Įkraunama...
Įkraunama...

Naminių alkoholinių gėrimų receptai

O aš išdrįsau gaminti su tryniais ax.gif ir nieko- vis dar gyva biggrin.gif biggrin.gif . Skonio tikrai negadina, o jie dedami gal dėl tikštumo g.gif .
Jau ne vienas žmogutis prašė receptuko mirksiukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(Funte @ 2005 08 21, 21:54)
Aš radau Auges receptuką ir jau išbandžiau  mirksiukas.gif .Tikrai labai skanus gėrimas  thumbup.gif .

Alkoholinis receptas: 
5 tryniai
1 stiklinė cukraus sumalti į pudrą
1 kondensuoto pieno bonkutė
2 šaukštai sausos kapučino kavos
1 but. degtinės

Viską suplakt, galima ragaut ir tą pačią dieną, bet kitą dieną skaniau. (A'la Beiley's išeina)


Tik pyliau mažiau degtinės  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


O jeigu su spiritu daryti? Kiek jo pilti reiktų?
Ir ką jūs darote su baltymais tokiu atveju? Man kažkaip gaila išmesti?
Atsakyti
QUOTE(violetik @ 2005 02 08, 15:36)
Mano mama vieną tokį kartais daro - 1skardinę sutirštinto pieno(saldaus) suplaka su kiaušinio tryniu, ir plakdama įpila 0,5 degtinės(skaniausia Gera vanilinė, bet tiks bet kokia paprasta) - ir viskas, damų likeris paruoštas thumbup.gif

Tikrai skanus receptas,ti kmes su drauge išbandėm daug greitesni tiesiog paėmėm kondensuoto pieno ir įpylėme degtinės ir viską išmaišėm, labai skanu, tik greitai širdelė apsalo gan saldokai pasidarėm. blush2.gif
Atsakyti
bis.gif As būtinai perduosiu jūsų linkėjimus tai bendradarbei kuri mane nugirdė šiuo gėrimu biggrin.gif , kai atnešė paragaut... biggrin.gif ( tuo pačiu, kažkokiu neeiliniu būdu sugebėjau nusirašyt receptą biggrin.gif mega_shok.gif )
Atsakyti
Va suradau iš senesnių temų kelis mano dėtus receptus (surinkti iš įvairių šaltinių)
Stipresniu gerimu megejams:
MĖTŲ UŽPILTINĖ

0,5 l degtinės
pora saujų mėtų (žalių arba džiovintų)

Mėtos smulkiai supjaustomos, sudedamos į platų butelį ir užpilamos degtine; laikoma 2-3 dienas. Paskui iškošiama, supilama į butelį ir užkemšama


Šiaip tikrai nemažai gerų receptų yra šioje temoje: http://www.supermama...topic=1026&st=0
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 09 01, 15:13)
O jeigu su spiritu daryti? Kiek jo pilti reiktų?
Ir ką jūs darote su baltymais tokiu atveju? Man kažkaip gaila išmesti?


Būtinai skiesk vandeniu, nes bus labai tirštas. Pilk ir ragauk mirksiukas.gif .

Na nereikia jų mesti doh.gif .Sudėsi visur kur tik prireiks kiaušinių rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Funte: 05 rugsėjo 2005 - 11:59
Dariau vyną pirmadienį iš vynuogių.
Nežinau kaip gausis. Išspaudėme su vyru sultis, gavosi apie 5l, įdėjome 0,5kg cukraus ir viskas uždarėme ir laukiame rūgimo. sakė mums, kad skiesti vandeniu, daugiau cukraus dėti, bet nedėjome, kas bus tas bus. Nesinorėjo labai stipraus padaryti.
Atsakyti
Kad neskiedėte vandeniu, blogai nebus, bet nebūtina, kad vynas būtų tirštas. Kokį litrą galėjote įpilti. Kadangi lietuvškų vynuogių, jei tai neveislinės, kokybė nesuper, manau geriau stipresnis. Pernai maždaug 9 litrams dėjau 0,7 kg cukraus, o vėliau, kai nustojo burbuliuoti - dar 0,7 kg; burbuliavo iki naujo derliaus. Gavosi 10 litrų vyno.
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.

Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
Atsakyti
QUOTE(stasys44 @ 2005 10 23, 19:38)
Kad neskiedėte vandeniu, blogai nebus, bet nebūtina, kad vynas būtų tirštas. Kokį litrą galėjote įpilti. Kadangi lietuvškų vynuogių, jei tai neveislinės, kokybė nesuper, manau geriau stipresnis. Pernai maždaug 9 litrams dėjau 0,7 kg cukraus, o vėliau, kai nustojo burbuliuoti - dar 0,7 kg; burbuliavo iki naujo derliaus. Gavosi 10 litrų vyno.
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.

Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?


Vynuogės veislinės. Bet kažkaip prastai rūgsta, gal dėl to, kad kurį laiką labai šalta namuose buvo. schmoll.gif
Apklojau megztiniais, bet vis tiek nieko gero. Bijau, kad nepradėtu pelyti. verysad.gif
Atsakyti
Reikėjo pasidaryti raugo iš razinų - apie tai čia pat šitoje temoje aprašyta.

Jei nors kiek papsi, tai nieko, tik ilgiau rūgs.
Atsakyti
APELSINŲ LIKERIS
2,5 apelsino žievelės,
1 butelis degtinės,
200 g cukraus.
Susmulkintą žievelę suberti į butelį degtinės, laikyti šiltai 3 savaites.
Perkošti. Imti 1/2 stikl. ir sumaišyti su cukrumi. Išvirti sirupą. Atvėsusį supilti į degtinę.
Laikyti pridengtą 2 savaites, kad nusistovėtų. Po to perkošti ir pagaliau galima ragauti vacation4.gif
Atsakyti
Dar vienas kiausiniu likeriuko receptukas 4u.gif
8-10 kiausiniu tryniu(priklauso nuo kiausiniu dydzio)
0,5 kg cukraus
0,5 l 35%grietineles
0,5 l degtineles

Kiausiniu trynius issukame su cukrumi,po to po truputi pilame grietinele ir plakame toliau,gale supilame degtine ir dar paplakame(viska plakame mikseriu).
Viska pilam i buteliukus ir paliekame pora savaiteliu ramybeje tamsioje vietoje,bet ne saldytuve! Gaunasi super,reikes kaledom pasidaryti tongue.gif
Tiesa,is kiausiniu baltymu gaunasi liuksiskas tortukas:tereikia juos isplakti iki standziu putu su cukrumi ir citrinos rugstim,po to ipilti tirpintos zalatinos ir i saldytuva stingti.Taigi,viskas sunaudota,ir viskas nem nem thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NeriN: 07 lapkričio 2005 - 14:01