Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

Kokia matau produktyvi diskusija smile.gif Matau daugiausia parašė apie 'sargines' veisles tie, kurie nei vieno veislės atstovo nėra turėję. Bet komentuoja drąsiai kam kas tinka ir netinka. Taaaaip - vilkogaudžiai pagautus banditus suėda, stafai suėda ir šeimininkus ir t.t. biggrin.gif

Temos autorei reikėtų sukonkretinti ką jos šuo turėtų daryti ir nedaryti, kokio charakterio jinai nori, ir ką jos nuomone reiškia 'sargavimas'

Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2010 01 05, 18:10)
SARGINIAI.Jei nores tai su elektrosoko aparatu bet koki suny vagys sutvarkys.Karta i teritorija,o tiksliau mano namu valda elektros tinklu tikrintojai atejo.Jie nelauke,kol iseis seimininkai o patys be leidimo,labai drasiai elgesi,gerai kad spejau iseiti o tai mano valdos ir seimos sargui butu buve ........jei tie elektrikai butu ka nors kieme paliete.Manyske,jei mes namuose tai leidzia/aisku jie kas drysta/eiti,bet tik iki duru ir neduok dieve ka nors kieme palies/bus prie zemes prispaustas/.O tada tie drasuoliai man parode ta ju nuo sunu apsiginimo aparata,juokavo kad ne vienas suo po tokio kontakto neisgyvendavo.

O jums niekas nesake, kad elektros tinklai neturi prasyti leidimo prieiti prie elektros stulpo su skaitliuku? Tai yra ju nuosavybe, nesvarbu, kad jusu teritorijoje
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2010 01 05, 19:46)
O jums niekas nesake, kad elektros tinklai neturi prasyti leidimo prieiti prie elektros stulpo su skaitliuku? Tai yra ju nuosavybe, nesvarbu, kad jusu teritorijoje
Tai as zinau,todel ir sakau,kad koks bebutu suo,kuris bandytu apginti savo teritorija nuo ELEKTROSOKO butu szalotas ir cia tik tikrintojai o vagys su tuo prietaisu......
Atsakyti
aš išvis nesuprantu kas šiaip laikais yra sarginės veislės ir ką reiškia sargavimas. Kad atneštų kiekvieno įsibrovėlio lavoną prie durų... Greičiausiai tokio šuns išvis nėra... o be to ta lavonų smarvė... nu ne kiekvienam gi brunette.gif Kad lotų... pats bjauriausias lojimas iš visų mano sutiktų šunų, tai yra toiterjero (ar kokio ten g.gif ). Apie įsibrovėlį tikrai praneš, o tada jau galėsi traukti savo šautuvą ir susimedžioti pats įsibrovėlį... o jei kam labai reikės, tai tie sarginiai/žmogėdriniai šunys.... aš geriau norėčiau, kad mano sarginio šuns nebūtų namie, kai kas brausis...

Iš to kaip užduotas klausimas, tai manau klausiantysis pats nežino ko nori... Tiesiog gi kiekvienuose namuose turi būti pirktas sarginis ŠUVA.

sori, kieno vilkogaudžius apšaukiau žmogėdrom biggrin.gif
Atsakyti
MAMICY - mano kieme vaikštančio meškio azijato nelabai kas bijo, o va bulterjerių baidosi kas antras. Vasarą buvau mergiotėms nupirkus didžiulius galvijų kojų kaulus pažaisti, tai vaizdzialis buvo.... Kieme du bulterjerai sotūs voliojasi ant pievos, o šalia tokie kaulai, kad pagal dydi jų panašu jog kažkuris praievis buvo neatsargus ir ėjo per arti tvoros lotuliukas.gif Dalis žmonių tai pamatę stengdavosi eiti kita gatvės puse. Jau nekalbant, kad pas kaimynus dirbantys žmonės dingsta už kaimyno tvoros vos tik mes pradarom vartus, nes baisiai gajūs mitai jog 'va šitie kiauliasnukiai' tai ąiumpa vardo nepaklausę ir ryja nekramtę biggrin.gif Taip kad ant slenksčio snaudžiantis bulterjeras statistiškai itin geras sargas.
Atsakyti
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 01 05, 11:47)
azijatai nepatinka?  smile.gif
dar rotveileriai..
dobermanai..
ciau ciau..
kanaru dogas..
stafordsyras..

geriau tada:

jorkšyro terjerai
čihuahua
rusų žaisliukai
pinčeriai
maltos bišonai
ir t.t.

