Mano mėgstamiausios vaikystės knygos: A. Lindgren" Padaužų kaimo vaikai", E. de Amiči "Širdis"
QUOTE(mamutas @ 2008 04 07, 19:42)
Mano dukra labai daug skaito. Per dieną perskaito 200 psl. knygą. Galėtų kas antra diena mane į knygyną tempti, vis naują knygą pirkti

Užtat matematikos visiškai nemoka, kaip kontrolinis, taip dvejetas

Neišmanau ką daryt, nors čia ir ne į temą
Jei jūsų profilyje nebūtų įrašyta, kad turite tris vaikus, pagalvočiau, kad čia rašo mano mama
Mano situacija panaši - knygų graužikė, filologė iš prigimties. Matematika man - priešas numeris vienas

Na tik taip, kad iš kiekvieno kontrolinio po dvejetą tai nebūdavo, bet iš trečdalio - taip. O ir beveik kiekvienąkart pakvietusi mane prie lentos mokytoja pasakydavo: "Sėsk, du". Dešimtoje klasėje metiniam turėjau 4, papildomai mokiausi ir už egzaminą gavau 7 (nes tais metais labai lengvos užduotys pasitaikė), o paskui pasirinkau humanitarinį profilį ir nuo to laiko matematiką mokiausi B lygiu. Kadangi iki tol turėjau reiklią ir griežtą mokytoją (kuri vis dvejetus rašydavo), matematika man būdavo poilsis. Nepalyginsi su A lygiu - jei būčiau pasirinkus, net dvejetų nebūčiau įstengusi gauti.
Nuo praeito antradienio matematikos nebelankau, atestate bus aštuonetas, egzamino nelaikysiu, skaičiuot be skaičiuotuvo pagalvos nemoku iki šiol, daugumos formulių nebeatsimenu (jei ir būdavau trumpam išmokusi - tam kontroliniui), matematiškai mąstyt nesugebu, studijuosiu lietuvių filologiją, skaitysiu, rašysiu ir gyvenime kaip nors išsiversiu be matematikos.
Bandykite kartu su dukra spręsti neaiškumus, tegu pasimoko papildomai, pas korepetitorius, kad metiniam dvejetų nebūtų ir galėtų sėkmingai iš klasės į klasę keliauti, ir jei ji tikrai stipri humanitarė, manau, suras savo vietą gyvenime ir universitete
Nors stojant į daugelį specialybių matematika reikalinga...