Dariau šiandien štai tokį patiekalą
Reikia:
4 didelių su lupenom virtų bulvių
2 baklažanų
2 šaukštų pomidorų pastos
3 šaukštų kečupo
100 g tarkuoto sūrio
2 kiašinių
1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
1/2 stiklinės vandens
pipirų, druskos
Paruošimas:
Baklažanus nulupti ir supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, pabarstyti druska ir palikti valandai nuvarvėti. Kiekvieną baklažano gabaliuką apvolioti miltuose ir pakepinti iš abiejų pusiu kol paskrus, sudėti ant servetėlių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Nulupti virtas bulves, supjaustyti griežinėliais 1 cm storio ir sudėti sluoksniu ant pateptos aliejumi skardos 20x17 cm, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus sluoksniu sudėti baklažnanus.
Kaišinius išplakti su pomidorų padažu, kečiupu, vandeniu ir aitriąja paprika, suberti prieskoniusir 2/3 sūrio, išmaišyti ir užpilti ant baklažanų, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti įkaitintoj iki 200l aipsnių orkaitėj 35 min.

: