Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(mamutas @ 2008 01 15, 18:30)
Nesuprantu, kodel negalima vaiku maitinti naminiais raugintais kopustais ir agurkais? Kaip tik manau, kad tai zymiai sveikiau nei sviezi maximiniai. Vitaminu tie naminiai rauginti produktai turi tikrai daug islaike, be to, kadangi jie rauginti, turi geruju visokiu probiotiniu bakteriju, del kuriu specialiai kai kas visokias Danonki perka. Tad po truputi lapnojam i sveikata  thumbup.gif Aisku, jei per daug uzduociau, gal ir ispustu vaikui pilvuka. Bet siaip viskas liuks  thumbup.gif

O kiek galima mazuliukus kosemis maitinti?  doh.gif Valgom ir tas koses, bet valgom ir viska nuo bendro stalo. Aisku, mes patys valgom gan sveikai: nesuriai, neperkepinam nieko, stengiames kasdien bent pietums gaminti kazka sviezia... Blynu nemegstu, daug peckiones, todel labai labai retai kepu  schmoll.gif  Musu pediatre visa tai leidzia, netgi skatina pereiti prie neriebaus, neperkepto suaugusiu maisto  blush2.gif

Apsieiname mes kol kas be visų raugalų. Aišku, raugintų kopūstų sriubą aš pati mėgstu (bet po to be dujokaukės šalia manęs geriau nebūti blush2.gif ). Bet pati neturiu prisiraugusi blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif , o pirktiniai tai tokie sūrūs... Be to, neaišku, ,kiek jie ten prekystalyje išgulėję
Maximinių "šviežienų" nei vaikui perkame, nei patys valgome. Tai kopūstas būna iš turgaus pirkta galvikė. O agurkų ragausime, kai bus jų sezonas (rudenį).
Danonkių irgi neperku. Kelis kartus valgė "Dobilo", bet laaabai pūtė pilvuką. Tai dabar jogurto beveik negauna.

O dėl košių, tai jos sveika ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Labai dažnai aš ir pati valgau košytę, kurios verdu ir dukrytei. Tai ne ji prie mūsų stalo pratinasi, bet mes prie jos thumbup.gif .

