Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(simutesto @ 2007 06 22, 15:42)
man irgi gaila, bet taip reikejo. isvykstu rugpjucio men, tai paliksiu mamai, o kad jai dar didesnio streso nebutu atpratinau jau dabar. juk nebus mamos ir tecio kartu dvi savaites, o dar kur papuliai. kitos nei tiek nemaitina  verysad.gif vien tai paguoda vat. ir nera cia ko manes smerkti  bash.gif

nesmerkiu, neprisigalvok, kiekvienam gali buti visokiausiu aplinkybiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helga @ 2007 06 22, 18:35)
nesmerkiu, neprisigalvok, kiekvienam gali buti visokiausiu aplinkybiu mirksiukas.gif

nieko, paprasciausiai galbut dar jauciuosi kalta, kad nebemaitinu ir kiekvienas zodis, susijes su tuo, man kaip su peiliu per sirdi cray.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzute @ 2007 06 15, 21:28)
Sveikutes, o as noriu pasigirti, pas mane vaikas auksinis, pati atsijunke 6 men. is pradziu valge tik vakarais ir rytais, po to tik rytais, o ir veliau eme "tyciotis" is papulio tai as jai nebedaviau, o ji ir neprase  biggrin.gif Neturejau jokiu bedu, del nutraukimo, nei krutys tino, nei kokie guzeliai daresi, nu zodziu man pasiseke, o beto planavau maitiniti bent iki pavasario, tai ka, sulaukem pavasario ir psio  biggrin.gif
O jum mamytes stiprybes atjunkat vaikiukus, gaila nieko patarti negaliu, nes man tai tikrai pasiseke  bigsmile.gif  sekmes jums  4u.gif

Nu vat man irgi taip lengvai atprato nuo papulio,o taip baiminausi tongue.gif ,pasakydavau,kad ižgėrė pienuką ir jo nebėra ir nieko susitaikydavo iki kitos dozės,taip retinau retinau ir ką jūs manot,vos prieš tris dienas gėrusi pienelį,juokėsi ką čia jai kišu lotuliukas.gif ,maždaug mama,juk sakei,kad išgėriau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 06 22, 17:21)
nieko, paprasciausiai galbut dar jauciuosi kalta, kad nebemaitinu ir kiekvienas zodis, susijes su tuo, man kaip su peiliu per sirdi  cray.gif

Skaitau kaip apie save blush2.gif Mano dukryte jau nemaza, pats laikas butu nutraukti maitinima (nes liepos menesi su MB irgi isvykstam, o dukryte paliekam mociutei), bet vis atideliojau ir atideliojau. Negalejau per save perzengt, atrodo, lyg atimciau is savo vaiko kazka gero, svarbaus. Nemoku apibudint to jausmo (kas nepatyre, nesupras).

Bet va, jau 4 naktys, kai nebeduodu naktim pieno (buvo sunku pirma nakti, daug asaru, nes mazule buvo ipratus nakti viena karta atsibusti ir atsigerti MP) O dabar jau gerai - naktim negeria, MP duodu tik rytais ir vakarais (du kartus per para). Planuoju nuo pirmadienio pradeti duoti tik viena karta paroj, t.y ryte, o dar uz keliu dienu isvis nebeduoti. Noriu paklausti, gal kuri nors zinote, ar galima vaikui pieno duoti tik karta per para, ar nebus MP susistovejes, "negeras"? O gal isvis nebeduoti, nebevargti su tuo vienu kartu? kaip manot, kaip teisingiau? g.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 06 22, 22:48)
Skaitau kaip apie save  blush2.gif Mano dukryte jau nemaza, pats laikas butu nutraukti maitinima (nes liepos menesi su MB irgi isvykstam, o dukryte paliekam mociutei), bet vis atideliojau ir atideliojau. Negalejau per save  perzengt, atrodo, lyg atimciau is savo vaiko kazka gero, svarbaus. Nemoku apibudint to jausmo (kas nepatyre, nesupras).

