Jau ne vienas žmogutis prašė receptuko
O aš išdrįsau gaminti su tryniais
ir nieko- vis dar gyva
. Skonio tikrai negadina, o jie dedami gal dėl tikštumo
.
Jau ne vienas žmogutis prašė receptuko
.
Jau ne vienas žmogutis prašė receptuko
QUOTE(Funte @ 2005 08 21, 21:54)
Aš radau Auges receptuką ir jau išbandžiau
.Tikrai labai skanus gėrimas
.
Alkoholinis receptas:
5 tryniai
1 stiklinė cukraus sumalti į pudrą
1 kondensuoto pieno bonkutė
2 šaukštai sausos kapučino kavos
1 but. degtinės
Viską suplakt, galima ragaut ir tą pačią dieną, bet kitą dieną skaniau. (A'la Beiley's išeina)
Tik pyliau mažiau degtinės
Alkoholinis receptas:
5 tryniai
1 stiklinė cukraus sumalti į pudrą
1 kondensuoto pieno bonkutė
2 šaukštai sausos kapučino kavos
1 but. degtinės
Viską suplakt, galima ragaut ir tą pačią dieną, bet kitą dieną skaniau. (A'la Beiley's išeina)
Tik pyliau mažiau degtinės
O jeigu su spiritu daryti? Kiek jo pilti reiktų?
Ir ką jūs darote su baltymais tokiu atveju? Man kažkaip gaila išmesti?
QUOTE(violetik @ 2005 02 08, 15:36)
Mano mama vieną tokį kartais daro - 1skardinę sutirštinto pieno(saldaus) suplaka su kiaušinio tryniu, ir plakdama įpila 0,5 degtinės(skaniausia Gera vanilinė, bet tiks bet kokia paprasta) - ir viskas, damų likeris paruoštas 
Tikrai skanus receptas,ti kmes su drauge išbandėm daug greitesni tiesiog paėmėm kondensuoto pieno ir įpylėme degtinės ir viską išmaišėm, labai skanu, tik greitai širdelė apsalo gan saldokai pasidarėm.
Va suradau iš senesnių temų kelis mano dėtus receptus (surinkti iš įvairių šaltinių)
Stipresniu gerimu megejams:
MĖTŲ UŽPILTINĖ
0,5 l degtinės
pora saujų mėtų (žalių arba džiovintų)
Mėtos smulkiai supjaustomos, sudedamos į platų butelį ir užpilamos degtine; laikoma 2-3 dienas. Paskui iškošiama, supilama į butelį ir užkemšama
Šiaip tikrai nemažai gerų receptų yra šioje temoje: http://www.supermama...topic=1026&st=0
Stipresniu gerimu megejams:
MĖTŲ UŽPILTINĖ
0,5 l degtinės
pora saujų mėtų (žalių arba džiovintų)
Mėtos smulkiai supjaustomos, sudedamos į platų butelį ir užpilamos degtine; laikoma 2-3 dienas. Paskui iškošiama, supilama į butelį ir užkemšama
Šiaip tikrai nemažai gerų receptų yra šioje temoje: http://www.supermama...topic=1026&st=0
QUOTE(Kozete @ 2005 09 01, 15:13)
O jeigu su spiritu daryti? Kiek jo pilti reiktų?
Ir ką jūs darote su baltymais tokiu atveju? Man kažkaip gaila išmesti?
Ir ką jūs darote su baltymais tokiu atveju? Man kažkaip gaila išmesti?
Būtinai skiesk vandeniu, nes bus labai tirštas. Pilk ir ragauk
Na nereikia jų mesti
Dariau vyną pirmadienį iš vynuogių.
Nežinau kaip gausis. Išspaudėme su vyru sultis, gavosi apie 5l, įdėjome 0,5kg cukraus ir viskas uždarėme ir laukiame rūgimo. sakė mums, kad skiesti vandeniu, daugiau cukraus dėti, bet nedėjome, kas bus tas bus. Nesinorėjo labai stipraus padaryti.
Nežinau kaip gausis. Išspaudėme su vyru sultis, gavosi apie 5l, įdėjome 0,5kg cukraus ir viskas uždarėme ir laukiame rūgimo. sakė mums, kad skiesti vandeniu, daugiau cukraus dėti, bet nedėjome, kas bus tas bus. Nesinorėjo labai stipraus padaryti.
