
Šiandien aš tokį, tik iš nerūdijančio plieno nusipirkau. Reiks išbandyti

MB vakar nupirkau tą paprastą
Daug vynuogių turėsiu rudenį, tai išbandysiu


turiu, geras daiktas, gimines buna net i eile stoja, kad galetu pasiskolinti. tik va as tai su cukrum darau, vienais metais be padariau - pelesis uzsidejo, o siaip nepamainomas dalykas

Gal galite kas receptuką parašyti
Kaip nuo iki viską daryti?

I apatini puoda pripilu vandens, pilu tai is akies
beveik pilna siaip pripilu, paskui dedu dali su slangelia, paskui didiji puoda, ten dedu uogas (ju pridedu daug, net dangtis nesiekiapuodo krastu, kybo ant uogu jis. Prie slangeles padedu kita puoda. Laukiu kol uogos issisunks, paskui viska pavirinu kitam puode su cukrum, nes kaip minejau vienais metais be cukraus man pelesis uzsidejo virsuje. O siaip kai yra sultys jau darai ka nori, sultis, drebucius ar dar ka... Sekmes draugaujant su puodu


QUOTE(nerigus @ 2007 08 18, 09:49)
<...> Laukiu kol uogos issisunks, paskui viska pavirinu kitam puode su cukrum, nes kaip minejau vienais metais be cukraus man pelesis uzsidejo virsuje. <...>



Tiesa, dar pagal mano instrukciją be cukraus galima daryti tik obuolius (nors ir į juos šiek tiek dėti rekomenduoja - gal nuo obuolių rūšies priklauso?), kriaušes ir vynuoges.
QUOTE(Surfinija @ 2007 08 18, 19:36)



Nezinau is tiesu


Sveikinu isigijus gera daikta 
O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu
tai pilu i 0,750 l ir 1 l

O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu


Ir as pasidalinsiu patirtimi:
turiu du tokius puodus. Viena - medic. plieno pirkau zepter, o kita - aliumini berods senukuose.
Zepter gana mazas, todel naudoju maziau. Skonis sbiejuose vienodas. Spausdavau tik serbentus, taigi ir man naujiena, kad kazkas gamina ir pomidoru sultis, tikrai galetumet pasidalint receptais. Tiesa spaudziant serbentus sudedu uogas, cukru ir isbega jau gatavas sirupas, o isspaudas panaudoju gaminant vyna.
turiu du tokius puodus. Viena - medic. plieno pirkau zepter, o kita - aliumini berods senukuose.
Zepter gana mazas, todel naudoju maziau. Skonis sbiejuose vienodas. Spausdavau tik serbentus, taigi ir man naujiena, kad kazkas gamina ir pomidoru sultis, tikrai galetumet pasidalint receptais. Tiesa spaudziant serbentus sudedu uogas, cukru ir isbega jau gatavas sirupas, o isspaudas panaudoju gaminant vyna.
QUOTE(mokka @ 2007 08 18, 19:48)
Sveikinu isigijus gera daikta 
O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu
tai pilu i 0,750 l ir 1 l 

O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu


arba cukraus kelis šaukštus įdėti į stiklainį, užsukti jį ir pasukioti stiklainį, kad cukrus ištirptų. Taip išspaudose (kurias pvz kaip serbentų su šakelėmis išmetame) nelieka cukraus, ir cukraus reikia mažiau, nes visas eina "į tikslą"
beje, jei sulčių prisidarys labai daug puode su šlangeliu, gali jos imti begti į apatinį puodą kur vanduo

QUOTE(mamaSandra @ 2007 08 19, 21:12)
Spausdavau tik serbentus, taigi ir man naujiena, kad kazkas gamina ir pomidoru sultis, tikrai galetumet pasidalint receptais.
Prie puodų turėjo būti instrukcija, kur surašyta lentelėje:
iš ko galima daryti sultis- kiek cukraus reikia dėti- kokia išeiga.
Nebuvo? Turėjo būti

O išspaudų daug lieka? Kur dar jas galima panaudoti? Ar tiesiog - į kibirą?

Šiandien pirmą kartą išbandžiau savo puodą
Dariau sultis iš vynuogių. Išėjo 3 litrai, dėjau cukraus. Skanu
Žiūrėsiu ar žiemai išsilaikys
O išspaudas į šiukšles metėme



O išspaudas į šiukšles metėme