Bet va, jau 4 naktys, kai nebeduodu naktim pieno (buvo sunku pirma nakti, daug asaru,  nes mazule buvo ipratus nakti viena karta atsibusti ir atsigerti MP) O dabar jau gerai - naktim negeria, MP duodu tik rytais ir vakarais (du kartus per para). Planuoju nuo pirmadienio pradeti duoti tik viena karta paroj, t.y ryte, o dar uz keliu dienu isvis nebeduoti. Noriu paklausti, gal kuri nors zinote, ar galima vaikui pieno duoti tik karta per para, ar nebus MP susistovejes,  "negeras"? O gal isvis nebeduoti, nebevargti su tuo vienu kartu? kaip manot, kaip teisingiau?  g.gif  g.gif

manu, kad isvis neduot, nes nesupras vaikas kodel kai nori negauna. ir taip greiciau pasimirs. bet cia tik mano nuomone. bent jau as taip dariau.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 06 22, 21:48)
Skaitau kaip apie save  blush2.gif Mano dukryte jau nemaza, pats laikas butu nutraukti maitinima (nes liepos menesi su MB irgi isvykstam, o dukryte paliekam mociutei), bet vis atideliojau ir atideliojau. Negalejau per save  perzengt, atrodo, lyg atimciau is savo vaiko kazka gero, svarbaus. Nemoku apibudint to jausmo (kas nepatyre, nesupras).

Bet va, jau 4 naktys, kai nebeduodu naktim pieno (buvo sunku pirma nakti, daug asaru,  nes mazule buvo ipratus nakti viena karta atsibusti ir atsigerti MP) O dabar jau gerai - naktim negeria, MP duodu tik rytais ir vakarais (du kartus per para). Planuoju nuo pirmadienio pradeti duoti tik viena karta paroj, t.y ryte, o dar uz keliu dienu isvis nebeduoti. Noriu paklausti, gal kuri nors zinote, ar galima vaikui pieno duoti tik karta per para, ar nebus MP susistovejes,  "negeras"? O gal isvis nebeduoti, nebevargti su tuo vienu kartu? kaip manot, kaip teisingiau?  g.gif  g.gif

labutis musu merginos yra vienodo amziaus 4u.gif as irgi ir noriu ir nenoriu atpratinti, bet seiop teisybe pasakius kad manau dar maitinsiu ilgai ir nuobodziai doh.gif nes maniske net nesiruosia gerti is buteliuko ar puoduko, na po kelis gurksnius isiulau o toliau niekaip doh.gif reikalauja tuiesiog mp ir viskas, matyt as is tu kurios lauks kol vaikas pasakis fu kaka, zinoma sakysit taip nebuna, na bet yra pavyzdziu kad buna, o kas liecia pati nutraukima tai perskaiciau nebloga staripsni tai pasirodo kad a dar visai nepasiruosusi tam nujunkymui doh.gif mirksiukas.gif http://supermama.lt/...t/view/1583/81/ stai tas straipsnis gal kam patiks o gal kam priesingai sukekels labai priesingus jausmus
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 06 23, 13:18)
manu, kad isvis neduot, nes nesupras vaikas kodel kai nori negauna. ir taip greiciau pasimirs. bet cia tik mano nuomone. bent jau as taip dariau.

Mano situacija yra lengvesne nei kitu mamu ax.gif Mano dukryte dienos metu nereikalauja kruties, ir rubu man nepleso. Jei duodu kruti, ji labai dziaugiasi, geria su pasigardziavimu. O jei neduodu, tai ir nepasigenda. Didziausia problema man buvo, kaip ja atpratint nuo naktiniu maitinimu g.gif Bet kadangi jau naktimis nebevalgo (pati buvau nustebus, kad tam uzteko tik vienos neramios nakties bigsmile.gif ), tai manau, jau sekmingai baigsiu maitinti. Tik va, kaip minejau, paciai sirdi skauda ir gaila nebemaitint blush2.gif Uztat ir noriu dar kelias dieneles nors po viena karta ja maitint, tik suabejojau, ar pienas, para isbuves krutyse, tinkamas vaikui???

QUOTE(jolanciukasxxx @ 2007 06 23, 14:12)
labutis musu merginos yra vienodo amziaus 4u.gif as irgi ir noriu ir nenoriu atpratinti, bet seiop teisybe pasakius kad manau dar maitinsiu ilgai ir nuobodziai doh.gif nes

[COLOR=yellow]Taip, musu merginos yra panasaus amziaus, liepinukes mirksiukas.gif 4u.gif Kiek atsimenu, tu irgi daznai lankaisi liepinukiu skyrelyje, i kuri ir as paskaitinet uzsuku daznai, tik retai ka nors rasau blush2.gif [COLOR=yellow]

