QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 03, 17:07)
Radau "Norfoje". Kitur pastaruoju metu nemačiau. Nebent galima karką pirkti ir pjaustyti smulkesniais gabaliukais

ieškosim
QUOTE(Sedula @ 2008 03 07, 10:49)
O gal kas užsirašėt kaip gamino tą sriubą su porais ir avinžirniais?

dar trečiadienį galvoju reik užsirašyti kol nepamiršau - jug taip paprasta - o šiandien ir nebepamenu....

bet jei rodys kartojima tai bent MB pasodinsiu - lai rašo
QUOTE(poeme @ 2008 03 08, 09:49)
Sveikos
matau
svetikas labai draugiška, su visom dalinasi internetine knyga. Ir aš labai norėčiau paprašyti

jurgita.r@splius.lt Ačiū labai
išsiunčiau, bet kitų merginų noriu paprašyti...
gal galit rašyti į AŽ...toms kas turi - manau tikrai pasidalins... o tai dabar du lapai vien adresų, kaip pažinčių skiltyje

o bent jau aš laukiu receptų
ir dar
Va ir aš jau senokai, bet dariau:
KUS-KUSAS MAROKIETIŠKAI
Kuskuso kruopas užpilti šiltu vandeniu. Smulkiai supjaustyti svogūną, čili pipirą ir česnaką. Viska apkepti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies.
Paruošti prieskonius į grūstuvę sudėti druską, kmynus, pankolių vaisius, kalendros grūdelių ir cinamono. Viską sugrūsti ir šiais prieskoniais pagardinti kepamus svogūnus, česnakus ir čili. Tada sudėti ant viršaus kus-kusą, ard viršaus smulkintų kalendros lapų
Tada ant viršaus dedame jūros gėrybes (nežinau ar gerai užsirašiau pavadinimus

, bet tai būtų :saulažuvė, jūrų velnias, moliuskai ar kita švelnaus skonio žuvis, gerai pasisavinanti kvapus) apšlakstome aliejumi, pabarstome pipirais, uždedame per puse perpjautą citriną ir uždengiame ŠLAPIU LAIKRAŠČIU (arba folija)
Čia buvo originalus receptas... aš truputi pakeičiau... dėjau gerai išvalytą čili ir visiškai neturėjau žuvies, tai suvartojom krevetes
Skanu, įdomu, paįvairinom kasdieninį kus-kusą, bet ... buvo aštru... kas man nelabai kitą kartą dėčiau mažiau čili, nors MB patiko..
tikiuos pabandysit ir jus