

Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais
Reikia:
Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.
Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.
P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.