Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(Betse @ 2007 08 27, 12:03)
Tik vienas receptukas nesigavo  ax.gif Bandziau padayti jogurtą su džiovintais vaisiais ir nesigavo man tas jogurtas  g.gif

O kokiomis proporcijomis darei? Kiek pieno, kiek jogurto? Nes aš pėmiau 1 l pieno, mažą indelį jogurto. Per naktį pastovėjus jis skoniu panašus į jogurtą, tik toks ksystas, kiap geriamas gavosi. Gal skaau daugiau riekėjo jogurto įpilti?

QUOTE(tavi @ 2007 09 10, 11:35)
Pas mus negausi tokių ingredientų kaip cintrinžolė, tamariskų pastos, džiovintų laimų. Be tų ingredientų nevertą ir receptą rašyti.

Citrinžolės būna pirkti didesniuose prekybos centruose, o kitų ingredientų tai tikrai nemačius
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 09 18, 10:26)
O kokiomis proporcijomis darei? Kiek pieno, kiek jogurto? Nes aš pėmiau 1 l pieno, mažą indelį jogurto. Per naktį pastovėjus jis skoniu panašus į jogurtą, tik toks ksystas, kiap geriamas gavosi. Gal skaau daugiau riekėjo jogurto įpilti?
Citrinžolės būna pirkti didesniuose prekybos centruose, o kitų ingredientų tai tikrai nemačius

Aš dėjau 1L pieno ir didesnį indelį jogurto, kur apie 400-500g. (tiksliai nežinau). Kaip sudėjau pieną ir jogurtą, tai taip ir buvo atskirai tas, atskirai tas sad.gif Gal jogurtas negeras g.gif
Teko išpilti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2007 09 18, 10:09)
Aš dėjau 1L pieno ir didesnį indelį jogurto, kur apie 400-500g. (tiksliai nežinau). Kaip sudėjau pieną ir jogurtą, tai taip ir buvo atskirai tas, atskirai tas sad.gif Gal jogurtas negeras  g.gif
Teko išpilti  doh.gif

Gal į per karštą pieną dėjai? Aš viską sudėjau, suplakiau ir į šaldytuvą, bet ryte buvo toks kaip geriamas, bet niekas neatskirai. Dar laikau, gal patirštės iki vakaro.
O perkant jogurtą reikia labai atidžiai skaityti sudėtį. Kas per jogurtas, kuriame želatinos pilna? Nežinau ar iš tokio išeitų. Aš pirkau ekologišką "Dobilo" jogurtą, nes kitų sudėtis nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 09 18, 11:53)
Gal į per karštą pieną dėjai? Aš viską sudėjau, suplakiau ir į šaldytuvą, bet ryte buvo toks kaip geriamas, bet niekas neatskirai. Dar laikau, gal patirštės iki vakaro.
O perkant jogurtą reikia labai atidžiai skaityti sudėtį. Kas per jogurtas, kuriame želatinos pilna? Nežinau ar iš tokio išeitų. Aš pirkau ekologišką "Dobilo" jogurtą, nes kitų sudėtis nepatiko.

Jogurto pavadinimo nepamenu, bet toks žalias, gal BIO parašyta g.gif
Pienas buvo kambario temperaturos ir po to laikiau šaldytuve. Tikiuosi tau geriau pavyks. Labai mėgstu jogurtą, todėl labai nuliūdau, kad nesigavo verysad.gif
Atsakyti
thumbup.gif Sveikos! Vakar atsisiunciau su emule 'Jemie Oliver Happy days Tour Live!' Kai pradejau ziureti, tai net maniskis susidomejo, nes ne tik patiekalai jo puikus, bet ir pati jo iskalba! Beto, puikus sou!!! Ten jis gamino pica, dar toki kepineli po to kai lieka teslos po picos, zuvi ir vistiena (vokelyje), bei surio pyraga! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2007 09 18, 10:56)
Jogurto pavadinimo nepamenu, bet toks žalias, gal BIO parašyta  g.gif
Pienas buvo kambario temperaturos ir po to laikiau šaldytuve. Tikiuosi tau geriau pavyks. Labai mėgstu jogurtą, todėl labai nuliūdau, kad nesigavo  verysad.gif

