Taip čia tas puodas, į apatinį įpili vandens, daugiau kaip pusę, uždedi vidurinį, ant jo uogom skirtą ir suberi ten uogas, užkaiti ir lauki kol po truputi pradės lašėt, aš tai palieku kranelį atvirą, jos į kibirą bėga, tik reikia kad žarnelė kuo žemiau į kibirą leistųsi, nes taškosi labai. Kai pradeda varvėt, uogos jau suskilinėjusios būna, aš jas pamaigau su bulvių košės trynimo įrankiu arba su šaukštu, kad greičiau išbėgtų, uždengiu vėl pašunta ir vėl maigau, kol jau nebelabai liks kaą maigyt, sulčių nebėra, tirštimo ir kauliukų daug

Tada iškrečiu tuos tirščius ir vėl naujų uogų pripilu. Tik pakeičiant naujom uogom vėl pripilu į apatinį indą vandens, kad būtų garų

O toliau tai sultis vėl pakaitinu ir supilstau į butelius ar stiklainius. Na čia kas kaip daro, o aš tai taip