Įkraunama...
Įkraunama...

Atlygis, padėka gydytojui

Mano draugė yra gydytoja. Tikrai gera gydytoja, dirbanti iš pašaukimo ir visiems pacientams skirianti vienodai dėmesio, nepriklausomai nuo to, ar jei kaip nors atsilygina. Jos nuomone (o ir, patikėkit, daugelio gydytojų) vis delto geriausia, jei jau pacientas nori atsilyginti, tai kai atneša pinigais... Kad ir kaip banaliai tai skambėtų. Nes patikėkit - nei jos šeimos nariai, nei draugai niekada neperka saldainių nei jokių alkoholinių gėrimų... Kai tavo alga 1500 Lt, tai pinigai arba bent jau dovanų čekis koks, nuteikia kur kas maloniau, nei n-toji saldainių dėžė smile.gif

ir kaip ji visuomet sako: "kaip pasakyt kokiai babytei, kad ji savo sunkiai varganos pensijos neleistų šokoladui.... Geriau jau nusipirktų vitaminų sau... "

Atsakyti
Bonka ir saldainiu..smile.gif
Reikia praktiskai ziureti, nes jei visi prades nesti stiklines statutleles kur ji varkse jas des ?smile.gif
Papildyta:
QUOTE([fillette] @ 2007 03 31, 06:07)
as tai pvz zinojau koks vynas mano gydytojui patinka....tai ir padovanojau buteli graziai iviniota  blush2.gif  girdejau kad buvo laimingas laimingas  ax.gif

O tai 1000 LTL uz gimdyma neuzteko jai ?smile.gif
Atsakyti
Aš už tai,kad nešti pinigais ar bent čekį dovanų.Visiems geriau.Daktaras nusipirks kas jam reikalinga, o pacientui mažiau rūpesčių. 4u.gif
Atsakyti
Tikrai, gydytojai, jų artimieji, draugai ir geri kaimynai būna aprūpinti kava ir gėrimais, o į saldainius dažniausiai net žiūrėt negali. Pinigai yra neabejotinai teisingiausia dovana ar tiksliau, atsidėkojimo ir "savęs nuraminimo" išraiška. Kitus dalykus galima dovanot tik gerai pažįstant gydytoją. Aš esu keliems dovanojusi dailės kūrinius, beje tarp gydytojų yra daug meno mylėtojų, vertintojų ir kolekcionierių. Prieš metus savo chirurgui užsakiau pas tikrai garsų dailininką gydytojo grafinę monogramą su jam pritinkančiais simboliais. Darbelis nedidelis, nepatiks, į stalčių galės įsidėt, o priedas prie voko gražus. Chirurgas ir po mėnesio ta dovanėle žavėjosi... Savo poliklinikos gydytojai kadaise mažą grafikos lakštą esu nunešusi, nepatikėsit, bet jai ašara nuriedėjo, kaip tiko ir patiko. Bet... dovanojant tokias malonias smulkmenėles, reikia tikrai tą gydytoją ir jo pomėgius žinot.
Atsakyti
Labai atsiprasau, jei tokia tema jau yra. Per paieska neradau schmoll.gif

Norejau pasiteirauti, kodel zmones duoda kysius, pinigus gydytojams? Kas nuo to keiciasi? Nzn, gal kur yra nachalu gydytoju, kurie atsisako gydyti jei nesusimoki? g.gif

Teko "laime" gulet ligoninej. Turejau paprasta operacija, sekancia diena isleido namo. Kartu palatoje gulejo trys penciinio amziaus moterytes. Apstulbau, kai isgirdau sumas, kurias jos sukiso gydytojui ir pusei seseliu... blink.gif Pradejau grauztis, kad as apie tai nepagalvojau doh.gif Saskaitoj turejau 100 lt (o tai penkis kart maziau nei "stafke"), pasiskolint per toki trumpa laika nespejau.. unsure.gif Visa laika save grauziau, kad kisenej nieko neturiu, o visos kitos jau atsiputusios, aiskino man, kad kaip taip dabar, visada taip buna....
Prieziuros skirtumo is gydytojo puses nepastebejau absoliuciai jokio schmoll.gif Sesutes pas susimokejusias atejo dar ir kita diena paklausti kaip jos jauciasi (pas mane nebuvo cool.gif ) Galbut uz TAI, man prasnesnius vaistus parinko??? (as nzn, bobulytes taip sake, kad taip buna). Jauciausi taip pat gerai, kaip ir visos kitos.

