180 gr sviesto
80-90 gr cukraus
2 kiaušiniai
400 gr miltų,
Iš nurodytų produktų suminkyti tešlą, pastatyti į šaldytuvą apie valandą,
Atšaldytą tešlą išimti, aplipdyti krepšelius, mano silikoniniai, kepti 200-220C temperatūroje apie 15 min. Mano formelės apie 4,5x5 cm skersmens. Iš šios normos išeina apie 20 vnt.
125 gr sviesto
60gr cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
200 gr miltų,
Tešla daroma analogiškai kaip pirmame recepte.Iš šios normos išeina apie 13vnt. Abi tešlos labai trapios, jeigu kepame be įdaro šiek tiek leidžiasi krašteliai, aš nededu į tuščius krepšelius pupelių ar žirnių, tiesiog tingiu žaisti.
Nesaldiems nedėti cukraus
Dažniausia kepu su saldžiu obuolių įdaru:
Obuolius supjaustau gabaliukais, dedu į krepšelius, ant viršaus dedu užpilą: 1 stiklinė grietinės, 1 kiaušinis , 0,5 stiklinės cukraus( aš dedu dar mažiau, galima daugiau , čia skonio reikalas), 2 valdomi šaukštai miltų, suplakti. Aišku su įdaru krepšeliai keps ilgiau.
Įdarą galima daryti ir varškės, ir džiovintų vaisių. O iškeptus papuošti Jūsų mėgstamu kremu.
Jeigu įdaras nebus kepamas, tarkim vaisiai užpilti žele ar sumaišyti su kremu, iškeptų ir atvėsintų krepšelių vidų aptepti tirpintu šokoladu, krepšeliai neatidrėks.
Linkiu sėkmės.
Mano formų nuotrauka
