Dar apie viešbučius... nors ir turistinis rajonas Sultanachmetas, bet nieko keisto, kad jeigu va vienas viešbutukas geras, tai ir toliau taip bus, smagu ten du žingsniai ir prasideda ale vilnietiškas Užupis, tarkime, prie mūsų Megaros buvo prisišliejęs keistas namas, mes jį vis praeidavome, jis atrodė visai negyvenamas, tiesa, irgi turėjo terasą. Bet pirmas aukštas toks aplūžusiomis durimis, bei apdulkėjusias langais ir iš vis, nesuprasi, kokios jis paskirties. Tiesa, trečiame aukšte užuolaidos. Tai va, vieną vakarą pakėlusį galvą pamačiau iškabą, kad tai vienokio ar kitokio pavadinimo hostelis, ogi galvoju, na čia tai geras, juk šitą hostelį buvau įtraukusi į kandidatų sąrašą, bet dėl kažkokių priežasčių išmečiau.... grįžusi namie patikrinau per rezervavimo sistemą ogi jis tik 3 litais nuo žmogaus galvos vienai parai yra pigesnis už mūsų Megarą. Va kaip būna.
Toliau kas, toliau MŽ vis nabagas prašydavo, kad 33-34 C karščius mes praliestumėm siestaudami. Na, man tai pabosdavo žiūrėti į šitą vaizdą:

Juolab, kad jis tik kočiodavo iš vieno kambario galą į kitą karštą orą bangomis, nieko gero ir kondicionieriumi jo vadinti man niekaip liežuvis neapsiverčia. O va turkams, viešbutį internete aprašinėjusiems, apsivertė. Bet nieko. Aš eidavau per kelias siestas pasivaikščioti viena, nes pastebėjau, kad kukliuose vidurdienio šešėliuose kartais visai gaivesnis vėjas pūstelėdavo, negu kambaryje. Tai vieną popietę nutariau savarankiškai Bosforą surasti, man va atrodė, kad eisiu nuo viešbučio žemyn ir bus Bosforas. Ir gatvelė ten link vedė, tiesa, virš tos gatvelės (ir tai buvo koks 200 metrų nuo mūsų kambario) buvo toks sukleręs tiltukas, kuriuo nešdavosi dalis traukinių į stotį, tai tas garsas išversdavo kartais mane iš lovos. Tai štai, pralindau po tuo tiltuku ir kuo tolyn ėjau, tuo man smagiau nesidarė, na, šiaip aš visur viena keliaudavau ir nieko nebijodavau, bet čia kažkaip... eeee... neramu, gatvė baigiasi, vienoje pusėje akligatvis, kitoje vietoje šakojasi nežinia kaip, kepta žuvis... vietiniai, kurie man gal nieko blogo nenori, bet labai jau įtartinai stebi, o vyrai ir sekioja, ai, galvoju, nerasiu aš čia to Bosforo... ką padarysi, eisiu kur nors prie mėlynosios. Tai ėjau katinus medžiodama ir labai smagiai patyrinėjau pati viena mėlynosios kampučius, bet apie tai kitą kartą. O kai su taksi mus paskutinę naktį vežė, tai paaiškėjo, kad ten tereikėjo dar tris keturis namus praeiti ir vėl visai kitoks rajonas, o už jo žiū jau ir Bosforas, na, žiopla, nieko nepadarysi, o čia štai keletas to rajono namukų....