QUOTE(ermute @ 2007 08 22, 10:58)
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 21, 23:02)
Dar tiksliai nežinau, bet bus apie 40 pavadinimų daugiamečių augalų, pagrinde kiliminiai, žemaūgiai skirti alpinariumams, bet bus keletas ir aukštesnių.
nu pats tas mano japonu darzui
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 22, 09:31)
perkūnropės vakar minėtuose "vazonėliuose - klumpėse":
gana erzintis
Papildyta:
na tas krokodilcikas idomiai atrodo
QUOTE(rena @ 2007 08 22, 11:13)
aš nužiūrėjau tą krokodilą ir man patiko pati mintis, kad figūra "pakelta" nuo horizontalaus paviršiaus, reljefinė
Turiu aš tų "ropučių" ir perkūno ir šilropių. Ale praktinė priežiūra man jų tai visai
.
Visų pirma prisiveda labai daug vaikų ir dažnai tenka persodinti. Nenuėmus tų vaikų, paskui labai išsmulkėja. Aš šiemet kol sukau galvą kur jas susodinti, tai susodinau į vazonus, tai pzv. apie vieną perkūnropę dabar yra kokie 7-8 vaikai. O kai kiekviena iš jų tiek atsiveda, tai ir tenka kiloti.
Antra, kaip matyt iš jūsų įdėtų foto, jos sodinamos su tarpais, nu tai tie tarpai baisi tragedija man, juos žiauriai mėgsta pitkžolės, Kurios deja dar tarp jų ir žiauriai matosi, nes roputės gi neaukštos ir nėra vešlios.
Trečia pasodinus prie kokių labiau gajesnių žolių, roputės lieka nusmelktos, pas mane pvz. po kelių metų tos šilropės augo čiobrelio kilime
.
O šiaip atsikratyti jų širdis neleidžia - gražios nelabosios, tik vietą turbūt protingai reik parinkti ir žemę gerai nuo piktžolių paruošti. Dabar susižavėjau tuo auginimu vazone, sakau gal ten viskas tvarkoj būtų, ale klausimas iškilo, ar žiemojant vazone neiššąla?.
Visų pirma prisiveda labai daug vaikų ir dažnai tenka persodinti. Nenuėmus tų vaikų, paskui labai išsmulkėja. Aš šiemet kol sukau galvą kur jas susodinti, tai susodinau į vazonus, tai pzv. apie vieną perkūnropę dabar yra kokie 7-8 vaikai. O kai kiekviena iš jų tiek atsiveda, tai ir tenka kiloti.
Antra, kaip matyt iš jūsų įdėtų foto, jos sodinamos su tarpais, nu tai tie tarpai baisi tragedija man, juos žiauriai mėgsta pitkžolės, Kurios deja dar tarp jų ir žiauriai matosi, nes roputės gi neaukštos ir nėra vešlios.
Trečia pasodinus prie kokių labiau gajesnių žolių, roputės lieka nusmelktos, pas mane pvz. po kelių metų tos šilropės augo čiobrelio kilime
O šiaip atsikratyti jų širdis neleidžia - gražios nelabosios, tik vietą turbūt protingai reik parinkti ir žemę gerai nuo piktžolių paruošti. Dabar susižavėjau tuo auginimu vazone, sakau gal ten viskas tvarkoj būtų, ale klausimas iškilo, ar žiemojant vazone neiššąla?.
QUOTE(rena @ 2007 08 22, 10:13)
Gerai, einu pasidarysiu kavos, nes visos smegenys zvimbia, kazkur pershalau, o tada jau ikelsiu savo japonisku shedevru nuotraukas
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 22, 11:27)
aš nužiūrėjau tą krokodilą ir man patiko pati mintis, kad figūra "pakelta" nuo horizontalaus paviršiaus, reljefinė
šiaip gi bet kokį gyvį galima taip imituoti, tarkim tavo atveju gal tarp tų akmenų koks žaltys besiraitantis visai dailiai įsikomponuotų
(aišku, paskui tektų visiems įrodinėt, kad jis ne gyvatė, ir turi geltonas "ausytes", kurias reikėtų kažkaip sukurti) 
poto i mano gyvatyna niekas nenores eiti
man geriau patiko tie tavo vazoncikai
QUOTE(vilytte @ 2007 08 22, 11:44)
... ar žiemojant vazone neiššąla?.
na va, atsirado nors viena oponuojanti nuomonė, o tai mes čia visos tik aikčiojam tik žavimės
o žiemą jos neiššąla, bent jau tos kur mano tuose mažuliukuose vazoneliuose tai išgyveno ir dauginti pradėjo, tačiau praėjusi gi žiema tokia apylengvė buvo. Bet visvien manau, kad jų nelabai paima šaltis, nebent užmirkusioj kokioj žemėj žiemotų kur lede atsidurtų
QUOTE(vida777 @ 2007 08 22, 11:47)
Gerai, einu pasidarysiu kavos, nes visos smegenys zvimbia, kazkur pershalau, o tada jau ikelsiu savo japonisku shedevru nuotraukas
na jau cia tai garsu zvegiau
skeliai tu su tais ryziais ryziams pelke reikalinga, o as tokios neturiu
einu as arbatos darytis
QUOTE(vilytte @ 2007 08 22, 10:44)
Turiu aš tų "ropučių" ir perkūno ir šilropių. Ale praktinė priežiūra man jų tai visai
1.Visų pirma prisiveda labai daug vaikų ir dažnai tenka persodinti.
1.Visu pirma prisivada labai daug vaiku, ir daznai tenka persodinti
2.Antra, kaip matyt iš jūsų įdėtų foto, jos sodinamos su tarpais, nu tai tie tarpai baisi tragedija man, juos žiauriai mėgsta pitkžolės
1.Visu pirma prisivada labai daug vaiku, ir daznai tenka persodinti
2.Antra, kaip matyt iš jūsų įdėtų foto, jos sodinamos su tarpais, nu tai tie tarpai baisi tragedija man, juos žiauriai mėgsta pitkžolės
1.cia jau gerb. Knifofija atsake, kad ziauriai veisiasi tik tos nekilmingosios
2.na tai jeigu sodinsi akmenyne
QUOTE(vilytte @ 2007 08 22, 11:44)
Turiu aš tų "ropučių" ir perkūno ir šilropių.
o is kur tu esi
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 22, 11:57)
is sio paruosimo budo man labiausiai imponavo sis sakinys Galima ipilti brendzio ar kavos balzamo
QUOTE(vida777 @ 2007 08 22, 12:00)
1.cia jau gerb. Knifofija atsake, kad ziauriai veisiasi tik tos nekilmingosios
, kur nuo senu senoves auga, o kitos, - netgi visai letai;
, tai jokios piktzoles nepuls
; Pas mano mociute, pamenu, graziausios ir didziausios perkunropes augo ant zvyro, palei namo pamata, o jei kokia nupezus piktzole ir atsirasdavo, tai ja is zvyro ispesht, juoku darbas.