Kad neskiedėte vandeniu, blogai nebus, bet nebūtina, kad vynas būtų tirštas. Kokį litrą galėjote įpilti. Kadangi lietuvškų vynuogių, jei tai neveislinės, kokybė nesuper, manau geriau stipresnis. Pernai maždaug 9 litrams dėjau 0,7 kg cukraus, o vėliau, kai nustojo burbuliuoti - dar 0,7 kg; burbuliavo iki naujo derliaus. Gavosi 10 litrų vyno.
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.
Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.
Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
QUOTE(stasys44 @ 2005 10 23, 19:38)
Kad neskiedėte vandeniu, blogai nebus, bet nebūtina, kad vynas būtų tirštas. Kokį litrą galėjote įpilti. Kadangi lietuvškų vynuogių, jei tai neveislinės, kokybė nesuper, manau geriau stipresnis. Pernai maždaug 9 litrams dėjau 0,7 kg cukraus, o vėliau, kai nustojo burbuliuoti - dar 0,7 kg; burbuliavo iki naujo derliaus. Gavosi 10 litrų vyno.
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.
Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
Svarbiausia - ar gerai rūgsta.
Šįmet turiu bėdą - kaip gauti sultis? Pernai pasiskolinau sulčiavirę ir garais išvariau sultis; gavau puslitrį gyvo vyno ir viskas tvarkoj. Nesulaukęs šalnų, kaip kas pataria, nuskyniau tik dabar. Dabar gi - kaip išspausti, jei yra tvirtas skuduras, kuriame sunkiame tarkius cepelinams, bet jis per tankus. Jei naudočiau retą, skystą - tai kaip mat suplyštų. Pilti šiek tiek vandens, pakaitinti?
Vynuogės veislinės. Bet kažkaip prastai rūgsta, gal dėl to, kad kurį laiką labai šalta namuose buvo.
Apklojau megztiniais, bet vis tiek nieko gero. Bijau, kad nepradėtu pelyti.
APELSINŲ LIKERIS
2,5 apelsino žievelės,
1 butelis degtinės,
200 g cukraus.
Susmulkintą žievelę suberti į butelį degtinės, laikyti šiltai 3 savaites.
Perkošti. Imti 1/2 stikl. ir sumaišyti su cukrumi. Išvirti sirupą. Atvėsusį supilti į degtinę.
Laikyti pridengtą 2 savaites, kad nusistovėtų. Po to perkošti ir pagaliau galima ragauti
2,5 apelsino žievelės,
1 butelis degtinės,
200 g cukraus.
Susmulkintą žievelę suberti į butelį degtinės, laikyti šiltai 3 savaites.
Perkošti. Imti 1/2 stikl. ir sumaišyti su cukrumi. Išvirti sirupą. Atvėsusį supilti į degtinę.
Laikyti pridengtą 2 savaites, kad nusistovėtų. Po to perkošti ir pagaliau galima ragauti
Dar vienas kiausiniu likeriuko receptukas
8-10 kiausiniu tryniu(priklauso nuo kiausiniu dydzio)
0,5 kg cukraus
0,5 l 35%grietineles
0,5 l degtineles
Kiausiniu trynius issukame su cukrumi,po to po truputi pilame grietinele ir plakame toliau,gale supilame degtine ir dar paplakame(viska plakame mikseriu).
Viska pilam i buteliukus ir paliekame pora savaiteliu ramybeje tamsioje vietoje,bet ne saldytuve! Gaunasi super,reikes kaledom pasidaryti
Tiesa,is kiausiniu baltymu gaunasi liuksiskas tortukas:tereikia juos isplakti iki standziu putu su cukrumi ir citrinos rugstim,po to ipilti tirpintos zalatinos ir i saldytuva stingti.Taigi,viskas sunaudota,ir viskas nem nem
8-10 kiausiniu tryniu(priklauso nuo kiausiniu dydzio)
0,5 kg cukraus
0,5 l 35%grietineles
0,5 l degtineles
Kiausiniu trynius issukame su cukrumi,po to po truputi pilame grietinele ir plakame toliau,gale supilame degtine ir dar paplakame(viska plakame mikseriu).
Viska pilam i buteliukus ir paliekame pora savaiteliu ramybeje tamsioje vietoje,bet ne saldytuve! Gaunasi super,reikes kaledom pasidaryti
Tiesa,is kiausiniu baltymu gaunasi liuksiskas tortukas:tereikia juos isplakti iki standziu putu su cukrumi ir citrinos rugstim,po to ipilti tirpintos zalatinos ir i saldytuva stingti.Taigi,viskas sunaudota,ir viskas nem nem









