Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos lopšeliai - darželiai ...

QUOTE(1-oji mama @ 2007 09 11, 13:33)
Tai jau taip.O turetu buti atrodo naturalus dalykas,kad lieptu vaikams apsiauti tapkes islipus is lovytes. ax.gif Kazi ar savo taip varinetu ...unsure.gif

Paskaminau ir sake,kad viskas gerai.Sake,kad muzikoje labai gerai jautesi.Aciu Dievui,kad prasidejo kazkokia veikla.O tai pirmaja savaite nieko tokio neveike-tik zaide,na ir penktadieni papiese.O tokiems jau reikia konkrecios lavinancios veiklos.Kitaip nuobodziauja rolleyes.gif
Papildyta:

Kaip supratau "Papartelyje"lankote tik lopsi,o i darza einate kitur 4u.gif Kodel? blush2.gif

abu Paparteli lanke lopsi,dukra dabar ten iki 3 metu lako darza,nes nuo 2 metu juos jau perveda i darza,o sunus nuo 3 metu isejo i Montesori,nes man norejosi veiklos o ne tik kad zaistu,namie prisizaidzia,nes paprastam darze jie ir 3,5 metu tik zaide,net naujiem metam nieko nestate,nesiruose,o montesori jau nuo 3 metu pilnai visi dirba thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(auslialia @ 2007 09 11, 14:19)
O as nuo pirmos dienos su basutem ji aviau, ir vis tiek susirgo, nors jam ir su jom prakaituoja kojyte...

O as apie tuos masinius sirgimus girdejau viena tokia hipoteze, kazkodel visai tikiu tuom, bet kas toliau nuo filosofijos ar parapsichologijos - nepykit ir nekreipkit demesio  4u.gif
Tai va... Kai susitinka grupele vaiku, ir suserga is ju pirmi dazniausiai tie, kurie silpnesni, tai kiti (stipresni) vaikuciai perima  liga ir padeda tai silpnesniai grandziai lengviau persirgti. Aisku, jeigu ziureti is medicinines puses, apie imuniteto atsparuma, virusus ir t.t., tai galima labai lengvai iskart paneigti tai, ka as ka tik parasiau.
Na, man sita versija pasirode labai idomi, del to parasiau ir jums  4u.gif

man ir idomiai thumbup.gif o del basuciu tai zinok rasiau kad cia tik viena is priezasciu mirksiukas.gif bet buk rami suprakaitavusi tavo vaiko pedute tikrai nesalo jei ten naturali oda,o suslogavo mazius nuo ko nors kito,gal ir nuo to ka pati pasakei lotuliukas.gif sveikatytes jum wub.gif
Papildyta:
QUOTE(viliute555 @ 2007 09 11, 14:33)
tai būtent, žiūrėkit, suagusiam neretai koks stresas būna įsiliet į naują kolektyvą (darbinį pvz), išlaikyt gerus santykius, tapti autoritetu ar pan., o čia, mažyliai, jei net nežino kur mes čia juos "įmetėm", visiškai nauja aplinka, daug naujų veidų, nauja dienotvarkė, nebežino net ko tikėtis...

pritariu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Margarita23 @ 2007 09 11, 15:48)
N u net nebūčiau pagalvojus, kad nuo tapkyčiu

Viena is priezasciu tai tikrai mirksiukas.gif o kur dar nuo maisto,kurio vaikas nesuvirskina ir t.t. nuo ju ir atsiranda ligos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Signa... @ 2007 09 11, 18:06)
o mes jau sergam  verysad.gif  sen nuejau pasakyti aukletojai kad nebusim ,sako yra dvi mergytes viena su sloga iki keliu kita koseja puliniais tai mano reakcija tokia mazdaug buvo  mega_shok.gif  kaip taip galima vaika palikti? tai mano maziui iki pietu tik kosulys buvo o dabar jau visai sakes 38.8 temp uzkimo....  verysad.gif  blink.gif

As nesuprantu tevu,ka jie galvoja vesdami,ar isgydis tas darzelis ar ka,kaip jiem vaiko negaila,o gal is darzo ligonines reiks daryt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Signa... @ 2007 09 11, 18:06)
o mes jau sergam  verysad.gif  sen nuejau pasakyti aukletojai kad nebusim ,sako yra dvi mergytes viena su sloga iki keliu kita koseja puliniais tai mano reakcija tokia mazdaug buvo  mega_shok.gif  kaip taip galima vaika palikti? tai mano maziui iki pietu tik kosulys buvo o dabar jau visai sakes 38.8 temp uzkimo....  verysad.gif  blink.gif

console.gif Sveikit 4u.gif

Mes tai irgi sedim namie, maze pirmadieni keistoka pasirode, tai nuveziau gydytojai, sausas kosulys nakty kankino, sake biski karkaliuku lyg yra, tai va gydomes.