Jūs juokus gal mėgstat dievaži...
Atsakyti
Candela o jūs nenorit iš prieglaudos pasiimti kokį šuniuką? Gi jis saugos namus (sargaus) kaip pati išmokysite ir žais su vaikais. Plius išgelbėsit šuniukui gyvybę.
Atsakyti
QUOTE(Akitule @ 2010 01 05, 18:19)
Candela o jūs nenorit iš prieglaudos pasiimti kokį šuniuką? Gi jis saugos namus (sargaus) kaip pati išmokysite ir žais su vaikais.  Plius išgelbėsit šuniukui gyvybę.

ką tik tą patį pagalvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2010 01 05, 18:21)
ką tik tą patį pagalvojau  smile.gif

Nu bet tai geriausia išimtis. Nes labai mažai veislių yra kurie būtų sarginiai arba aš labai mažai žinau. O jau beveisliukai dažniausiai būna labai sargūs ir draugiški. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2010 01 05, 18:09)
MAMICY - mano kieme vaikštančio meškio azijato nelabai kas bijo, o va bulterjerių baidosi kas antras. Vasarą buvau mergiotėms nupirkus didžiulius galvijų kojų kaulus pažaisti, tai vaizdzialis buvo.... Kieme du bulterjerai sotūs voliojasi ant pievos, o šalia tokie kaulai, kad  pagal dydi jų panašu jog kažkuris praievis buvo neatsargus ir ėjo per arti tvoros  lotuliukas.gif Dalis žmonių tai pamatę stengdavosi eiti kita gatvės puse. Jau nekalbant, kad pas kaimynus dirbantys žmonės dingsta už kaimyno tvoros vos tik mes pradarom vartus, nes baisiai gajūs mitai jog 'va šitie kiauliasnukiai' tai ąiumpa vardo nepaklausę ir ryja nekramtę biggrin.gif Taip kad ant slenksčio snaudžiantis bulterjeras statistiškai itin geras sargas.

lotuliukas.gif thumbup.gif jega.. reiks man irgi nusipirkti šlaunikaulių...
Atsakyti
mes auginam amerikieciu buldoga, ir sargus ir seima , vaikus myli, o del sargavimo, minimaliai manau nemazai didesniu veisliu sunu galima ismokyti, tik klausimas, kokio to sargavimo autore nori.
Stafas gali gazdinti nepazistama tik isvaizda, o ne poelgeis, tai vel gi... musu AB pavyzdziui nepripazista uniformuotu zmoniu, nuo gatviu slaveju, iki policininku ir muitininku, nekalbant apie aplamai zmones juodai apsirengusius.

beto, jei jau vagys lausis, tai zinos koks suo yra, ir jei vis tiek tures noro lauztis, tai eis su tokiom priemonem kad ta suni nuraminti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo do22: 05 sausio 2010 - 19:34
Na aciu cia tiek daug prirasete..Is pasiulytu labiausiai patiko berno zenenhundas.
Mes pirmoj vietoj norim seimos suns ,o paskui sargo.Bet ne vienas kriterijus nera maziau svarbus.
Kazkas ten rase dobermanai- atleiskite jei kas turite toki,bet man asmeniskai jie begalo kvaili.Dresuoti ar nedresuoti.Taipogi su visais tais pitbulais ir pan..As nenoriu rizikuoti,nes tai mums butu pirmas suo,kad jei kazkada negalesiu jo suvaldyti ,kazkam gali liudnai pasibaigti.

Suni laikytumeme lauke voljiere..Todel tinka dideli sunys. Apie labradora-atleiskite bet manau si veisle labiau zaisline virtusi.

Beveisle nelabai noretumeme..

Kazkada girdejau ,kad rusu terjierai gan sargus sunys.Gal kas placiau apie juos zinote?
Atsakyti