Tai va taip... Merginos, uz ka duodam kysius? Uz tai kad mums labiau sypsotusi? Uz tai kad dazniau paklaustu ar viskas gerai? Ar is tikro gydytojai atsainiau ziuri i savo darba ir i ligoni jei neduodi vokelio?
Kita savaite turiu eiti pasirodyti pas operavusi gydytoja ir neiskrenta man is galvos, ka daryt... doh.gif Tas mano 100 Lt jam kaip lasas juroj blink.gif
o jei as atiduosiu tiek, kiek "priklauso", tai mums pamirst vasaros atostogas prie juros ir iki kito atlyginimo valgyt keptas bulves verysad.gif
Atsakyti
Šiaip ir aš dažnai tokį klausymą sau užduodu...
Bet atsakymas deja yra tik vienas.... mes patys pripratinom gydytojus prie kyšių...

Esu gulėjusi ligoninėj su apendicitu, palatoje buvo dar trys taip pat pensijinio amžiaus moterys... ir situacija buvo lygiai tokia pat kaip ir pas tave, skirtumas tas kad aš savęs visai negraužiu, kad nedaviau kyšio nei prieš nei po operacijos... ir netik dėl to kad neturėjau pinigo, bet ir dėl principo...
Po velnių net piktą, jei tokie daktariūkščiai ima kyšius, tai censored2.gif kam priima sokrato priesaiką?!! protest.gif
Jie ir taip gauna iš mūsų pinigus, gauna geras algas... po pierkūnais, ir taip dažniausiai kaip su gyvuliais elgiasi... per mažai duodi tai tokiu žvilgsniu į tave pasižiūri - po žemėm užsikasti norisi.... man trūksta žodžių....
Atsakyti
Manau,kad duodam dėl to,kad mums patiems ramiau būtų ax.gif .Kaip sakoma,dėl savo sveikatos biggrin.gif Juk jei guli ligoninėj su kokia liga,tai davus daktarui jau vienas rūpestis atkrenta biggrin.gif Ir guli sau atsipūtus,kaip sakoma,jau legaliai,niekam neskolinga.O ta priežiūra kartais skiriasi,kartais ne.Žinau atvejų,kaip nedavus daktarui pinigų,po operacijos niekas nuskausminančių nesuleido.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2007 08 10, 20:14)
Manau,kad duodam dėl to,kad mums patiems ramiau būtų ax.gif .Kaip sakoma,dėl savo sveikatos biggrin.gif Juk jei guli ligoninėj su kokia liga,tai davus daktarui jau vienas rūpestis atkrenta biggrin.gif Ir guli sau atsipūtus,kaip sakoma,jau legaliai,niekam neskolinga.O ta priežiūra kartais skiriasi,kartais ne.Žinau atvejų,kaip nedavus daktarui pinigų,po operacijos niekas nuskausminančių nesuleido.

tikra tiesa,bet as is principo niekam neduodu,nes ju darbas tongue.gif ,bet rizika didelia del savo sveikatos,nes labai matosi koks skirtumas tarp ligoniu kure dave o kure ne, schmoll.gif prie mano mamos net nepriejo ne karto per visa buvima ligoninei tas gyditojas kuris operavo ja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(fanta @ 2007 08 10, 20:45)
tikra tiesa,bet as is principo niekam neduodu,nes ju darbas tongue.gif ,bet rizika didelia del savo sveikatos,nes labai matosi koks skirtumas tarp ligoniu kure dave o kure ne, schmoll.gif prie mano mamos net nepriejo ne karto per visa buvima ligoninei tas gyditojas kuris operavo ja blink.gif

