Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Tęsiu...
Čia pora nuotraukų iš to miestelio: viena dieną -miestelio centras, kita vakare - vaizdas nuo uosto pusės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 02 vasario 2006 - 01:27
Taigis, atvažiavau į Agios Nikolaos, apsigyvenau truputuką už miestelio, name ant kalno, su didžiule terasa ir vaizdu į jūrą bei miestelį bigsmile.gif thumbup.gif Žiūrėdavau kiekvieną rytą, gėrėdavausi, gerdavau kavą ir valgydavau pusryčius toje terasoje, bet taip ir neatsižiūrėjau aš to vaizdo...
Atsakyti
Kadangi buvau keliavus ir oro uostuose praleidus naktį, tai pirmos dienos didžiąją laiko dalį tiesiog ilsėjaus, miegojau, sėdėjau terasoj. Tai buvo gruodžio 30, o šilumos ten buvo netoli 20 laipsnių pavėsyje... rolleyes.gif
Kitą dieną važiavom pasivažinėt po apylinkes, sužinoau tokį dalyką, kaip kad kiekviena šeima ten turi savo nuosavą alyvmedžių lauką, panašiai kaip kad pas mus žmonės turi vaismedžių sodus... Buvau nelabai gražiai, bet linksmai apgauta, kai man paklausus žalių alyvuogių skonio, buvo pasakyta, kad paragaučiau ir pati sužinosiu... Iš to naivumo ir beribio pasitikėjimo ėmiau ir paragavu vieną juodąją, sunokusią... laugh.gif hah.gif Ir o siaube siaubeli, nu žinokit tai buvo vienas bjauriausią per visą gyvenimą valgytų dalykų... unsure.gif Spjaudžiausi po to gal dar gerą pusvalandį, o iš manęs skaniai juokėsi... doh.gif Pasirodo, kad tos alyvuogės, kokias mes jas perkam indeliuose, stiklainėliuose ir t.t, tokiomis patampa po mėnesių laikymo įvairiuose skystymuose:acte, aliejuje ir pan. Tiesa, nuo gruodžio vidurio iki sausio galo ar biski vėliau yra alyvuogių derliaus rinkimo metas, kai visi masiškai tai daro ir veža po to alyvuoges maišais į spaustuvę spausti aliejaus. Eilės prie spaustuvės kaip tarybiniais laikais prie mėsos...
Bet man buvo padaryta didelė garbė ir draugas suorganizavo asmeninę ekskursija po spaustuvę - pamačiau visą procesą nuo alyvuogių pasvėrimo ir nuplovimo iki šviežutėlio aliejaus supilstymo į statines... Keista buvo matyti šviesiai žalios, beveik salotinės spalvos aliejų, o ne tokį gelsvą, kokį mes pripratę matyti buteliuose parduotuvėse...
Pirmoje nuotraukoje-šviežutėlis alyvuogių aliejus, antroje - alyvuogių laukai kiek akys beaprėpia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 02 vasario 2006 - 02:28
Dar tą dieną pasivažinėjom po Kritsa kaimą, šiaip jau įrašytą į daugumą turistams skirtų knygų. Žymus savo bažnyčia, turinčia seniausias ir geriausiai išsilaikusias bizantines freskas visoje Kretoje. Turiu savo gėdai prisipažinti, kad man taip ir nepavyko pamatyti tų žymiųjų freskų, gal būt todėl, kad švenčių laikotarpiu ta bažnyčia buvo uždaryta, o galbūt ir todėl, kad didelio entuziazmo nerodžiau, nes mane, kaip archeologę, domino žymiai senesnis laikotarpis nei Bizantiškieji laikai...
Dar tą dieną skyniau nuo medžio ir valgiau mandarinus, labai saldžius ir sultingus, pirmą kartą paragavau graikiškos kavos, kuri labai patiko, taip pat dviejų rūšių sausainių, kurie kepami tik šiuo Kalėdų-Naujųjų Metų periodu... Pavadinimo nei vienų, nei kitų neprisimenu, bet paliko neišdildomą įspūdį - tiesiog tirpo burnoje.. biggrin.gif bigsmile.gif
O tada, kadangi jau artėjo vakaras ir tai buvo gruodžio 31 diena, grižom ruoštis Naujųjų sutikimui..
Bet apie tai ir sekančių dienų įspūdžius pratęsiu kitą dieną, nes jau artėja trečia valanda nakties... doh.gif
Atsakyti
Kretos vaizdeliai
Noriu vėl į Kretą flirt.gif
Pasirinkite West Crete ir tada Elafonisi, matysis didesnės nuotraukos wub.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *LiuKe*: 10 vasario 2006 - 11:48
Gal galit pasakyt kokia skrydžio trukmė iš Vilniaus į Heraklioną?
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2006 02 15, 09:34)
Gal galit pasakyt kokia skrydžio trukmė iš Vilniaus į Heraklioną?

