QUOTE(mamutas @ 2008 01 15, 18:30)
Nesuprantu, kodel negalima vaiku maitinti naminiais raugintais kopustais ir agurkais? Kaip tik manau, kad tai zymiai sveikiau nei sviezi maximiniai. Vitaminu tie naminiai rauginti produktai turi tikrai daug islaike, be to, kadangi jie rauginti, turi geruju visokiu probiotiniu bakteriju, del kuriu specialiai kai kas visokias Danonki perka. Tad po truputi lapnojam i sveikata
Aisku, jei per daug uzduociau, gal ir ispustu vaikui pilvuka. Bet siaip viskas liuks
O kiek galima mazuliukus kosemis maitinti?
Valgom ir tas koses, bet valgom ir viska nuo bendro stalo. Aisku, mes patys valgom gan sveikai: nesuriai, neperkepinam nieko, stengiames kasdien bent pietums gaminti kazka sviezia... Blynu nemegstu, daug peckiones, todel labai labai retai kepu
Musu pediatre visa tai leidzia, netgi skatina pereiti prie neriebaus, neperkepto suaugusiu maisto 


O kiek galima mazuliukus kosemis maitinti?



Apsieiname mes kol kas be visų raugalų. Aišku, raugintų kopūstų sriubą aš pati mėgstu (bet po to be dujokaukės šalia manęs geriau nebūti






Maximinių "šviežienų" nei vaikui perkame, nei patys valgome. Tai kopūstas būna iš turgaus pirkta galvikė. O agurkų ragausime, kai bus jų sezonas (rudenį).
Danonkių irgi neperku. Kelis kartus valgė "Dobilo", bet laaabai pūtė pilvuką. Tai dabar jogurto beveik negauna.
O dėl košių, tai jos sveika ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Labai dažnai aš ir pati valgau košytę, kurios verdu ir dukrytei. Tai ne ji prie mūsų stalo pratinasi, bet mes prie jos

Galų gale, koks skirtumas, nuo kokio stalo kas ką valgo. Svarbu, kad tiek vaikas, tiek suaugęs valgytų visus būtinus maisto produktus, bet ne visus jų derinius.
Taip kad asmeniškai aš dar tikrai nesiruošiu greit savo mažylės vaišinti keptu sunkiu maistu. Manau, kad nei ji, nei aš nieko neprarandame.
