Kad neskiedėte vandeniu, blogai nebus, bet nebūtina, kad vynas būtų tirštas. Kokį litrą galėjote įpilti. Kadangi lietuvškų vynuogių, jei tai neveislinės, kokybė nesuper, manau geriau stipresnis. Pernai maždaug 9 litrams dėjau 0,7 kg cukraus, o vėliau, kai nustojo burbuliuoti - dar 0,7 kg; burbuliavo iki naujo derliaus. Gavosi 10 litrų vyno.
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.
Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
Vynuogės veislinės. Bet kažkaip prastai rūgsta, gal dėl to, kad kurį laiką labai šalta namuose buvo.
Apklojau megztiniais, bet vis tiek nieko gero. Bijau, kad nepradėtu pelyti.