Kelionės trukmė apie 3 val 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*LiuKe* @ 2006 02 09, 11:59)
Šaltmėte labai gražu  wub.gif
Ir taip gražiai papasakojai  thumb_yello.gif good.gif Spalvos kokios gražios, kai pas mus čia gili žiema buvo, o ten kaip šilta dar buvo ir nekantriai laukiam tolimesnių įspudžių  flirt.gif  ax.gif Ir kaip gera matyti jau matytas vietas, o į Vai paplūdimį nevažiavot  4u.gif
O chersonise ar buvai, ar papaveiksalvai  4u.gif Nes pravažiavai tai tikrai, o ar buvot sustoję ten  4u.gif

Ačiū, Liuke ax.gif Bandysiu tęst savo pasakojimą kurią dieną, tik laisvo laiko rast be prošvaisčių, dabar vėlgi jau antra nakties, o aš dar ne lovoj.... g.gif Kitaip laiko Supermamaj niekaip nerandu doh.gif
O spalvos tai nuotraukose tai visiškai tokios kokios buvo, patobulimų nėra mirksiukas.gif ten kur iš terasos į jūrą ir Agios Nikolaos fotkinta, tai viena nuotrauka daryta normalų rytą, o kita - po gero stipraus lietaus, kai kito pusėj švietė saulė, tai gerai įsižiūrėjus ten ir vaivorykštę galima pamatyt biggrin.gif
Šiaip ten tikrai labai šilta buvo, dienom apie 17-18 laipsnių, o vieną dieną, kai Iraklio buvom ir Knossos apžiūrinėjom, tai net koks 20, nes trumpom rankovėm saulutėj šildžiaus rolleyes.gif Ech, noriu aš ten vėl verysad.gif
Į Vai paplūdymį nevažiavom, nes pasak mano draugo, ten nieko gero.... schmoll.gif Bandysiu arba paneigt, arba patvirtint jo nuomonę, kai važiuosiu ten vėl po Velykų rolleyes.gif wub.gif
Chersonissos nebuvo, nes vėlgi,vieno žmogaus nuomone biggrin.gif , ten tik turistinė vieta ir nieko gero.... o pravažiuodavom pro jį kiekvieną kart, kai greitkeliu iš Iraklio arba į jį važiuodavom... taip kad, sorry, iš ten nuotraukų nebus... apgailestauju... schmoll.gif
Atsakyti
As norejau pasiteirauti, gal kas zino, kaip nuomotis masina su mazu vaiku. Ar ta kontora turi automobilio kede, ar uz ja yra papildomas mokestis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2006 02 24, 16:54)
Kaina su viskuo. Net ir su draudimu. Kuro mokesčio nėra.
Viešbutis "Chrissi Amoudia", vieta - Anissaras-Chersonissos.

Va, va ir mes tą pat viešbutį išsirinkom (tik vaikus paliksim namuose mirksiukas.gif )
Motina, nemanai, kad jūra tolokai? Nors kiek skaičiau jų psl., tai iki paplūdimio veža viešbučio mikriukai (for free).
Bandžiau daugiau komentarų internete ieškot, bet neradau jokių atsiliepimų.
Atsakyti

QUOTE(ryza @ 2006 02 24, 18:17)
Praitais metais tame miesteliuke atostogavome,labai fainas miestelis. thumbup.gif

o kaip ten jūros pakrantė? Vien tik akmenukai ar ir smėliuko yra?
Atsakyti
QUOTE(Kapsė @ 2006 02 25, 20:46)
o kaip ten jūros pakrantė? Vien tik akmenukai ar ir smėliuko yra?

Pakrantė labai įvairi,vienur smėliukas,o kitur su akmenukais,
Papildyta:
QUOTE(Motina @ 2006 02 24, 17:54)
Kaina su viskuo. Net ir su draudimu. Kuro mokesčio nėra.
Viešbutis "Chrissi Amoudia", vieta - Anissaras-Chersonissos.

O jums iki miestelio centro bus tolokai,mes praitais metais atostogavome Sunshine Village apartamentai,tai mums buvo netoli.
Atsakyti