 cd jis toks pakankamai aukstas ir O ivyko sakykim kokia 21 cd. yra tykimybe kad gali but nescia.
Beje mergytes man labai patinka vienas grafikas. Kuriuo vadovautis labai paprasta.
QUOTE(Aile @ 2007 09 15, 11:51)
Dija gydytoja negali tau skirti gerti duphastona nuo 16 c.d kol neisitikino ar Ov jau buvo. Duphastonas slopina ovuliacija. Nebent ji yra isitikinus kad Ov nebus (echo nerode dominuojancio folikulo). PO ovuliacijos duphastonas siaip nelabai reikalingas, nebent menesines yra negausios, tad rodo kas truksta progesterono.
Diija ar planuoji vaikeli? Siaip man kazko labai patinka tavo progesterono kiekis. Jei 33 cd jis toks pakankamai aukstas ir O ivyko sakykim kokia 21 cd. yra tykimybe kad gali but nescia.
(na cia tik spejimas, teorija)
Iš pradžių Duphastoną vartodavau tada, kai nesulaukdavau mmm (juo išaukdavau), vėliau ginė pasiūlė porą ciklų nuo 16c.d. pagerti Duphastoną ir taip "sureguliuoti" ciklą. Man jinai teigė, jog jei O vyksta, tai Duphastinas jos neslopina
Vaikelį planuoju, tik kad šį kartą nelabai išeina
QUOTE(Diija @ 2007 09 15, 15:50)
Iš pradžių Duphastoną vartodavau tada, kai nesulaukdavau mmm (juo išaukdavau), vėliau ginė pasiūlė porą ciklų nuo 16c.d. pagerti Duphastoną ir taip "sureguliuoti" ciklą. Man jinai teigė, jog jei O vyksta, tai Duphastinas jos neslopina
Prieš tai turėjau du nesivystančius nėštumus. Dabar, kai jau rado to priežastį (antifosfolipidinis sindromas) niekaip neišeina pastoti
O dėl nėštumo.... pati tikėjausi kad galiu būti
, bet vakar dariausi NT, rodo vieną juostelę 
Betgi rado priezasti, o heparino preparatu nepasiule? Manau, kad dar siais metais ateis tas angelelis, pamatysi.
QUOTE(Diija @ 2007 09 15, 15:50)
Prieš tai turėjau du nesivystančius nėštumus. Dabar, kai jau rado to priežastį (antifosfolipidinis sindromas) niekaip neišeina pastoti
ne tau vienai taip sakė
QUOTE(Diija @ 2007 09 15, 14:50)
Atrodo,kad Tu pradedi gerti duphastona nesulaukusi ovuliacijos(nes ilgo ciklo metu iki 16cd.ovuliacija Tau dar nebuna ivykusi,tai ji taip ir neivyksta
O pries pastojant anuos 2kartus irgi turejai nereguliaru cikla?Ir pastojai be jokiu duphastonu ar kaip?
Mat mano situacija labai panasi.Mano ciklas nereguliarus.Turejau 1nesivystanti ir 2persileidimus.Tik as nenaudoju duphastono,pastodavau be jokiu vaistu,bet...paskui nesekmingai baigdavosi.Dabar ieskau priezasciu,pakolkas nieko neradau,bet dar laukia antifosfolipidinio sindromo tyr.O kur Tu ji dareisi?Turbut Kaune?Nes as tai kita savaite darysiuosi Vilniuj,Santariskese,nors sako,kad tik nepilna padaro
QUOTE(noanoa @ 2007 09 15, 20:26)
Atrodo,kad Tu pradedi gerti duphastona nesulaukusi ovuliacijos(nes ilgo ciklo metu iki 16cd.ovuliacija Tau dar nebuna ivykusi,tai ji taip ir neivyksta
).Tai kur cia pastosi
.Juk jei ovuliacija ivyktu,tai po14-18d.ir taip ateitu mmm.
O pries pastojant anuos 2kartus irgi turejai nereguliaru cikla?Ir pastojai be jokiu duphastonu ar kaip?
Mat mano situacija labai panasi.Mano ciklas nereguliarus.Turejau 1nesivystanti ir 2persileidimus.Tik as nenaudoju duphastono,pastodavau be jokiu vaistu,bet...paskui nesekmingai baigdavosi.Dabar ieskau priezasciu,pakolkas nieko neradau,bet dar laukia antifosfolipidinio sindromo tyr.O kur Tu ji dareisi?Turbut Kaune?Nes as tai kita savaite darysiuosi Vilniuj,Santariskese,nors sako,kad tik nepilna padaro
.
Mano ciklas, kiek pamenu, nuo pat pradžių buvo nereguliarus, tačiau 5 metus vartotjau kontraceptikus, ir vargo nemačiau
Papildyta:
QUOTE(Erode @ 2007 09 15, 15:58)
Betgi rado priezasti, o heparino preparatu nepasiule? Manau, kad dar siais metais ateis tas angelelis, pamatysi.

Taiva, džiaugiuosi bent kad rado priežastį, nes nežinau ar turėčiau dabar jėgų bandyt dar kartą..... Mano gydymas - kiekvieną dieną gerti 100mg aspirino (ką darau jau 4 mėn.), ir pastojus, nuo 6 sav. į pilvą leistis frexipariną.
Kad Tavo žodžiai Dievui į ausį.......
Sveikos merginos.
Dariausi tyrimus, o pas gydytoja artimiausas laikas tik po dvieu savaiciu,tai noreciau pas jus paklausti:
FSH 4.40
LH 2.45
Estradiol 65.7 (cia tas vadinamas E2?)
TSH 0.766
Total testosterone 44.6
menesines nereguliarios, ishsisaukiau Dufastonu.Tyrimai daryti 3 c.d.
Kokios mano perspektyvos greitai ateiciai
?
Dariausi tyrimus, o pas gydytoja artimiausas laikas tik po dvieu savaiciu,tai noreciau pas jus paklausti:
FSH 4.40
LH 2.45
Estradiol 65.7 (cia tas vadinamas E2?)
TSH 0.766
Total testosterone 44.6
menesines nereguliarios, ishsisaukiau Dufastonu.Tyrimai daryti 3 c.d.
Kokios mano perspektyvos greitai ateiciai