To recepto as nebandziau, radau internete. gal kuri isbandysite ir pasakysite ar skanu
Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.
Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų
Viską sumalame, sumaisome.
Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.

Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.

Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.

Garnyrui - ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.


