QUOTE(indre789 @ 2014 08 01, 20:06)
Aš tai visada už tai, kad pasiimtų žmonės iš prieglaudos. Šuniukų ten pilna, kam pirkti veislinį, jei gali kažkam iš gyvūnų išgelbėti gyvybę? Šuniukai, kurie yra prieglaudose yra visi iki vieno geri, agresyvių nelaiko, ir ten pabuvę jie labai myli šeimininkus, kurie juos išgelbsti, siūlau visiems apsvarstyti šį variantą, nes prieglaudose pasirinkimo pilna, tereikia išsirinkti.
Paėmė tėvas iš prieglaudos šunelį, meilus ir draugiškas buvo, gal metus žaisdavom su juo kasdien, o vieną kartą kažkaip nusisukus nuo jo nuėjau, nežinau, kas jam kaip pasirodė - bet kai puolė... Gerai, kad jis buvo pririštas, o aš - su storais džinsais, tai atsipirkau tik suplėšytom kelnėm ir nedideliu šiknos apibrozdinimu... O šuo po minutės žiūri į mane ir nesupranta, kas čia atsitiko, vėl draugas nori būti...
Tad kai mes ieškojom šuns, labai užknisdavo tokie gudruoliai, kurie moralizavo ir aiškino, kad reikia gelbėti šunį iš prieglaudos. Žinoma juos reikia gelbėti, bet tai turėtų daryti suaugę žmonės, kurie moka elgtis su galimai traumuotos psichikos gyvūnu. O vaikas nesuvokia, kad jo kažkoks judesys gali išgąsdinti šunį, ištraukti kažkokias asociacijas iš praeities, tad niekada nesijausi visiškai saugus palikęs mažą vaiką su tokiu šunim.
O ieškant sargaus ir mylinčio vaikus - svarbiausia apsispręsti, ką jums reiškia "sargus"? Kad šuo puls svetimą žmogų, ar kad tiesiog aplos jį, įspės šeimininkus?
Jei reikia gynėjo - rekomenduoju senbernarą

Tinkamai išauklėtas bus puikus sargybinis. Na apie meilę vaikams jau "Bethovenas" išreklamavo
Prieš tai turėjau senbernarą, kuris buvo meilumo įsikūnijimas, drąsiai galėjo visi (su mano leidimu) glostyt jį ir pan. Išėjus į daugiabučio kiemą svetimi vaikai puldavo ir glostydavo, šaukdami "Bethovenas, Bethovenas" O kartą, išėjus pasivaikščiot su naujagimiu, sutikau pažįstamą. Kol kalbėjom mano Zoras ramiai gulėjo ir leidosi jos glostomas, visas išsišiepęs iš laimės, bet kai tik ji netikėtai ištiesė ranką link kūdikio, puolė ją kaip žvėris... Gerai, kad spėjau sugriebt už antkaklio... Sudrausminau, pasakiau, kad "savas", tai vėl atsigulė, bet išsigandom tai abi... Ir negaliu pykt ant šuns - jis elgėsi idealiai, kaip turi elgtis sarginis šuo - saugojo savo silpniausią šeimos narį. Bet jam mirus labai ieškojau tokio, kuris taip negasdintų...
Aš ieškojau tokio, kuris būtų didelis (nežinantiems veislės ypatumų keltų pagarbią baimę

), kuris atliktų daugiau signalizacijos funkciją

ir mylėtų vaikus, bet būtų minimali tikimybė, kad ką nors realiai sužalos. Peržiūrėjus daug daug info rinkausi iš dviejų:
1) šuo-auklė Niūfaudlendas (labiau tinka auginti lauke)
2) Vengrų vižlas (tik kambaryje, nes neturi povilnio)
Šiandien turim beveik metukų vižlą. Kol kas neteko gailėtis

Kai suloja ant svetimo, atrodo kad kaži kokio dydžio šuo loja

o vaikams draugas nerealus, va vaikšto po kambarį aprengtas vaikų išaugtomis pėdkelnėmis ir džiaugiasi, kad su juo užsiima...