Įkraunama...
Įkraunama...

Mano sūnelis - zyzalas

QUOTE(*luka* @ 2008 10 20, 00:16)
Man tai nepanašu į trimečių krizę, nes mano dukrytei jau penki metai, bet tas zyzimas tik dažnėja. Atrodo, kad jai viskas negerai, užtenka mažos smulkmenos ir pasipila ašaros. Toks vaizdas, kad jai kažkokia depresija.... verysad.gif  Būna taip, kad atsigula ant savo lovos ur tyliai verkia. Apkabinu, klausiu, kas negerai, o ji sako, kad nei pati nežino, liūdna ir tiek. Suspaudžia man tada širdį, nes nežinau, ką reiškia tas liūdesys, gal tikrai kažkas ją slegia, gal kankina negera nuojauta.....

gal ne depresija bet tiesiog liudesys ...

maniskis ir jautrus vaiaks ir labai dar toks leliukiskas labai nori svelnumo..vos ne kaip kudikiukas doh.gif lotuliukas.gif
ir matau kad jis buna liudnas toks kaip tu aprasei..nusimines..jis tiesiog emociskai pervarges..tada isvezu pas mama paisleti - ten nusoavas namas sodas kiemas didelis..laisve - tikrai rezultatas - iskart atsigauna pailsi issimiega, ir linsmas pasidaro nebezirzalas
sakyciau jis pavargsta labai darzelyje... visokiu vaiku yra smile.gif
tai daabr tiesiog dazniau leidziu tokiu budu pailseti
juk ir mum buna darbe kai jau nebegali ir tiesiog butinos bent jau minimalios atostogos..o tai vaikam ir tas pats
Atsakyti
Maniškiui jau šeši, tai galvą duodu nuimt, kad jam ne trečių metų krizė biggrin.gif , nu jau zyzalas, manau, kad dar nemoka savo emocijų valdyti, išaugama...Nekreipiu dėmesio, tegu išsizyzia, supykstu tik, kai viešoj vietoj pradeda, tada būna tenka nešti "muilą" iš kokios parduotuvės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 10 20, 08:06)
Dar momentas, kad gali buti tokia "pliusu' sistema. pvz. jei ten 3 dienas nezirze ir nebliove del nieku, tai gauna po pliusa per diena ir gale koks nors prizas. jei neislaike ir zirze tada dedi minusa..daugumai semu tas padeda, mano vaikui kai tragedijos kildavo budent del tokiu "extra"atveju, tiklsiau, nedaznai, tai as nelabai taikiau isa sistema.

thumbup.gif sistema.ir man teko ją taikyti.susitarėm,kad jeigu 5dienas(per daug pirmam kartui,3d-kaip tik:) eis miegot pats be jokių atsikalbinėjimų,pažliumbimų,zirzenimų ir t.t,tai gaus po kortelę už kiekvieną "ramų ėjimą miegot".o surinkęs 5 galės išsirinkti žaislą parduotuvėje.tai atsigulęs į lovą visada primindavo,kad nepamirščiau duoti kortelę rolleyes.gif ir tikrai,atsiguldavo ir užmigdavo,prieš tai net dantis paprašydavo padėti išvalyt. 3dienas labai sąžiningai vykdė susitarimą,o jau likusias dvi, tai reikėjo priminti doh.gif

.jis tiesiog emociskai pervarges..tada isvezu pas mama paisleti - ten nusoavas namas sodas kiemas didelis..laisve - tikrai rezultatas - iskart atsigauna pailsi issimiega, ir linsmas pasidaro nebezirzalas

pritariu minčiai smile.gif maniškis dažnai "pablogėja" po mokyklos.tikrai ten pavargsta,nes labai anksti keliasi,o dar kalbos problema-jis ten vienintelis lietuviškai kalba.sunku jam schmoll.gif dabar serga,namuose būna,išsimiega,tai visai kitas vaikas:jokių zirzimų,bliovimų thumbup.gif