Geras straipsnis thumbup.gif thumbup.gif Bet kai paskaiciau, tai supratau, kad nutraukinet MP man dar ne laikas butu verysad.gif Bet ka daryt, jei aplinkybes tokios, kad isvykstam su MB, o mazaja paliksim mociutei. Tai geriau atpratinsiu dabar nuo MP.
Manoji, zinok, irgi negeria misinuko is buteliuko. Vandeni geria, o misinuko - ne... uzsispyrele mano doh.gif Bet as radau iseiti - nebesiulau jai gerti misinuko, tiesiog jo milteliu imaisau i kose, ir suvalgo lyg niekur nieko smile.gif O paskui duodu vandenuko atsigerti.
Aisku, man zymiai lengviau, kad manoji nera prisirisus prie kruties. Jei uzmigtu pvz. tik prie kruties, neisivaizduoju, kaip tektu atpratint nuo MP g.gif Tad jei tau aplinkybes maitinti leidzia, maitink Roberta kiek galima ilgiau, kol pati nebenores MP 4u.gif Tai geriausia, ka mama gali duoti vaikuciui thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gytr: 23 birželio 2007 - 17:28
QUOTE(edisada @ 2007 06 20, 22:38)
O man su tais pelynais nieko nesigavo  schmoll.gif
Manoji tiek nori to papuko, kad net kartų ima blink.gif
Reik kažką kita galvot g.gif

Vis galvoju, ką reiškia neduot po maitinimą.. Vadinas, stebėt, kaip vaikas isterikuoja, verkia.. ypač, jei laikas miegot g.gif  Nes pvz. šiuo mano pasirinktu būdu (kai tepiausi pelynų arbata), dukrytė labai ramiai reagavo- paputis neskanus ir viskas aišku..
O kaip jai išaiškint, kad jis neskanus ar pienuko nėra, jei jo yra blink.gif  blink.gif

Na tai galima garstyčias pvz išbandyt dar g.gif
Ir isterikos, verksmo teks paklausyt, čia jau nieko nepadarysi. Bet, kaip jau daugelis mamyčių čia rašė, sunkiausia pradžia....
Papildyta:
QUOTE(Baukidė @ 2007 06 20, 16:36)
Mergytė jau didelė, dėl to nelabai sunku atprast jai  smile.gif
Man atrodo, kad sunkiausia atpratinti 1 metukų pypliukus

Aš tai nepritariu schmoll.gif Man atrodo lengviau atpratint mažesnius. Jie greičiau pamiršta viską. O didesnieji tai labiau moka reikalaut 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(edisada @ 2007 06 19, 18:37)
Na, ir aš sumąsčiau nutraukt po truputį MP.
Patepu dukrytei matant papulį pelynų arbata. Ji paragavo ir NE.. daugiau nebenori blink.gif 
Vakar nuo pietų miego per naktį neįkišau niekaip schmoll.gif  O sukietėjo krūtys doh.gif  doh.gif
Kol aš jai įsiūliau- na, galvoju, nereik taip visko nutraukt iš karto, abiem bus ne kas..
O šiandien po pietų vėl tą patį dariau.. Kol kas veikia thumbup.gif 
Matysim, kaip bus toliau rolleyes.gif

Matai, Elisada, visai be reikalo tu jai dar įsiūlei. Būtumėt viską ir pabaigę. O, kad ir palaipsniui duosi, bet kai visai pabaigsi krūtys vis tiek sukietės doh.gif Maniškės pasidarė kaip balionai ir galvojau sprogs doh.gif bet paskaičiau knygoj, kad kas kažkiek laiko reik po vieną lašą nulašint, tai taip ir lašinau. Ai dar vieną tabletę šlapimą varančių išgėriau. Dabar tiksliai neatsimenu, bet manau 2-3 dieneles kažkur buvo ne kas.
Čia tas maitinimo nutraukimas tai ir mamai yra išbandymas rolleyes.gif
Atsakyti
Teisingai, Mylimuk, sakai drinks_cheers.gif Ir aš vis galvoju, be reikalo jai vėl siūliau.. Na, jau kas padaryta nesugrąžinsi ax.gif

