Įkraunama...
Įkraunama...

Šakočiai


SAKOTIS Nr.1

50 kiausiniu
1250g sviesto
1250g miltu
800g cukraus
10g citrinu esencijos
6 stiklines grietineles 20% riebumo
100g konjako

Sviesta ir cukru istrinti iki vientisos mases nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudesite visus kiausinius. Tada sudeti miltus, citrinu esencija, supilti grietinele ir konjaka. Viska labai gerai ismaisome iki vientisos mases. Kepti specialiame peciuje.

user posted image

SAKOTIS Nr.2

35 naminiai arba 45 pirktiniai kiausiniai
1kg sviesto
1kg cukraus
2kg miltu
1 l grietines
2 pakeliai vanilinio cukraus

Vanilini cukru suberti i cukru. Sviesta ir cukru istrinti iki vientisos mases nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudesite visus kiausinius. Tada sudeti miltus ir supilti grietine. Viska labai gerai ismaisome iki vientisos mases. Kepti specialiame peciuje.


Man va idomu, ar imanoma issikept be to spec. peciaus... O jei ta viska tiesiog sukraut i paprasta forma, ir issikept kaip blyna unsure.gif , nors turbut sakocio pats skanumas jo formoj biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aga: 22 spalio 2010 - 20:23
Man atrodo, kad be to spec. peciaus nieko nesigaus. Nebent bandyti daug mazesnes porcijas. Manau, kad pyragas neiskils. Sakotis juk kepamas kaip parselis. Ant storo sukamo virbo vis palaipsniuj pilama mase. Ta mase nuvarva, tai ir gaunasi sakeles.
Gal neblogi sausainiai is tos teslos iseitu ??
Atsakyti
QUOTE (auges @ 2003 12 18, 21:14)
Man va idomu, ar imanoma issikept be to spec. peciaus... O jei ta viska tiesiog sukraut i paprasta forma, ir issikept kaip blyna unsure.gif , nors turbut sakocio pats skanumas jo formoj biggrin.gif

Nebandziau, bet vis gundausi, bo labai megstu sakoti essen.gif


Šakotis
250 gr margarino sumaišyti su vaniliniu cukrumi, 200 gr cukraus, trupučiu druskos, 2 kiaušiniais ir 4 tryniais, įpilti 3 šaukštus romo, 150 gr miltų sumaišyti su 100 gr krakmolo, sumaišyti viską su 3 šaukšteliais kepimo miltelių ir sukrėsti į prieš tai darytą masę. Gerai išmaišyti. 4 baltymus gerai išplakti ir taip pat sudėti. Atsargiai sumaišyti. Kepama orkaitėje arba grilyje apvalioje formoje. Į formą pilama po keletą šaukštų, rusvai apkepama, tada dedamas dar vienas sluoksnis ir vėl apkepama. Ir taip kol viską sukepsite. Išimti iš formos ir dar truputėlį šiltoje orkaitėje apdžiovinti. Po to galima apipilti šokoladiniu glaistu ir apibarstyti kapotais ir paskrudintais migdolais ar kitaip papuošti.
Atsakyti
Siulau ne kepti, o nusipirkti biggrin.gif
Dzukijos firminej parduotuvej pardavineja sakocio gabaliukus, kaina bijau sumeluoti 200 g. gal 1,60 Lt (jauciu per pietus leksiu pirkti, nes labai uzismaniau), tada parasysiu tikslesne kaina. O ten buna geras, nesenas sakotis, tik supjaustytas gabalais, kartais didesniais, kartais mazesniais. Galima ir ant stalo padeti, svecius pavaisinti ir paciai labai skanu ir labai nebrangu palyginus kai celi sakociai kainuoja nuo 16 Lt uz 1 kg.
Atsakyti
Ir IKI būna šakočių gabaliukų, nuo svorio priklausomai kainuoja. Faktiškai po 2 Lt. supakuoti būna.
Atsakyti
Nežinau ar ragavot kada tinginio padaryto iš šakočio trupinių.
Skonis tai mmmh... Nusipirkt tai tik Kaunietėm galiu pasakyti,
nes tik vienoj vietoj jo randu: Kaune Šilainių t-guj, "Kačergės"
kioskely, paklauskit pardavėjos kuris iš šakočio trupinių..
Atsakyti
QUOTE (Vilva @ 2004 01 21, 14:55)
Nebandziau, bet vis gundausi, bo labai megstu sakoti essen.gif


