Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

Sveiki,
gal kas galetu rekomenduoti meistra Vilniuje? reikalingas seno stalo restauravimas. pati negabi tam reikalui ax.gif

aciu!
Papildyta:
ir dar "smulkmenele" pamirsau...o kiek atnaujinimas seno daikto kainuoja? orientacijai, nes niekada nesinaudojau tokiom paslaugom.
stalas senas,bet paprasta, be raiziniu jokiu,1 stalcius. reikia nuimt sena laka ir perlakuoti nu ar kaip kitaip ji atsviezinti smile.gif
Atsakyti
niekas Jums net apytiksles kainos nepasakys, nes stalai skiriasi ir jų būklės nevienodos. Ir meistrai skirtingai savo darba vertina.

Jau vien nuo stalciaus nuskutineti laka si ta reiskia. Geriausiu atveju Vilniuje "prasisuksite" su simtu euru. Gilioje periferijoje butu pigiau, bet transportavimas kainuos.

Geriausia rekomendacija - meistro gaminiu pamatymas savo akimis.
Atsakyti

Gal kam yra tekę atnaujinti kokius nors laminuotos drožlių plokštės baldus? Man įdomu, ar galima ant jos dažyti?
(Aš turiu seną bjaurią sieninę spintą, kurios pakeisti kol kas neturiu galimybių}
Atsakyti
QUOTE(Gvendolina @ 2010 10 22, 11:01)
Gal kam yra tekę atnaujinti kokius nors  laminuotos drožlių plokštės baldus?  Man įdomu, ar galima ant jos dažyti?
(Aš turiu seną bjaurią sieninę spintą, kurios pakeisti kol kas neturiu galimybių}

uzdazyti galima smile.gif tik reiktu tinkamai paruosti (pasveisti su svitriniu ir uzgruntuoti) ir dazus (baldams skirtus) tinkamus parinkti wink.gif
Atsakyti
Labai noriu restauruoti močiutės komodą Vilniuje, tačiau niekaip nesuprantu, ant kiek rimtos restauracijos reikia, jei jokios dalys nėra išlūžusios, tik atsiradusios skylės viršuje ir šonuose nuo medienos išdžiūvimo?
user posted image user posted image
(Nuotrauka pasididina ją spragtelėjus pele).

Šitoje temoje skaičiau, kad tokius trūkius galima uždengti pjuvenų mišiniu, tačiau paskambinus meistrui minėjo, kad ardytų komodėlę ir iš naujo surinkinėtų. Tačiau man kažkaip labai baisu, ką aš beatgausiu po tokio "kapitalinio remonto"?.. Šiaip ar taip norėtųsi, kad taisymu užsiimtų profesionalas...

Be to, gal būtų įmanoma iš nuotraukos ką nors pasakyti apie komodos amžių, stilių? Man ji labai įdomi, nes tos rankenėlės tik dekoratyvinės, atsidaro jinai su tokiu metaliniu įrankiu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodel: 14 lapkričio 2010 - 22:54
QUOTE(Kodel @ 2010 11 14, 23:53)
Šitoje temoje skaičiau, kad tokius trūkius galima uždengti pjuvenų mišiniu, tačiau paskambinus meistrui minėjo, kad ardytų komodėlę ir iš naujo surinkinėtų. Tačiau man kažkaip labai baisu, ką aš beatgausiu po tokio "kapitalinio remonto"?..


be abejo reik ardyti:) kaip gi kitaip ja graziai nusveisti? procesas toks - isardymas nusveitimas, spakliavimas kur reikia, vel sveitimas, po to dazniausiai buna surinkimas, tada jau lakavimai dazymai.
Atsakyti
Čia galimi abu restauravimo variantai: išardžius ir neišardžius komodą. Jei komodos savininkas nėra sterilios išlaižytos restauracijos produktų gerbėjas, tai nėra jokios prasmės komodą draskyti. Tuos šoninių sienelių plyšius, atsiradusius tarp lentų, pirmiausia reikėtų pamėginti suartinti spaustuvais (atleidus apvadus ir pan.). Jei jau tai nepadės, tuomet reikia sandarinti. Likus dideliam tarpui geriau "lopyti" medžio masyvu, o su pjuvenomis terliotis tik kraštutiniu atveju. Tai niekuo neišskirtinis restauracinis darbelis.

Nesupratau, tik kokiu mistiniu geležiniu įrankiu tuos stalčius traukiate. Tokio stebuklo dar negirdėjau. Va, būtent į ne į plyšius, įbraukimus reikėtų kreipti pagrindinį dėmesį, o į tai, kad lengvai galėtumėte stumdyti tokius gremėzdiškus stalčius. Dėl jų - užjaučiu. Kažkiek padės tepimas lašiniais ar vašku, sutvarkius stalčių pačiūžas ir dėžės nukreiptines.

