Įkraunama...
Įkraunama...

Sulčiaspaudė - puodas

Šiandien aš tokį, tik iš nerūdijančio plieno nusipirkau. Reiks išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
MB vakar nupirkau tą paprastą 4u.gif Daug vynuogių turėsiu rudenį, tai išbandysiu 4u.gif
Atsakyti
turiu, geras daiktas, gimines buna net i eile stoja, kad galetu pasiskolinti. tik va as tai su cukrum darau, vienais metais be padariau - pelesis uzsidejo, o siaip nepamainomas dalykas 4u.gif
Atsakyti
Gal galite kas receptuką parašyti smile.gif Kaip nuo iki viską daryti?
Atsakyti
I apatini puoda pripilu vandens, pilu tai is akies smile.gif beveik pilna siaip pripilu, paskui dedu dali su slangelia, paskui didiji puoda, ten dedu uogas (ju pridedu daug, net dangtis nesiekiapuodo krastu, kybo ant uogu jis. Prie slangeles padedu kita puoda. Laukiu kol uogos issisunks, paskui viska pavirinu kitam puode su cukrum, nes kaip minejau vienais metais be cukraus man pelesis uzsidejo virsuje. O siaip kai yra sultys jau darai ka nori, sultis, drebucius ar dar ka... Sekmes draugaujant su puodu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2007 08 18, 09:49)
<...> Laukiu kol uogos issisunks, paskui viska pavirinu kitam puode su cukrum, nes kaip minejau vienais metais be cukraus man pelesis uzsidejo virsuje. <...>

g.gif Instrukcijoje rašo (aš dar savo nespėjau išbandyti smile.gif ), kad pirmąją porciją sulčių reikia supilti atgal į puodą ant uogų/vaisių, nes pirma porcija gaunasi nepakankamai pasterizuota. Jei taip nebuvo padaryta, tai gal kartais todėl pelėsis užsidėjo g.gif
Tiesa, dar pagal mano instrukciją be cukraus galima daryti tik obuolius (nors ir į juos šiek tiek dėti rekomenduoja - gal nuo obuolių rūšies priklauso?), kriaušes ir vynuoges.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Surfinija: 18 rugpjūčio 2007 - 18:39
QUOTE(Surfinija @ 2007 08 18, 19:36)
g.gif Instrukcijoje rašo (aš dar savo nespėjau išbandyti smile.gif ), kad pirmąją porciją sulčių reikia supilti atgal į puodą ant uogų/vaisių, nes pirma porcija gaunasi nepakankamai pasterizuota. Jei taip nebuvo padaryta, tai gal kartais todėl pelėsis užsidėjo g.gif

Nezinau is tiesu blush2.gif gal ir delto. Bet ai vistiek su cukrum gi radau, nes dazniausiai garinu raudonus serbentus, tai jie rugstus, ir vienu ju negersi... vistiek cukraus reiks deti... tai ir virinu su cukrum bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikinu isigijus gera daikta smile.gif
O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu blink.gif tai pilu i 0,750 l ir 1 l smile.gif
Atsakyti
Ir as pasidalinsiu patirtimi:
turiu du tokius puodus. Viena - medic. plieno pirkau zepter, o kita - aliumini berods senukuose.
Zepter gana mazas, todel naudoju maziau. Skonis sbiejuose vienodas. Spausdavau tik serbentus, taigi ir man naujiena, kad kazkas gamina ir pomidoru sultis, tikrai galetumet pasidalint receptais. Tiesa spaudziant serbentus sudedu uogas, cukru ir isbega jau gatavas sirupas, o isspaudas panaudoju gaminant vyna.
Atsakyti
QUOTE(mokka @ 2007 08 18, 19:48)
Sveikinu isigijus gera daikta smile.gif
O as darau dar paprasciau - i apatini puoda vandens, po to puoda su slangeliu, o ant virsaus puoda su uogomis. Jei darau su cukrumi, tai sluoksniuoju uogas su juo, jei be - tai be. Apacioje, orkaiteje pas mane stijklainiai sterilizuojasi. Laukiu, kol sulciu bus daug. Tada imu stiklaini, statau ji i lekstute, uzklota servetele, atspaudziu kraneli ir pilu sultis. Ipilu pilna stiklaini ir uzsuku. Visa laika darau tik uzsukamuosiuose stiklainukuose. Siemet tik pakeiciau turi - anksciau darydavau 350 ml - 500 ml, o siemet atsibodo (po pernai metu blink.gif tai pilu i 0,750 l ir 1 l smile.gif

arba cukraus kelis šaukštus įdėti į stiklainį, užsukti jį ir pasukioti stiklainį, kad cukrus ištirptų. Taip išspaudose (kurias pvz kaip serbentų su šakelėmis išmetame) nelieka cukraus, ir cukraus reikia mažiau, nes visas eina "į tikslą"
beje, jei sulčių prisidarys labai daug puode su šlangeliu, gali jos imti begti į apatinį puodą kur vanduo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anakondaaz: 19 rugpjūčio 2007 - 21:16
QUOTE(mamaSandra @ 2007 08 19, 21:12)
Spausdavau tik serbentus, taigi ir man naujiena, kad kazkas gamina ir pomidoru sultis, tikrai galetumet pasidalint receptais.

Prie puodų turėjo būti instrukcija, kur surašyta lentelėje:
iš ko galima daryti sultis- kiek cukraus reikia dėti- kokia išeiga.
Nebuvo? Turėjo būti g.gif
O išspaudų daug lieka? Kur dar jas galima panaudoti? Ar tiesiog - į kibirą? biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien pirmą kartą išbandžiau savo puodą 4u.gif Dariau sultis iš vynuogių. Išėjo 3 litrai, dėjau cukraus. Skanu wub.gif Žiūrėsiu ar žiemai išsilaikys ax.gif

O išspaudas į šiukšles metėme 4u.gif
Atsakyti