Dabar po truputį mažiau duodu.. Pazirzia, pamuša mane blink.gif , bet nieko.. Gal taip iki 18metų baigsim lotuliukas.gif
Atsakyti
As buciau net nesugalvojusi nutraukti maitinimo, bet po sirdele auga jau kita gyvybe:) Sunui 14 menesiu, nebuvo taip lengva nutraukti kaip galvojau, nors maitinau tik ryte ir vakare jau. Jis nei rubu plesydavo, nei rekdavo,. bet prieidavo vakare prie manes ir tokiom didelem melynom akim ziuredavo i mane, rodyavo pirsciuku i papuka ir sakydavo: mama, mama amamam. Nu kaip tu jam neduosi.... Man net sazine grauze, kad atimu is vaiko jam toki reikalinga dalyka. Bet maitinant prasidejo tokie nesmarkus gimdos susitraukimai ir pasitarus su savo gydytoja nutariau uzristi su pieno fabrikeliu. Vienai butu buve sunku. Per sias Jonines isvaziavom su vyru pas draugus visai nakciai. Po pietu palikom vaika uosvienei ir kai manes nebuvo, tai pieno neprireike. Ryte buvo siek tiek susinervines vaikinas, kad mamos nera, bet mociute buvo irgi gerai. Pagere arbatos, pavalge anksciau pusrycius ir viskas gerai. Kita vakara vyras pagulde maziu ir vel jam pieno neprireike. Kritinis buvo antras rytas. Jau buciau pamaitinus, bet vyras ji panesiojo, pagirde. Man labai sunku buvo ta ryta, bet paskui sunelis nebereikalavo. Sociau pavalgo dabar pusrycius, vakariene ir manau, kad jau po truputi pamirsta pieno skoni.

As siulau ismeginti sita varianta su mociutem. Jei mociutes pasiraso, tai bus daug lengviau atpratinti. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 06 27, 15:18)
As buciau net nesugalvojusi nutraukti maitinimo, bet po sirdele auga jau kita gyvybe:) Sunui 14 menesiu, nebuvo taip lengva nutraukti kaip galvojau, nors maitinau tik ryte ir vakare jau. Jis nei rubu plesydavo, nei rekdavo,. bet prieidavo vakare prie manes ir tokiom didelem melynom akim ziuredavo i mane, rodyavo pirsciuku i papuka ir sakydavo: mama, mama amamam. Nu kaip tu jam neduosi.... Man net sazine grauze, kad atimu is vaiko jam toki reikalinga dalyka. Bet maitinant prasidejo tokie nesmarkus gimdos susitraukimai ir pasitarus su savo gydytoja nutariau uzristi su pieno fabrikeliu. Vienai butu buve sunku. Per sias Jonines isvaziavom su vyru pas draugus visai nakciai. Po pietu palikom vaika uosvienei ir kai manes nebuvo, tai pieno neprireike. Ryte buvo siek tiek susinervines vaikinas, kad mamos nera, bet mociute buvo irgi gerai. Pagere arbatos, pavalge anksciau pusrycius ir viskas gerai. Kita vakara vyras pagulde maziu ir vel jam pieno neprireike. Kritinis buvo antras rytas. Jau buciau pamaitinus, bet vyras ji panesiojo, pagirde. Man labai sunku buvo ta ryta, bet paskui sunelis nebereikalavo. Sociau pavalgo dabar pusrycius, vakariene ir manau, kad jau po truputi pamirsta pieno skoni.

As siulau ismeginti sita varianta su mociutem. Jei mociutes pasiraso, tai bus daug lengviau atpratinti. Sekmes!

drinks_cheers.gif Ir aš išvažiavau švęsti gimtadienio ir beveik parą nebuvo valgytojos šale. Man ir pačiai buvo labai morališkas pastiprinimas, kad parą laiko prastovėjusį, negi dabar vaikui duosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 06 27, 23:02)
drinks_cheers.gif Ir aš išvažiavau švęsti gimtadienio ir beveik parą nebuvo valgytojos šale. Man ir pačiai buvo labai morališkas pastiprinimas, kad parą laiko prastovėjusį, negi dabar vaikui duosi doh.gif

aš buvau savaitę išvažiavus, kol su tėčiu buvo nieko nereikėjo, paskambinau iš vakaro, kad jau ryt grįštu, tai tetis pasakė, kad mama grįžta, tai sakė reakcija buvo tokia: plačiai nusišypsojo ir pasakė "ma papi dios" lotuliukas.gif (tada buvo metai ir 4 mėn) ir kai tik mane pamatė iškarto paprašė ir dar toliau maitinau blush2.gif pienas niekur nebuvo nedingęs unsure.gif
Atsakyti