Komodos smailėjančiu viršumi į Lietuvą atkeliavo iš Skandinavijos. Užapvalintos "riebios" tamsiau dažytos kolonos byloja, kad baldas kilęs iš Vilniaus - Trakų - Šalčininkų (ar net piečiau) regiono. Tai 19 amžiaus antrosios pusės turtingesnių miestiečių baldas.
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2010 11 15, 20:47)
Nesupratau, tik kokiu mistiniu geležiniu įrankiu tuos stalčius traukiate. Tokio stebuklo dar negirdėjau.

Komodos smailėjančiu viršumi į Lietuvą atkeliavo iš Skandinavijos. Užapvalintos "riebios" tamsiau dažytos kolonos byloja, kad baldas kilęs iš Vilniaus - Trakų - Šalčininkų (ar net piečiau) regiono. Tai 19 amžiaus antrosios pusės turtingesnių miestiečių baldas.


Įrankis ne mistinis, o labai realus biggrin.gif
user posted image
Tačiau gal iš tiesų jis "sumeistrautas" jau buvo vėliau, kai stalčiai nebeatsidarinėdavo, nes rankenėlės tėra įstatytos į griovelius ir traukiant stalčių išsineria. O atvežta komoda iš Žemaitijos - Viekšnių, Tryškių.

Ačiū už komentarus, bandysiu prikelti baldą naujam gyvenimui.
Atsakyti
šitoje nuotraukoje aiškiai matyti, kad rankenėlės yra visai nesenos. Ta "kačerga" - yra savadarbis įrankis. Ji tvarkingai komodai nereikalinga smile.gif

Į spyną raktą kišti reikia - juo dažnai atidarinėdavo, bet tokiems masyviems stalčiams raktas nepadės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 15 lapkričio 2010 - 22:29
Bandeme restauruoti Liudviko stiliaus kede, maniau iveiksime, bet deja... net labai grazus "antique" audinys, per plonas labiau tiktu uzuolaidoms. Gavosi, kaip gavosi kita karta pati nebandysiu. Dabar ji stovi prie valgomajo stalo, bet sedeti negalima, ji tik del grozio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beatrix: 07 sausio 2011 - 18:53
Laba, ne baldas, taciau... Turime rusyje tokius 4 paveikslus su visai graziais remais bigsmile.gif Taciau remeliai nera grynai mediniai, net nzn kas ant virsaus, ta prasme is ko rastelis isgautas, vietomis nutrupejes, patrukinejes... Stipriau palietus jauciu pradetu krist vietom. Klausimas toks, ar paciai imanoma juos sutvarkyti? Jei taip tai kokiomis priemonemis gal patartumet?
http://www.part.lt/p...a2e171fe748.JPG
http://www.part.lt/i...a2e171fe748.JPG

http://www.part.lt/p...a36b9da7908.JPG
http://www.part.lt/i...a36b9da7908.JPG

Ir dar 1 klausimas, turim azuolini sena apvalu stala, nusveite MB dazus, paspakliuosim kur ne kur koja itrukus, o virsus stalo is keleto lentu susideda, jas nuemem nusveitem atskirai, ir dabar klausimas, ar tarpukus tarp lentu irgi uzspakliuot? nes nera taip kad jos idealiai sueitu g.gif



 i 
Max foto dydis - 640x480 pikselių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 23 vasario 2011 - 11:13
Ir dar 1 klausimas, turim azuolini sena apvalu stala, nusveite MB dazus, paspakliuosim kur ne kur koja itrukus, o virsus stalo is keleto lentu susideda, jas nuemem nusveitem atskirai, ir dabar klausimas, ar tarpukus tarp lentu irgi uzspakliuot? nes nera taip kad jos idealiai sueitu


Tarpeliai tarp stalviršio lentų nėra joks trūkumas. Juo labiau, kad Jūsų stalas nedažytas. Šiaip tai yra skonio reikalas, bet aš vertinu tokius tarpus.

Ką patarčiau padaryti? Iš blogosios stalo pusės į tarpelius įsprausti medžio pjuvenu ir lipalo košelę. Ta košelė neturi pasiekti gerosios stalviršio pusės, todėl nepersistenkte. Tokio "terliojimosi" tikslas -šviesa neturi prasiskverbti pro plyšius. O medžiui džiųstant jie gali ir padidėti.

Jei nebijoti pelių invazijos, tai galite tuos plyšius užkamšyti duonos minkštimu. Taip senovėje elgėsi lietuviai. Dalis nešvarumu ir taip patekdavo į tarpelius. Duona pamaitintą stalą nuvaškuokite ir taip atbaidysite tuos padarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 22 vasario 2011 - 11:33