Galų gale, koks skirtumas, nuo kokio stalo kas ką valgo. Svarbu, kad tiek vaikas, tiek suaugęs valgytų visus būtinus maisto produktus, bet ne visus jų derinius.
Taip kad asmeniškai aš dar tikrai nesiruošiu greit savo mažylės vaišinti keptu sunkiu maistu. Manau, kad nei ji, nei aš nieko neprarandame. mirksiukas.gif
Atsakyti
o as savo mazylei kai dar neturejo metuku, spausdavau sultis morku, obuoliuku ir burokeliu, tai taip noriai gerdavo,taciau po keliu dienu vemti pradejo schmoll.gif apsilankius pas gydytoja, si pasake,kad burokeliuose kaupiasi daug negeru dalyku ir maziukams anksti ju duoti negalima,ir dar kazkokiose darzovese ju kaupiasi.o dabar, kai ji, mano dukryte, jau didesne, burokeliu neikisi.neirviskas blink.gif
Atsakyti
musu meniu:
kai atsikelia - apie 9 -9.30 isgeria misinuko 210-240ml
iki pietu dar issipraso suonos (labai megsta grudeta Gojos duona)
per pietus 12-12.30 suvalgo lekstute sriubytes tirstos arba kokia darzoviene (mesa+darzoves; mesa+makaronai;mesa+ryziai; arba vietoj mesos zuvis, labai retai desrele)
16val mazdaug suvalgo varskyte (dabar pamego gefilus), arba koki banana ar dar vaisiu.
18-19val grudu kose (5 grudu, grikiu su sviestuku)
21val misinuko (padarau 180ml, tai kartais visai nebegeria ir uzmiega)
i vakara vis praso kazko kramtyt, tai duodu duonos, kukuruzus megsta labai, vafliukus (talerius), surio lazdele kokia viena per diena duodu.
dar buna vakare arba pusryciams jei negeria misinuko kiausini isverdu, sutrinu su grietine ir labai skaniai suvalgo.
eria daug skysciu, ypac kompotus (verdu ir dziovintu obuoliu, slyvu, razinu, vysniu..)
Atsakyti
paskaiciau,kad jusu leliai jau viska valgo,o mums sunkiau nes eisim tirtis del alergijos maistui.Tiesa del kosiu,as taip pat virdavau is grudu ivairias,bet gydytoja pasake,kad per anksti doh.gif nes pilvuka skaudedavo,kartais viduriuodavo g.gif sake,kad nuo triju metu galima g.gif nesuprantu tada pas mus meniu palyginus su jusu visiskai menkas,na mesa kasdien valgom ,darzoves taip pat,bet vis dar duodu tas uzpilamas vaikiskas koses,kukuruzu,ryziu.Palyginus daug suvalgo,bet taip norisi paivairinti meniu ax.gif
Atsakyti
Ryte apie 9:30 suvalgom uzpilama kosyte.
Pietums po kokiu 4- 5 valandu kotletuka su bulve ir darzoviu, arba sriubyte su mesytes frikadelem, arba vistiena su ryziais ir darzovem.
Pavakariams - uzpilama kose su tyrele, ar makaronu kose.
Vakare apie 21:30 uzpilama kose.
Visas koses uzpilu tik vandeniu.
Geriam labai mazai, po valgio pasiulau arbatos, uztat nakti 180ml.arbatos isgeria biggrin.gif
Pieno produktu sarase nera, nes gydyt.sake, kad mes alergiski jiems.
Atsakyti
Ryte valgom grūdų košę, obuoliuka+geriam arbatėlę
Pietūs - mėsa ar žuvis su daržovėm+geriam sultis
Pavakariams -varškytę arba bananą
Vakare - košę
Naktį - geriam apie 150ml arbatos
Atsakyti
Mano mazius valgo labai daug, kaip ir priklauso tikram vyrui biggrin.gif

Ryte: kruopu kose, virta su pienu. Dar idedu kokiu vaisiu sr sauksta uogienes.
Po miego: sriubyte
Po kokios 1,5 val: mesa arba zuvis su darzovemis, kropomis
Vakare: jogurtas
Pries miega: misinys
Tarp valgymu eina sausainiai, vaisiai (bananas, obuolys), dziovinti vaisiai, duoniukai, duona, kukuruzai doh.gif
Dazniausiai geriam paprasta vandeni. Kartais arbata ar svieziai spaustas sultis.

Jokiu pirktiniu sulciu, saldumynu, desru neduodu ir artimiausiu laiku nesiruosiu duoti schmoll.gif
Sriubas ir mesa kartais verdu atskirai, o kartais, jeigu mazajam tinka, valgom visi kartu ax.gif

Atsakyti

mamytes,

matau graziai dalinates patirtimi apie vaikelio valgiarascius. Gal norite sudalyvauti Mazylio zurnalo mitybos projekte? Bet reikia vienu metuku mazylio valgiarascio, kuri po to pakomentuos pediatre. Ir mazoji zvaigzde bus nufotkinta.

Rasykite asmenines zinutes...
Jolanta
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2008 02 10, 18:14)
eria daug skysciu, ypac kompotus (verdu ir dziovintu obuoliu, slyvu, razinu, vysniu..)

Norėjau paklaust , kompotus saldini ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(pluke1 @ 2008 02 15, 12:43)
Norėjau paklaust , kompotus saldini ar ne ?

siek tiek pasaldinu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2008 02 16, 00:14)
siek tiek pasaldinu  ax.gif

...aciu ,kad priminei apie kompotus ...buvau juos jau pamirsus ,nes dukros ji gerdavo tik mazytes .Dabar purtosi ,nenori nei kisieliaus , nei kompoto .Geriau geria vandeni is krano nei kompota doh.gif ..O maziui dar nebandziau virt ...reiks pabandyt ...
Atsakyti
man jau fantazijos pritruksta ka gamint sad.gif
Atsakyti