Mano mama vieną tokį kartais daro - 1skardinę sutirštinto pieno(saldaus) suplaka su kiaušinio tryniu, ir plakdama įpila 0,5 degtinės(skaniausia Gera vanilinė, bet tiks bet kokia paprasta) - ir viskas, damų likeris paruoštas
1 kg juodųjų serbentų 1 kg cukraus 1 l spirito (tinka tik spiritas, ne degtinė) Viską sudedu i 3 l talpos stiklainį ir laikau tamsioje patalpoje kokį mėnesį. Po to perkošiu, skystį supilu į stiklainį ir dar kokį mėnesį ar du laikau uždengtą dangteliu. Per Naujus jau ragaujame. Labai
Mano mama taip darydavo "širšių medų"
Ji darydavo taip:
1 skardinė kondensuoto pieno
4 kiaušinių tryniai
1 stiklinė spirito bet galima pilti degtinę, tada ne toks stiprus būna
Trynius suplakti su pienu ir intensyviai maišant supilti spiritą. Gaunasi tokia tiršta košė kuria kabini su šaukštu, skonis , ragauji neatsiragauji, bet po to kai nori pasikelti nuo kėdės įvyksta šis tas keisto imi ir pajauti, kad kojytės kūno nelaiko
Žodžiu su tuo "medum" reikia atsargiai, skanus zaraza, bet pasėkmės ne kokios gali būti
Bitulka, o tryniai zali? ir koks kiekis gaunasi is 1 skardines pieno ir 1 stiklines vodkes? ne per mazai? gal geriau 2 pieno ir 0.5 vodkes + kokie 8 tryniai?
Zinau viena receptuka, tik kad ten biskeli pazaisti reikia Bus ne vynelis, bet namine uzpiltine. Galima daryti is ivairiu uogu. Serbentu, vysniu, tresniu..... Man skaniausios serbentu ir tresniu. Vysnes ar tresnes reikia skinti su koteliais, kad plaunant neprisigertu vandens. Tada supilti plonu sluoksniu ant drobes ar ko kito ir padziovinti sauleje. Tada i trilitriaka iki puses uzpildome uogomis, pilasi dvi trys stiklines cukraus ir uzpilama gera namine samane (ji turi buti ne maziau 60 laipsn. stiprumo). Tada uzdaroma dangteliu ir padedama tamsioje vietoje Atskirti gerimuka nuo uogyciu reiktu ne greiciau kaip po 3 men. Tada i grafinuka, i bariuka ir laukti sveciu Galiu uztikrinti, kad nesijaucia jokio degtines kvapo. Skaniai ir negreitai geriasi , nes stiproka
Bitulka, o tryniai zali? ir koks kiekis gaunasi is 1 skardines pieno ir 1 stiklines vodkes? ne per mazai? gal geriau 2 pieno ir 0.5 vodkes + kokie 8 tryniai?
Radau receptą, kaip pasigaminti vyną, gal žinote ar būna pirkti vyno mielių, nes recepte minimi chloramino milteliai labai įtartinai skamba. Jei kam įdomu receptas: Vaisiai ir uogos, skirti vyno gamybai turi būti subrendę, nes tada jie turi daugiausiai cukraus. Nesubrendę vaisiai turi per daug rūgšties, ypatingai tanino, todėl vynas gauna aitrumo skonį. Pernokusiuose vaisiuose dažniausiai prasideda acto rūgimas. Tada ir vyne atsiranda acto, dėl to vynas pasidaro neskanus. Šviežūs vaisiai ar uogos nuplaunami, išrenkami supuvę, taip pat kauleliai, šakelės, koteliai. Iš vaisių spaudžiamos sultys. Pagamintos sultys iškošiamos ir laikomos stikliniuose, mediniuose arba sveikuose emaliuotuose induose. Daugumos vaisių ir uogų sultys turi per daug rūgšties. Todėl rūgštį reikia sumažinti, o cukraus padauginti. Paprasčiausias būdas sumažinti rūgšties - tai praskiesti sultis vandeniu, tačiau dėl to vynas pasidaro vandeningas ir nukenčia jo kokybė. Rūgštingumą sumažinti galima rūgščių vaisių sultis maišant su saldžių vaisių sultimis. Kuo sultys saldesnės, tuo stipresnį vyną gausime. Vynui užraugti reikalingos vyno mielės. Jei mielių neturime, jų galima pasigaminti ir pačiam. Reikia keleto rūšių razinų (1-2 saujas) suberti į švarų butelį, įberti valgomąjį šaukštą cukraus, apie pusę arbatinio šaukštelio chloramino miltelių ir pripilti ¾ butelio atvėsinto virinto vandens. Butelį užkimšti ir pastatyti šiltoje, bet ne saulėtoje vietoje 3-4 dienom. Rauginant vyną, reikia pasirūpinti, kad užraugtų sulčių nepasiektų oras, tačiau aklinai uždaryti butelio taip pat negalima, nes rūgimo metu susidaro angliarūgštės dujos, kurios turi laisvai išeiti. Tam reikalingas U formos vamzdelis, kurio vienas galas įsistato į kamštį, o kitas galas į stiklinę su vandeniu. Užraugtos sultys suputoja, pro kamščio vamzdelį smarkiai eina dujos. Sultys susidrumsčia. Po 3-4 dienų rūgimas susilpnėja, putos išnyksta, skystis skaidrėja ir ant dugno susidaro drumzlių. Vyną galima nupilti, kai per minutę pro kamštį įšeina vos vienas burbuliukas. Vynas prakošiamas, paliekamas 3-4 val. prasivėdinti, paskui vėl supilamas į butelius ar statines. Tolesnis rūgimas trunka 3-4 mėn. Vynas vis labiau skaidrėja ir jo kvapas bei skonis gerėja. Kad vynas greičiau subręstų, jį reikia retkarčiais pravėdinti ar nupilti. Kai vynas pasidaro skaidrus ir nustoja rūgti, jį galima supilstyti į butelius. Butelius reikia pripilti beveik pilnus, kad nuo vyno iki kamščio būtų 1-2 cm. Supilstytas į butelius vynas laikomas sausame rūsyje. Geriausia temperatūra - 6-8oC. Buteliai laikomi gulsčiai, kad vynas pasiektų kamštį ir į butelį nepatektų oro, nes tada vynas išsikvėpia ir netenka dalies skonio ir aromato.
Mano mama vieną tokį kartais daro - 1skardinę sutirštinto pieno(saldaus) suplaka su kiaušinio tryniu, ir plakdama įpila 0,5 degtinės(skaniausia Gera vanilinė, bet tiks bet kokia paprasta) - ir viskas, damų likeris paruoštas
Aš radau Auges receptuką ir jau išbandžiau .Tikrai labai skanus gėrimas .
Alkoholinis receptas:
5 tryniai
1 stiklinė cukraus sumalti į pudrą
1 kondensuoto pieno bonkutė
2 šaukštai sausos kapučino kavos
1 but. degtinės
Viską suplakt, galima ragaut ir tą pačią dieną, bet kitą dieną skaniau. (A'la Beiley's išeina)
Tik pyliau mažiau degtinės
Tegul visada užtenka laiko pakelti akis į dangų. Išgerti rytinės kavos. Nusišypsoti eismo kamščiams. Perklausyti bent vieną dainą, kuri atima protą ir grąžina sparnus.