Įkraunama...
Įkraunama...

Įdarai krepšeliams, jų tešla

Skaniausi krepšeliai biggrin.gif thumbup.gif
user posted image

Kaip norėčiau !!!!!!!!!!!!!!!! laugh.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scarlett: 21 lapkričio 2004 - 22:35
Gal kas turite skanios tešlos receptą krepšeliams kepti?
teslos receptukas
3 kiausiniai
125g cukraus
150g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu
sviesto kepimo formelems patepti.
zinau viena idara, reikia karamelizuoto pieno su cukrumi, butent'rududu' ir sumaisai su graikiniais riesutais. fantastiskas skonis clap.gif
Papildyta @ [mergetime]1101126780[/mergetime]
krepseliai su obuoliu salotomis
1 violetinis svogunas
2 obuoliai
2 virtos bulves
4 saukstai koncervuotu kukuruzu
2 sauksteliai krienu
3saukstai majonezo
alyvu be kauliuku ir obuolio papuosti
viska susmulkiname ir sudedame i krepselius, papuosiame alyvomis ir pjaustytais obuoliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasukas: 22 lapkričio 2004 - 14:07
jau kazkur minejau toki super idara, berods prie salotu, nu nesvarbu, pasikartosiu:

bananai (nepernoke!!!!!!!!!)
anansai (galima konservuoti)
fermentinis suris (Liliputas ar koks kitas)
majonezas (Helmans melynu dangteliu)

viskas lygiom dalim supjaustom kubeliais, permaisom majonezu ir i krepselius:)
cia indiskos salotos, tikrai idomus skonis, pabandykit:) ypac prie vyno:) skanaus
Atsakyti
o kodel bananai turi buti neprinoke?
o receptas tai visai neblogas, man atrodo ir as susigundysiu daryti.
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 22, 14:06)
Gal kas turite skanios tešlos receptą krepšeliams kepti?

Šiandien pati iškepiau krepšelius. Niam niam kokie skanūs smile.gif . Tešlą dariau taip
250 g margarino
3 tryniai
3-4 šaukštai grietinės
druskos truputį
miltų iš akies visada dedu (kad tešla nebūtų kieta). Beje visada naudoju tik Extra miltus (Kauno grūdai). Su jais niekada nebūna jokių gumuliukų ir kepiniai būna trapūs.
Į gabaliukais supjaustytą margariną įmušu trynius (baltymų nereikia), padruskinu, įdedu grietinę ir po truputį beriu miltus.
2 val.tešla pastovi šaldytuve, po to kočioju ir dedu į formeles (formelių riebalais tepti nereikia, nes tešla ir taip riebi. Po to ant viršaus pribėriau pupelių - kad kepant krepšeliai nesideformuotų. 15 minučių ir iškepa smile.gif
O įdarą bandžiau su pikantiškom salotom (virtas kiaušinis, lydytas sūris, česnakas, majonezas) ir su šprotų salotom (šprotai smulkiai supjaustyti, virtas kiaušinis, marinuotas smulkiai pjaustytas agurkas, kepinti svogūnai, majonezas).
Na laaabai skanu biggrin.gif
Atsakyti
Karameliniai krepsheliai

Kondensuota sutirshtinta piena su cukrumi (skardine) virti 2 val (ar dar ilgiau) - pasidaro toks rudas ir gana kietas kremas. Arba naudoti Rududu krema (atrodo taip vadinasi), bet man skaniau pachiai ishsivirti.
Tada i krepshelius deti rieshutu (kokiu megstate) ir virto kondensuoto pieno, papuoshti tai pachiais rieshutais arba uzhbarstyti tarkuotu kokosu ar skaldytais migdolais.

Beje, geriausia naudoti trapios teshlos krepshelius,sluoksniuota nelabai turetu tikti.
Atsakyti
Zaviuosi darbsciomis mamytemis, o as tai tingine, pati kepti krepsiukus tingiu... tai
nusiperku arba pikantiskus arba desertinius krepselius (priklausomai nuo to, kokiu skanumeliu norisi). Aisku, jie neprilygs naminiams, bet... wink.gif
Taigi, tinginiu krepsiukai:
Truputi sviesto (ant dugno) ir "netikru" baltyminiu ikru (abieju rusiu) per puse. Ant virsaus uzdedu gabaliuka citrinos (nebutina, bet man skanu ir grazu) ir petrazoles ar krapu lapuka.
Analogiskai galima deti sviesto +lasisa +vynuoge... (arba vietoj vynuoges - citrina). Cia labiau tinka i pacius mazuosius "krepselius", lyg ir volanais vadinami, tokie sussukti. Ir tada papuosei kuo nors zaliu...
O i saldzius tai dazniausia padarau vaisiu misraine is bet kokiu vaisiu (kokius turiu) ir sumaisau su jogurtu (man skaniausia su smilgos zemuoginiu jogurtu, nes rugstokas). Tik nereikia padaryti per skystos misraines, nes ilgiau pastoveje yra dugna istirpine smile.gif
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 22, 16:26)
o kodel bananai turi buti neprinoke?
o receptas tai visai neblogas, man atrodo ir as susigundysiu daryti.

ne neprinoke, o nepernoke, nes kitaip bananas pavirs i kose ir greitai pajuoduods ir tokios neapetitnos isvaizdos bus salotos:)))
Atsakyti
QUOTE (xenzy @ 2004 11 23, 08:53)
QUOTE (rasukas @ 2004 11 22, 16:26)
o kodel bananai turi buti neprinoke?
o receptas tai visai neblogas, man atrodo ir as susigundysiu daryti.

ne neprinoke, o nepernoke, nes kitaip bananas pavirs i kose ir greitai pajuoduods ir tokios neapetitnos isvaizdos bus salotos:)))

sorry, nemoku skaityti doh.gif
Papildyta @ [mergetime]1101193517[/mergetime]
IDARAS
50G GRUDETOS VARSKES
RAUDONUJU IKRU
RAUDONOS PAPRIKOS
i krepselius sudedi varskes ir ikru, ir papuosi krapais ir paprika. clap.gif
Atsakyti
idaras
60g varskes
30g grietineles
20g cukraus
vanilinio cukraus
koncervuotu persiku
isplaki grietinele, i ja sudedi varske, cukru, vanilini cukru, persikus susmulkintus, viska sumaisai ir sudedi i krepselius, papuosi persikais, galima dadeti ir brukniu.
Atsakyti
Tuno salotu idaras:
Indelis konservuotu zhirneliu
Indelis konservuoto tuno (mazhas, kiekio neprisimenu sad.gif )
Poras
Juodieji pipirai
Majonezas arba aliejus

Zhirnelius, tuna, smulkiai supjaustyta pora ir pipirus ishmaishome su majonezu ar aliejumi (kas kaip megsta) ir dedame i krepshelius. Papuoshiame pagal turimas galimybes ir fantazija (ash dazhniasiai dedu alyvuoges, galima ish pora lapelius ispjaustyti). Taip pat kai kas deda ryzhiu, bet man be ju skaniau tongue.gif
Atsakyti
KREPSELIAI SU KUNPIO SALOTOMIS
2 stiklines ryziu
250g rukyto kumpio
puse igvaisio agurko
svogunu laisku
krapu sakeliu
3 saukstai majonezo
tai va viska sumaisai ir sudedi i krepselius, papuosi.
Atsakyti