Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokę šonkauliai

Manau, kad laikui begant prades geriau vystytis poodinis riebalinis odos sluoksnis, tai ir tie sonkauliukai nebe taip matysis. Nepanasu, kad tai butu rimta patologija, o tuo labiau dar ir operuojama. Tiesiog pati neakcentuok sios situacijos, nes dukrai taip issivystys kompleksas. mirksiukas.gif Mergaite paaugs, sumoteriskes ir nebesimatys jokie sonkauliukai. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2007 05 24, 15:28)
Manau, kad laikui begant prades geriau vystytis poodinis riebalinis odos sluoksnis, tai ir tie sonkauliukai nebe taip matysis. Nepanasu, kad tai butu rimta patologija, o tuo labiau dar ir operuojama. Tiesiog pati neakcentuok sios situacijos, nes dukrai taip issivystys kompleksas.  mirksiukas.gif Mergaite paaugs, sumoteriskes ir nebesimatys jokie sonkauliukai.  bigsmile.gif

Del poodinio riebalinio sluoksnio tai jai ir klubai ir slaunis tikrai nera labai plonos,ir ant pilvuko yra,tik va nera po tais sonkauliais. Jai jau del to yra kompleksas, nes pati manes klausia ka jai daryt verysad.gif
Atsakyti
Mano nuomone, tokiu atveju vertėtų apsilankyti pas chirurgą - gal ką patartų g.gif Na tiesiog pasakytų kaip kas kodėl - nuramintų ir mamą, ir dukrą, gal kokių patarimų išgirstumėt. Nesinori, kad mergaitė dėl to pergyventų 4u.gif
Atsakyti
Gal tiesiog labai susikoncentravot į tą "problemą" ax.gif
Mano vaiko daktarė sakė, kad taip šonkauliai išsipučia nuo to, kad per anksti kūdikis pradedamas sodinti. Stuburas dar silpnas, tai visa apkrova ir tenka šonkauliams.
Na, Holivudo aktorės darosi "liekninimosi" operacijas - išoperuoja, pašalina po vieną ar dvi poras šonkaulių. Bet ar verta daryti tokią operaciją nepilnametei... Tiesiog per daug imat į širdį. Jau kai "kris" į akį kokiam karalaičiui, tai net tie šonkauliai nepamaišys mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif ,
net nezinau, ar man paranoja ar kas, bet vakar pastebejau, kad mano 5menesiu sunelio apatiniai sonkauliai issoke, issikise, na net nezinau kaip tiksliai apibudinti, ir nesuprantu, ar man cia vaidenasi, ar kam nors tai buvo- ir kas tai galetu buti? poryt einam pasirodyti daktarui, anksciau- nera taloneliu, o sirdukei taip neramu...
is anksto dekoju visoms uz atsakymus...
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 08 08, 14:43)
sveikos mamytes  4u.gif  ,
net nezinau, ar man paranoja ar kas, bet vakar pastebejau, kad mano 5menesiu sunelio apatiniai sonkauliai issoke, issikise, na net nezinau kaip tiksliai apibudinti, ir nesuprantu, ar man cia vaidenasi, ar kam nors tai buvo- ir kas tai galetu buti? poryt einam pasirodyti daktarui, anksciau- nera taloneliu, o sirdukei taip neramu...
is anksto dekoju visoms uz atsakymus...

nu rikuti matau nebeturi prie ko kabintis biggrin.gif mano abiem paziurejau isoke ir gan daugiau negu kiti g.gif uzauginsit iki metu pilvuka ir nebesimatys tu sonkauliuku mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
pas mano maziu irgi tokie sonkauliukai, tai skaiciau ir gydytoja sake, kad yra rachito pozymis. Tuos sonkaulius dar galima atstatyti i vieta mankstinant vaikiukui pilvo raumenis. Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
Taip pas mus irgi yra tokia problemėlė, tai dėl rachito, nieko blogo, geros mankštelės ir viskas bus liux. Nepergyvenk taip 4u.gif
Atsakyti
argi dėl rachito? Ne dėl rachito. Šonkauliai atsikiša dėl to, kad arba vaikas per anksti sodinamas, arba jis pats (kaip manasis) netriuvoja sėsti. Nugaros, pilvo raumenys dar silpni, todėl dėl spaudimo iš pilvo, deformuojasi šonkauliai.
Niekur tas atsikišimas nedings. Augs vaikas, augs šonkauliai, neįdubs jie. Šonkauliai pasistūmė tam tikru kampu, ir tas kampas laikysis.

Rachitas deformuoja galvytę nuo gulėjimo, vaiko galva turi prakaituoti, ypač žindant. Prakaitas sukelia niežėjimą, todėl vaikas trina sukinėja galvą. Taip netenka dalies plaukų. Delniukai taip pat prakaituoja.
Atsakyti
Todel jie ir idumba, kad del rahito suminksteja kaulai. Deformuojasi ne tik galvyte. Jeigu yra rahitas idumba ir krutine, iskrypsta kojytes. Bet cia jau rimtesniais atvejais. Aisku nieko baisaus nera, bet nelabai grazu. Sonkauliukus dar galima pataisyti mankstelemis.
Atsakyti
aš irgi norėjau parašyti, kad šonkauliukai atsikiša dėl per ankstyvo sodinimo. taip kad mamos, neskubėkit - užaugs tie vaikučiai 4u.gif
Atsakyti
o pas save pažiūrėk kaip ten tie šonkauliai.
mano mergaitės irgi atsikišę, bet aš prašiau , kad mama pažiūrėtų mano, tai sakė tokie pat kaip mano ir pas vaiką - paveldimumas reiškia wink.gif
Atsakyti