Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Svetė @ 2007 01 02, 21:27)
Pradek pratint prie mišinuko. Maniškis mišunuką valgė po kartą du kartus per dieną nuo 3 mėn. O baigiau maitinti tai gan staiga, be tokių palaipsniui mažinimų. Kiekviena pasirenka pagal situaciją  smile.gif

tai kad misinuko negeria, tik buteliuka parodau -- iskarto rekia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
misinelio visai negeria, raukosi g.gif
tai kaip pripratinti?
Atsakyti
Nustojau maitinti,nes dukryte nebeime papuko,jei buvo 2 menesiukai.Paskiau dar kelias savaites nusitraukinejau,kol galiausiai dingo pienas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2006 12 17, 04:10)
Maitinau pati tik 2 savaites, vėliau dvi savaites gulėjau ligoninėj dėl komplikacijų ir grįžus savo krūties jau neįsiųliau.
Sakiau "melšiu" pieną iki 2 mėnesių, bet taip atidėliodama pratempiau iki 8 mėnesių lotuliukas.gif 
Tiek privargau ir prisikankinau (krūtis nuo maigymo skaudėjo, naktimis keldavausi melžtis), kad daugiau pieno nutraukinėt ir maitint iš buteliuko nepajėgiau ir nenorėjau. Manau ir taip pakankamai ilgai vaikas gavo mano pieno blush2.gif

na jūs tikra didvyrė thumbup.gif 4u.gif
o aš jau savo mažiuką maitinu 8,5mėn, bet manau, kad jau reikia pradėt atjunkyt, nes man į darba reikės grįžti doh.gif sunkiausia turbūt bus psichologiškai man pačiai, atsisakyti šito artumo su sūneliu unsure.gif
Atsakyti
NESKUBEK I DARBA SUSPESI smile.gif ,NES VAIKUCIUI DAR REIK MAMYTES bigsmile.gif . AS SAVO PIRMA MAITINAU IKI 1M IR 3MENESIU,O MAZIUKA MAITINU,JAM GREIT 5BUS MENESIAI,TIKIUOS NEBUS BEDU IR VALGYS MP.P.S LABAI JUOKINGA JO REAKCIJA KAI JIS NORI VALGET TAI ATSIGULUS SALIA JIS SUKAS I SONA IR UZSIMERKIA,O JEI NENORI TAI JUOKIAS IR NESISUKA I SONA thumbup.gif
Atsakyti
ne su visom nuomonėm sutinku,bet tikrai nei vienos nesmerkiu,aš pradžioj vargau,kol išmoko mažoji normaliai valgyt,o tai krūtis vietoj soskės buvo-tik ištrauki ir rėkia ,pirmus kokius 4mėn. man buvo super-kur leki tik pamperių pasiimi,o visa kita su savim biggrin.gif nusitraukt -taip ir neišmokau,tai kartą kai važiavau dokumentų tvarkyt ir užtrukau apie 4val ,tai mama sakė mažoji tik kumštukas burnoj ir aimanuoja,o kruties pati atsisakė kai man prasidėjo menstruacijos,bet jau buvo 8mėn,taigi viskas laiku ir vietoj,imunitetui manau ,la.daug davė MP,bet man nepatinka,kai vaikui 2-3m.mama baliavoja o vaikas atėjęs prie stalo krūtį čiulpia,jau ten nei naudos nei grožio ,pora kart teko tokius geros mamos pavyzdžius matyt doh.gif
Atsakyti
O nutraukus maitinimą krūtimi, ar krūtys niekam nebuvo sunkios, ar nebuvo sukietėjimų? Jei taip - ką darėte?
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlis @ 2007 01 07, 02:11)
na jūs tikra didvyrė thumbup.gif  4u.gif
o aš jau savo mažiuką maitinu 8,5mėn, bet manau, kad jau reikia pradėt atjunkyt, nes man į darba reikės grįžti doh.gif  sunkiausia turbūt bus psichologiškai man pačiai, atsisakyti šito artumo su sūneliu unsure.gif

Mums panasi situacija. Tik mano dukrytei eina 10 men. ir kai bus metuku turesiu grizt i darba. Bet kai pradejau realiai galvoti kad reikia pradet save ruost psichologiskai nujunkymui, taip liudna pasidare verysad.gif
Bet kai pagalvoju, kad grizus i darba dar reiktu naktimis 2-3 k keltis ja maitinti, o diena produktyviai dirbti, tai gaila saves pasidaro.
Bet ziuresiu kai artesim iki pirmojo gimtadienio... Jei jai uztektu papulio vakarais, o naktimis sau snaustume kartu, tai turbut neisryzciau nutraukti maitinimo blush2.gif

Zodziu, as dar prie tu svarstanciu-pamastanciu, bet besidziaugianciu maitinimo akimirkomis wub.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

QUOTE(čik-čirik @ 2006 12 21, 15:13)
Pabandykit gerti mėtų arbata labai stabdo pieno gamyba  thumbup.gif

QUOTE(soske @ 2006 12 21, 15:29)
ir metu lasai

oi, kaip dekui uz toki patarima - lekiu iskart arbatos darytis smile.gif pas mane biski kitokia situacija. mano dukryte nuo 2 men. atsisake kruties, tai as nuo to laiko nutraukinejau piena... is pradziu po 5-6 k. per para, dabar dziaugiuosi, kad pavyko sumazinti iki 1-1.5 k. Noriu kazkaip naturaliai pabaigt su tuo pienu, nes mano vaikui jau kaip ne kaip 1.5 metu ax.gif o as vis nutraukineju... o sako, kad nutraukinejant piena jis mazeja. is patirties galiu pasakyti, kad ne velnio lotuliukas.gif

QUOTE(nikola @ 2006 12 21, 16:36)
ir nutraukineti negalima, nes pienas turi perdegti o ne vel gamintis  doh.gif

ziauru... as kai nenutraukiu, tai galiu po to sienom is skausmo lipti, be to uzsikemsa pieno kanaleliai, kol pravalai, tai isvis nusikamuoji... bet gal cia kaip kam... g.gif
Atsakyti
Nustojau maitinti dukryte, kelios dienos iki jos pirmojo gimtadienio. O priezastis to,tai ,kad jau nebebuvo malonu maitinti,maciau,kad jau jai nereikia kruties kaip,kad reikejo anksciau.
Atsakyti
QUOTE(jurguze.g @ 2007 01 07, 23:55)
Mums panasi situacija. Tik mano dukrytei eina 10 men. ir kai bus metuku turesiu grizt i darba. Bet kai pradejau realiai galvoti kad reikia pradet save ruost psichologiskai nujunkymui, taip liudna pasidare  verysad.gif
Bet kai pagalvoju, kad grizus i darba dar reiktu naktimis 2-3 k keltis ja maitinti, o diena  produktyviai dirbti, tai gaila saves pasidaro.
Bet ziuresiu kai artesim iki pirmojo gimtadienio... Jei jai uztektu papulio vakarais, o naktimis sau snaustume kartu, tai turbut neisryzciau nutraukti maitinimo  blush2.gif

Zodziu, as dar prie tu svarstanciu-pamastanciu, bet besidziaugianciu maitinimo akimirkomis  wub.gif

na juk įmanomas ir toks variantas, kad mažiukas valgo MP vieną kartą, prieš miegą mirksiukas.gif na bet aš dar prisiskaičiau, kad kai vaikučiui sukanka metukai, tai pas jį atsiranda labiau psichologinė priklausomybė ir tada jam žymiai sunkiau MP atsisakyt smile.gif smile.gif
Atsakyti
na va, as siandien nutariau nutraukt visiskai pieno gamyba...
kameroj prisaldyta pienuko - ateiciai, kosytems, mazasis pilnai geria similaka, o man reiks tuoj i mokslus menesiui lekt - aisku, namie busiu daznai, bet jau bus persunku sad.gif taigi, nieko cia nepadarysi, bet teks atimt papuka is maziuko...tiksliau jis jau kuri laika pratinamas buvo prie buteliuko ir nepasigenda papuko smile.gif
tik va geriant mano piena nutraukta pilva pute ir siaip buvo neramus mazius, alkanas (pienas vandeningas)... tai misinukas geriau mum

as irgi nutraukineju. nutraukiu nepilnai ir vis maziau kartu per diena...
o siaip siandien vakare prigert degtines reik - puse stiklines ir miegot, o ryte turetu pieno nebebut wink.gif bent m,ano mama taip dare

QUOTE(vabite @ 2007 01 07, 11:25)
O nutraukus maitinimą krūtimi, ar krūtys niekam nebuvo sunkios, ar nebuvo sukietėjimų? Jei taip - ką darėte?

krutys bus sunkios, nes gaminsis pienas wink.gif reiktu vonioj siltoj rankom nutraukt piena, krutis suverzt ir nakciai isgert 0,5-1 stikline degtines. ryte pieno nebus wink.gif
Atsakyti
aš savają maitinau metus ir 2 mėn, kadangi į darbuką išėjau, nors man maitinti jau buvo šiek tiek pabodę, nes mažoji labai dažnai reikalaudavo krūties, be to prastai valgė rimtą maistą unsure.gif Atsisakė labai lengvai- išsitepliojau krūtinę pelynų arbata, tai jai visai tas skonis nepatiko, tai ir nebeprašė pieno thumbup.gif
Atsakyti