Pas mus grupej naujokelis buvo, jau pirma savaite su snargiuku didziausiu, nesuprantu, kaip mamos taip pro pirstus i tai ziuri ir vikucio negaili doh.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2007 09 11, 19:41)
abu Paparteli lanke lopsi,dukra dabar ten iki 3 metu lako darza,nes nuo 2 metu juos jau perveda i darza,o sunus nuo 3 metu isejo i Montesori,nes man norejosi veiklos o ne tik kad zaistu,namie prisizaidzia,nes paprastam darze jie ir 3,5 metu tik zaide,net naujiem metam nieko nestate,nesiruose,o montesori jau nuo 3 metu pilnai visi dirba  thumbup.gif

Na,montesori yra montesori mirksiukas.gif

Siaip ir paprastame darzelyje pagal planus irgi turi buti siokia tokia veikla smile.gif Mano mazei labai patinka muzika ir sokiai,tad pradziai veiklos pakankama biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amrina @ 2007 09 11, 22:50)
console.gif  Sveikit  4u.gif

Mes tai irgi sedim namie, maze pirmadieni keistoka pasirode, tai nuveziau gydytojai, sausas kosulys nakty kankino, sake biski karkaliuku lyg yra, tai va gydomes.

Pas mus grupej naujokelis buvo, jau pirma savaite su snargiuku didziausiu, nesuprantu, kaip mamos taip pro pirstus i tai ziuri ir vikucio negaili  doh.gif

Pas mus tas pats rolleyes.gif Pirma diena iejusi i grupe susiduriau su berniuku,turincia pulinga slogyte.Pamaniau galetu aukletoja apvalyti.O po to primeciau,gal jis nesileidzia,gal verke labai kai mamyte paliko grupeje ir tiesiog dabar tokia nosyte. unsure.gif
Zinoma, galejo mama toki vaikeli gerai sugydyti,o tada i darza ,nes prie slogos dar gerokai ir kosciojo cool.gif
Kazkaip reiktu nuteikti,kad ne tik tas vaikelis kankinasi,bet ir kiti vaikuciai pavojuje.Juk neaptversi jo tvora,kad nebendrautu su kitais.Cia turbut buvo pamoka man paciai ax.gif

Sveikit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 11 rugsėjo 2007 - 21:12
QUOTE(1-oji mama @ 2007 09 11, 09:42)
.Taciau issiaiskinau dar ir tokia priezasti,kad is miego prabude vaikuciai i tualeta eina basi verysad.gif Grieztai savajai prisakiau nebaikscioti basai 4u.gif

Ir aš esu ne kartą pagavusi vaikus tik po pietų miegelio ėjo basom į tualetą doh.gif Savo mažylei vis kalu į galvą , kad užsidėtų tapkutes, tai ji paklauso manęs, o tie mažesni žiūriu taip ir bėga basom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amrina @ 2007 09 11, 20:50)
nesuprantu, kaip mamos taip pro pirstus i tai ziuri ir vikucio negaili  doh.gif

Amrina, man atrodo, kad ne tas jom galvoj. Viena dalis mamų negali ir nenori aukoti karjeros dėl vaikų, o kita dalis tiesiog turi dirbti, kad šeima normaliai pragyventų. taigi tie mažulėliai eina sirgdami, o ir sveikuosius užkrečia. Žinoma situacija nepateisinama. darželis turėtų drausti sergančiam vaikui lankyti kolektyvą.
QUOTE(mutti @ 2007 09 12, 10:18)
Ir aš esu ne kartą pagavusi vaikus tik po pietų miegelio ėjo basom į tualetą  doh.gif  Savo mažylei vis kalu į galvą , kad užsidėtų tapkutes, tai ji paklauso manęs, o tie mažesni žiūriu taip ir bėga basom  unsure.gif

Paskaičiau ir dabar galvoju, kad saviškiui nelabai dar "įkalt" galvon eis, maži dar doh.gif o rūpestį sukėlė, kažkaip nebuvau pagalvojus, kad gali basi tuoletan bėgt. reiks prašyt kad einant miegelio kojines paliktų užmautas. unsure.gif

Atsakyti
siandien liko su asarom verysad.gif
Kazkaip guodzia tai,jog nera jau tokia maza-gali daug ka pati pasidaryti ar bent aukletojai pasakyti,kad padarytu. 4u.gif
Vakar nuejusi vakare spejau pamatyti grupeje berniuka aprengta su golfu,storu megztiniu ir dar mergaite su megzta silta liemene.O gal ir daugiau tokiu vaiku buvo.Paklausiau aukletojos gal silciau reiketu ir savaja rengti(mes ja gana vesokai rengiam,nes grupes langai i pietus ir diena prisildo).Ji atsake,kad tikrai nereikia yra silta.Ir tikrai musiske buvo visai nesulsalusi,net gi labai siltute.
O kaip tada tie vaikuciai rolleyes.gif Kaip paliko surengtus -taip ir liko g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 12 rugsėjo 2007 - 12:01
[quote=xIngax,2007 09 12, 11:53]
Amrina, man atrodo, kad ne tas jom galvoj. Viena dalis mamų negali ir nenori aukoti karjeros dėl vaikų, o kita dalis tiesiog turi dirbti, kad šeima normaliai pragyventų. taigi tie mažulėliai eina sirgdami, o ir sveikuosius užkrečia. Žinoma situacija nepateisinama. darželis turėtų drausti sergančiam vaikui lankyti kolektyvą.

