Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(Virdzinija @ 2005 03 08, 02:30)
manyciau, siek tiek is sio japonisko patiekalo pasityciojau blush2.gif  Kadangi i vidu dejau ir kiausinienes, ir keptu desreliu.. Na, gavosi kaip ryziai su kiausiniene ir desrelemis ir agurkais, bet vien tik ko vertas patiekimas! Juk ritineliai zymiai idomiau 4u.gif  ax.gif  thumbup.gif


neišsityčiojai, jie patys kiaušinienę deda wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xenzy: 31 kovo 2005 - 13:21
QUOTE(xenzy @ 2005 03 31, 13:21)
neišsityčiojai, jie patys kiaušinienę deda wink.gif


4u.gif tai nors tiek gerai, o tai galvojau, gausiu velniu nuo sushi zinovu blush2.gif
Atsakyti
Iš specialių ryžių pagaminti tai jokių prblemų - ant pakuotės recptas - mikrkyt per naktį, tada ant garų išvirti, tada actas...


O vat kaip iš paprastų ryžių??? kaip juos lipniais padaryti? Ar gaunasi kam nors?

O šiaip daug infi (terminai, receptai, istorija,..) rusiškai galima paskaityti čia Sushi
Atsakyti
Radau tik angliškai. Neversiu, nes galiu ne tiksliai išversti, be to paveiskliukai labai aiškūs.
Tai va:
user posted image
1. Lay 1 nori sheet on a rolling mat and put 3/4 cup (4 oz/125g) sushi rice on it. Spread rice over nori sheet, leaving 3/4 inch (2cm) of bare nori at far side and making a small ledge of rice in front of this bare strip.
user posted image
2. Spoon 2 teaspoons roe along center of rice, using back of a spoon to spread. Add lettuce if desired.
user posted image
3. Lay 2 shrimp along center, with one-quarter of cucumber strips
user posted image
4. Lay one-quarter of avocado slices along center. Add one-quarter of lettuce.
user posted image
5. Roll mat over once, away from you, pressing ingredients in to keep roll firm, leaving the 3/4-inch (2-cm) strip of nori rice-free
user posted image
6. Covering roll (but not rice-free strip of nori), hold rolling mat in position and press all around to make roll firm.
user posted image
7. Lift up top of rolling mat and turn roll over a little more so that strip of nori on far side joins other edge of nori to seal roll. Use your fingers to make sure roll is properly closed
user posted image
8. Roll entire roll once more, and use finger pressure to shape roll in a circle, an oval, or a square.

Using a sharp knife, cut each roll in half, then cut each half in half again. Then cut each quarter in half crosswise to make a total of 8 equal-size pieces. Cut gently to maintain shape.

Atsakyti
Na iš paveikslėlių atrodo viskas paprasta. Reiks pamėginti, žiūrėsim kaip seksis smile.gif
Atsakyti
O KAS TAS GELTONAS 2 PAV? NELABAI IKIRTAU.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2005 08 13, 11:33)
O KAS TAS GELTONAS 2 PAV? NELABAI IKIRTAU.



Mano nuomone, tai galetu buti vasabi krienai, kur paprastai zali buna, bet as viena kart pirkau indeli, pati maisiau su vandeniu, tai gavosi geltona mase.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2005 08 13, 11:33)
O KAS TAS GELTONAS 2 PAV? NELABAI IKIRTAU.


Kiek supratau, tai cia ikrai g.gif
Atsakyti
angl. roe - ikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
Xenzy gal kad korejietis mokino tai taip ir gavosi, bet man atrodo , kad Imbieras nevalgomas su susiu, o kaip tik valgomas tada kai susis jau sudorotas, kad uzmust " pries tai buvusio susio skoni ir paruost burna naujam skoniui g.gif gal as aisku ir klystu, bet man rodos ir restorane meniu skaiciau, kad jis valgomas tarp susiu smile.gif o pati labai megstu tuos ritineliul, tai makiais jie vadinasi, nes sushiai kitaip atrodo smile.gif bet gamint ju nesiryztu atrodo kazkaip labai daug moklso reikalauja, bet kad jau visos cia nebijot reik gal kada prisiruost ax.gif
Atsakyti
Įdėsiu ir aš savo sušių ar makų nuotraukas (čia su lašiša, salotos lapu ir agurku) ax.gif
[attachmentid=44454]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papooga: 10 sausio 2006 - 10:43
ax.gif
Atsakyti