Man atrodo bio netiko, sudėtis man neįtiko. O pieno temperatūra turėtų būti apie 35-40 laipsnių, nes pati užsirašius, kaip Oliveris sakė, jog būtų kūno temperatūros, o ne kambario.
Ir pieną reikia naudoti natūralus kur parašyta arba tiesiai iš karvutės smile.gif Nes kiek gaminus sūrį ar varškę, visuomet pirkdavau natūralų pieną, nes kitiap nelabai man pavykdavo.
Atsakyti
Persikų pyragas pagal Jamie Oliver

6 prinokę persikai ar nektarinai, perpjauti pusiau (be kauliukų žinoma )
4 kaupini šaukšteliai demerara cukraus
1 vanilės lazdelė, perpjauta išilgai, sėklas išimt (aš dėjau vanilinį cukrų)
125 g sviesto
125 g cukraus
2 dideli kiauiniai
125 g miltų (parašyta self-rising, aš dėjau vos vos kepimo miltelių, nes nežinau, kokie čia miltai )

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Persikus sudėt į keptuvę su demerara cukrum, vanilės sėklom ir 4 šaukštais vandens. Pakaitinti 5 minutes ir sudėti į riebalais išteptą ir šiek tiek miltais pabarstytą formą. Sviestą, cukrų ir kiaušinius suplakt kartu, kol tešla bus puri. Sudėti miltus, geai išmaišyti ir paskleist ant persikų.
Kept įkaitintoj orkaitėj 45 minutes.

Galima dėti ir slyvas

Atsakyti
Sveikos,

gal kas užsirašė receptukus šiandien per Tango TV gamintų patiekalų? labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
aš neužsirašiau, bet labai man patiko toji jo rodyta pomidorų sriuba. Norėčiau pati pabandyti pagaminti. Tad labai laukiu , jei kuri užsirašiusi. 4u.gif
Atsakyti
Pomidorų sriuba.
Pomidorus pabadyti ir įmesti į verdantį vandenį, truputi pavirti, nupilti vandenį ir kišti po šaltu vandeniu. Nulupti odelę. Išspausti sunką, reikalinga tik mėsa. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir pakepti smulktą česnaką (kas nemėgsta gali nedėti). Oliveris dėjo dar smulkinto čili pipiro (galima be jo), pakepus čili sumęsti pomidorus, pakaitinti, sudėti baizliko smulkintus kotelius. Padruskinti, juod. pipirų. Oliveris dėjo porą ančiuvių, pakaitinti ir supilti vieną pomidorų skarbonkę ir pasmulkinti juos. Užvirti. Įdėti itališkos duonos minkštimą ir gerai išmaišyti. Truputi patroškinti, įpilti vandens, kad apsemtų. Jei reik dėti dar druskos, juod.pipirų, alyvuogių aliejaus ir baziliko lapus.
Atsakyti
QUOTE(suka @ 2007 09 23, 17:29)
aš neužsirašiau, bet labai man patiko toji jo rodyta pomidorų sriuba. Norėčiau pati pabandyti pagaminti. Tad labai laukiu , jei kuri užsirašiusi.  4u.gif

O aš tai tą troškinį su žuvim ir midijom bandysiu gaminti. bigsmile.gif
beje, gal kas žino, kur yra tas restoranas, kur tie jo mokiniai dirba ir kaip jis vadinasi blink.gif Mano vyras jo fanas, reiktų koki siurpriza jam padaryti:)
Atsakyti
QUOTE(RavenBlack @ 2007 09 24, 12:35)
O aš tai tą troškinį su žuvim ir midijom bandysiu gaminti. bigsmile.gif
beje, gal kas žino, kur yra tas restoranas, kur tie jo mokiniai dirba ir kaip jis vadinasi blink.gif Mano vyras jo fanas, reiktų koki siurpriza jam padaryti:)

restoranas vadinasi penkiolika
Atsakyti