as irgi taip manau,bet mano mazio grupes aukletoja sake kad mamyte atvedusi mergytes sergancias net neidave ju aukletojai,tiesiog ivede i grupe ir dume per duris,o kai aukletoja skambino jai nuo pat ryto ji nekele ragelio schmoll.gif blink.gif na nzn kiek cia teisybes,bet faktas kad visuose darziukuose DEJE taip yra ......
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2007 09 12, 13:00)
O kaip tada tie vaikuciai rolleyes.gif Kaip paliko surengtus -taip ir liko g.gif  unsure.gif

Niu, nežinau kaip kitur, grupėje kur vedu dukrytę būna šalta, tai visada šiltai palieku prirengtą, o, kai ateinu paimt, jau per pietus, visi vaikučiai būna nurengti. Auklėtojos prižiūri.
O šiandi tai visai, atėjau per pietus pasiimt vaiko, jau mažyliai pavalgę nuo stalų nuėję, o mano zuika miega lovytėj doh.gif ji pas mus pripratus 11 val eiti miegot, tai neištveria, pradeda irzaliotis, kankintis, tai vat auklėtoja ir paguldė blush2.gif man patiko, kad leido vaikui ne palei planą "atsijungt" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viliute555 @ 2007 09 12, 14:54)
Niu, nežinau kaip kitur, grupėje kur vedu dukrytę būna šalta, tai visada šiltai palieku prirengtą, o, kai ateinu paimt, jau per pietus, visi vaikučiai būna nurengti. Auklėtojos prižiūri.
O šiandi tai visai, atėjau per pietus pasiimt vaiko, jau mažyliai pavalgę nuo stalų nuėję, o mano zuika miega  lovytėj  doh.gif  ji pas mus pripratus 11 val eiti miegot, tai neištveria, pradeda irzaliotis, kankintis, tai vat auklėtoja ir paguldė blush2.gif  man patiko, kad leido vaikui ne palei planą "atsijungt"  lotuliukas.gif

tikrai rupestinga aukletoja smile.gif
Atsakyti
Na, dėl lakstymo basomis, tai maniškiai nuo pat pirmų žingsniukų po namus basi duodasi. Jei stipriai namams atvėsus ir priverčiu kojinytes ar šlepetes apsimauti, tai po 10 minučių vėl basi. Tad ėjimas basomis į tualetą manęs nešokiruoja...

QUOTE(Signa... @ 2007 09 12, 13:20)
faktas kad visuose darziukuose DEJE taip yra ......

Ne visuose. Žinau pavyzdį, kai tėveliai susirinkime susitarė, kad sergančių vaikų į grupę neves. O jei darželio slaugytojos ir tėvų nuomonė tuo klausimu susikirs, tai tėvai turės pristatyti vaiko gydytojos pažymą, kad vaikas sveikas. Sakė, pirmais metais buvo net keli konfliktai kilę, bet kam tokia tvarka nepatiko, po konfliktų pakeitė grupę. O visi kiti tėvai tik džiaugėsi. Deja, tas įmanoma tik draugišku tėvų susitarimu, nes juridiškai tai nėra įteisinta...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 09 12, 14:21)
Ne visuose. Žinau pavyzdį, kai tėveliai susirinkime susitarė, kad sergančių vaikų į grupę neves. O jei darželio slaugytojos ir tėvų nuomonė tuo klausimu susikirs, tai tėvai turės pristatyti vaiko gydytojos pažymą, kad vaikas sveikas. Sakė, pirmais metais buvo net keli konfliktai kilę, bet kam tokia tvarka nepatiko, po konfliktų pakeitė grupę. O visi kiti tėvai tik džiaugėsi. Deja, tas įmanoma tik draugišku tėvų susitarimu, nes juridiškai tai nėra įteisinta...

Labai thumbup.gif pasiūlymas, per susirinkimą bandysiu iškelti šį klausimą.
Atsakyti
QUOTE(xIngax @ 2007 09 12, 15:52)
Labai  thumbup.gif  pasiūlymas, per susirinkimą bandysiu iškelti šį klausimą.

Sėkmės bandant. (Man pernai laaabai nepasisekė.)
Atsakyti