Sveiki,
Nepykit, kad galbut ne cia rasau, taciau amzinai sitam forume pasiklystu

Maciau yra panasios temos, taciau atsakymu kokiu man reikia neradau ir panasi tema 2 metu senumo (ir uzrakinta), todel sukuriau nauja.
Norejau pasiteirauti kokia yra procedura pasikeisti pavarde vyrui?
Mano atvejis toks - esu 28 metu vyras, kurio tevai yra seniausiai issikyre, taciau mano ir mamos pavardes yra nepakitusios. Noreciau susigrazinti seneliu pavarde, taciau noreciau pasiteirauti keletos dalyku:
1. kokia procedura? tai yra, zinau, kad galima internetu parasyti forma, kuri per berods 2 menesius yra svarstoma, taciau ar tik tiek uztenka?
2. Ar reikia perrasineti sutartis bankuose, nekilnojamojo turto sutartyse, komunaliniuose mokesciuose ir t.t. naujai pavardei, ar yra kazkoks automatizuotas procesas?
3. dirbu IT srityje, turiu mokslinius laipsnius ir planuoju emigruoti. Kur reikia (ir ar reikia) kreiptis, kad man butu perrasyti moksliniai diplomai nauja pavarde? Is viso, ar reikia juos perrasyti, ar tiesiog uztenka parodyti kazkoki "popieriuka", kad tu buvai su sena pavarde ir gavai tuos laipsnius ir dabar turi nauja pavarde, ar vis del to reikia perrasineti pacius diplomus?
4. Turbut nei nereikia klaust, ar reikia perrasineti pasa (kelionini) ir vairuotojo teises? Taciau su kokia cia procedura?