Šaudyt tokius reikia.Ir be jokio pasigailėjimo.O kodėl jūs nė karto pas gydytoją nenuėjot,paklausti,kodėl nepažiūri?Aš tikrai būčiau nuėjus.Juk taip negalima.Ką,į galvą juk niekas neduos,kad nueisi.
Atsakyti
Teoriskai esu pries kysiu davima, bet praktikoje deja kartais tekdavo pasielgti kitaip. Kelis kartus man buvo primygtinai leista suprasti, kad privalau atsidekoti. Tai arba keiciau gydytoja (jeigu tai buvo imanoma) arba deja "atsidekodavau". Nezinau, gal jau noreciau, kad butu kazkokie ikainiai, susimoki kasoje ir ramu. Aisku, turetu tai buti realios sumos, nes privaciai gydytis negaliu sau leisti. Dar noriu pridurti, kad is dalies del tokios situacijos kalti patys pacientai, nes islepino. Turiu viena pazystama, kuri niekada "tusciomis" neina pas gydytoja ir net neisivaizduoja kaip galima nieko neduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raminte: 13 rugpjūčio 2007 - 11:32
Būtent ir aš taip sakau, patys privirėm košės patys ją priversti ir srėbti... tongue.gif
Na manau kad vis vien aš nesuprasiu tų daktarų doh.gif
Jei jie pasirinko tokį darbą, patys juk apsisprendė niekieno neverčiami - tai būk mielas (kaip sakoma) ir eik nešdamas tą savo kryžių iki galo...
Nesiginčysiu esu prie tokias nesąmones - bet būna situacijų kada jau nėra kur dingti blush2.gif
Bet kokiu atveju - taip neteisinga. O jei žmogus na neturi tų pinigų, tai kas tuomet? Atsiprašant "nudvėsti" priimamajame net nepasiekus palatos??? protest.gif protest.gif
tegu intelektualai neaiškina, kad pinigai nepakeičia žmogaus schmoll.gif
Atkreipus dėmesį kokie yra jauni gydytojai - kurie dar nesluoksniuoja pacientų: tas davęs, tas ne o iš šito neliesiu kol neduos... blink.gif Jie ir bendrauja kitaip, žinoma šneku ne už visus... O senesni? Kaip jie pasikeičia per porą, na gal daugiau, metų ... darosi kraupu... tokiem duosi pinigų, pamato kad mažai, tai gyvas susaudyt...
gun_bandana.gif
Atsakyti
Sutinku, kad pinigai keicia zmones... Kai gulejau ligonineje po operacijos, tai kaip tik praktika atlikinejo dvi jaunos gydytojos, na buvo jos be galo mielos, nors nieko as joms nedaviau. O buvo dar tokia situacija, kad vienai pacientei nakti pasidare bloga, tai budinti gydytoja (tarp kitko labai zinoma) nenorejo jos apziureti. Sako tegul tai daro jus operavusi gydytoja. Matyt reikia suprasti kam mokejai tas tegul ir ziuri. As suprantu, kad mazi atlyginimai, nors mano atlyginimas taip pat nera didelis, bet stengiuos saziningai dirbti savo darba, aisku jis nera toks atsakingas kaip gydytojo. Na dar vienas dalykas, mano viena pazystama turi drauge gydytoja, tai ji yra pasakius, kad kysiu neims tik tada kai jos atlyginimas sieks 10 tuks., tai apie ka is vis kalbeti, taip Lietuvoje juk artimiausius desimtmecius nebus. Na ir is tiesu ka daryti zmonems, kurie negali eiti privaciai ar duoti kysius, numirti? Atsiprasau, kad cia taip issiliejau, bet paskutiniu metu tai labai aktualus man dalykai ir truputi skausmingi.
Atsakyti