Šakotis
250 gr margarino sumaišyti su vaniliniu cukrumi, 200 gr cukraus, trupučiu druskos, 2 kiaušiniais ir 4 tryniais, įpilti 3 šaukštus romo, 150 gr miltų sumaišyti su 100 gr krakmolo, sumaišyti viską su 3 šaukšteliais kepimo miltelių ir sukrėsti į prieš tai darytą masę. Gerai išmaišyti. 4 baltymus gerai išplakti ir taip pat sudėti. Atsargiai sumaišyti. Kepama orkaitėje arba grilyje apvalioje formoje. Į formą pilama po keletą šaukštų, rusvai apkepama, tada dedamas dar vienas sluoksnis ir vėl apkepama. Ir taip kol viską sukepsite. Išimti iš formos ir dar truputėlį šiltoje orkaitėje apdžiovinti. Po to galima apipilti šokoladiniu glaistu ir apibarstyti kapotais ir paskrudintais migdolais ar kitaip papuošti.

O jeigu kepti orkaiteje,tai gal geriau jungti kaitinima tik is virsaus (mano orkaite elektrine),nes kitaip turetu apacia sukepti????
Atsakyti
QUOTE (eglek @ 2004 03 01, 14:20)
Nežinau ar ragavot kada tinginio padaryto iš šakočio trupinių.
Skonis tai mmmh... Nusipirkt tai tik Kaunietėm galiu pasakyti,
nes tik vienoj vietoj jo randu: Kaune Šilainių t-guj, "Kačergės"
kioskely, paklauskit pardavėjos kuris iš šakočio trupinių..

Nu gal ne į temą, bet tam Kačergės namelyje daugiau neperku-ir kitiems nepatariu... nes ten labai dažnai įkiša pasenusius produktus, o ir švaros reikalavimų nesilaiko... fe.. mad.gif

o šakotį esu mačiusi kaip gamina kaime... kai buvau maža, močiutės sesuo gyveno senoviškoj suvalketiškoj sodyboj.. ir kepdavo klojime labai skanius ir didelius šakočius... žinau kad sunaudodavo net 60kiaušinių... ir kepdavo be jokio spec. pečiaus. tiesiog panašiai kaip šašlykus-apačioj tokioj dėžė ugnis dega, o virsš jos sukasi toks daiktas-panašus kažkiek į šulinio ritinį ant kurio grandinė vyniojas wink.gif -to ritinio, kaip ir šakočio vidus-vienas galas siauresnis, kitas storesnis, yra rankena sukimui. Tą ritinį apvynioja svietiniu popireiumi, ant jo pila tešlą ir lėtai suka virš ugnies-reik labai nežiopsoti, nes tuoj apdega. Labai įdomus procesas-pakvimpa visas kiemas thumbup.gif
Atsakyti
Auges
turbut laisvo laiko namuose perteklius? laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
gal kas zinote kaip iskepti sakoti ir jo recepta ir visa eiga...kaip noriu tongue.gif
Atsakyti
na, receptas nepades smile.gif , nes reikalingas toks specialus volas, ant kurio pilama tesla, jis sukamas ratu ir gaunasi tie rageliai wink.gif...
Atsakyti
Ir kurgi tu ji planuoji kept? Gal orkaitej? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Na nezinau, gal pasikeite technologijos, bet kadaise musu giminaiciai kepdavo, tai turejo tam procesui atskira patalpa. Virs ugnies vienas letai sukdavo toki vola su iskeptu pagrindu, o kitas varvindavo tesla ant jo, gamindavo ragiukus. Nemanau, kad namu salygom, galima issikept sakoti.
Atsakyti