kaip jau kažkas(Alchemie atrodo doh.gif ) kažkur minėjo,vaikas nemoka paaiškinti kodėl taip elgiasi:zyzia,bliauna,pyksta ir t.t ir aš kiek savojo klausiu,jis sako nežinau.tai mes dabar su juo kalbamės kitaip.pasiimam mažąjį broliuką,kokį žaislą ir kartu "trise" kalbamės mirksiukas.gif aš pakeitusi balsą kalbu ir už brolį ir už žaislą.jis labai įsijaučia į "diskusiją" ir broliui ar žaislui daugiau išsipasakoja,pasiguodžia negu man.jeigu aš klausiu kodėl jis piktas grįžo iš mokyklos, man atsako,kad nepiktas. o "broliui"papasakoja,kad dženifer šiandien su juo nesėdėjo per pamoką,o "didelis bernas" autobuse atsisėdo į jo vietą doh.gif taip va ir aiškinuosi.turbūt ne tom bangom su juo bendrauju verysad.gif
Atsakyti
Del zyzimo gali buti du budai - arba imanoma atrasti del ko vaikas zyzalas ir pasalinti ta priezasti arba vaikas tiesiog toks yra ir taip ziuri i pasauli. Vienas is mano dvieju vaiku irgi deja yra toks - elgesys TRUPUTUKA pagereja tik tada kai nieko neveikiu vien tik su ja bendrauju, nuolat glostau, lieciu, ziuriu i akis - vienu zodziu rodau begaline meile. Deja, kad taip eltis nuolat, reik iseit is darbo, pasisamdyti namu seimininke ir pamirsti kita - jaunesni vaika. Tiesiog vieni vaikai gimsta su sviesesniu, o kiti - su juodesniu poziuriu i gyvenima, vieni greitai pasisotina tevu demesiu ir randa patys kuo uzsiimti, o kiti niekad nepasisotina ir viskas jiems negerai... Skirtumas tarp tu mano dvieju vaikeliu tik toks, kad vienas tyciukas, planuotas, pirmoji problematiskoji, deja netyciuke... Cia gal del to, o gal kazkoki gena paveldejo, kas supaisys...
Atsakyti
QUOTE(dziugga @ 2008 10 26, 15:08)
thumbup.gif sistema.ir man teko ją taikyti.susitarėm,kad jeigu 5dienas(per daug pirmam kartui,3d-kaip tik:) eis miegot pats be jokių atsikalbinėjimų,pažliumbimų,zirzenimų ir t.t,tai gaus po kortelę už kiekvieną "ramų ėjimą miegot".o surinkęs 5 galės išsirinkti žaislą parduotuvėje.tai atsigulęs į lovą visada primindavo,kad nepamirščiau duoti kortelę rolleyes.gif ir tikrai,atsiguldavo ir užmigdavo,prieš tai net dantis paprašydavo padėti išvalyt. 3dienas labai sąžiningai vykdė susitarimą,o jau likusias dvi, tai reikėjo priminti doh.gif
.jis tiesiog emociskai pervarges..tada isvezu pas mama paisleti - ten nusoavas namas sodas kiemas didelis..laisve - tikrai rezultatas - iskart atsigauna pailsi issimiega,  ir linsmas pasidaro nebezirzalas

pritariu minčiai smile.gif maniškis dažnai "pablogėja" po mokyklos.tikrai ten pavargsta,nes labai anksti keliasi,o dar kalbos problema-jis ten vienintelis lietuviškai kalba.sunku jam schmoll.gif dabar serga,namuose būna,išsimiega,tai visai kitas vaikas:jokių zirzimų,bliovimų thumbup.gif

kaip jau kažkas(Alchemie atrodo doh.gif ) kažkur  minėjo,vaikas nemoka paaiškinti kodėl taip elgiasi:zyzia,bliauna,pyksta ir t.t  ir aš kiek savojo klausiu,jis sako nežinau.tai mes dabar su juo kalbamės kitaip.pasiimam mažąjį broliuką,kokį žaislą ir kartu "trise" kalbamės mirksiukas.gif aš pakeitusi balsą kalbu ir už brolį ir už žaislą.jis labai įsijaučia į "diskusiją" ir broliui ar žaislui daugiau išsipasakoja,pasiguodžia negu man.jeigu aš klausiu kodėl jis piktas grįžo iš mokyklos, man atsako,kad nepiktas. o "broliui"papasakoja,kad dženifer šiandien su juo  nesėdėjo per pamoką,o "didelis bernas" autobuse atsisėdo  į jo vietą doh.gif taip va ir aiškinuosi.turbūt ne tom bangom su juo bendrauju verysad.gif

Su zaisliuku, tai thumbup.gif ideja, reikes pabandyt, nes maniskis(greit bus 4m) irgi nelabai pasisako kas nutiko, bet per zaidima, zaislui, manau atsivertu wub.gif
Atsakyti
Kaip jums sekasi su "zyzaliukais" tvarkytis?
Atsakyti
nezinau ar gerai, kad cia rasau..maniskiui dar tik 8 men... bet jis amzinas zyzliukas....tik atsikelia ir zyzia, vaikstynej zyzia, ant ranku zyzia, sedi zyzia, zaidzia zyzia.. visa laika zyzia....nebezinau ka daryt baigiu iseit is proto doh.gif
Atsakyti
Musu didesniajai buna momentai, kai sako, kad jai liudna. Prieina ir sako: " Mama, as labai liudna". Kai klausiu kodel, daznai sako nezinau, ar ba ka nors sugalvoja ko negaliu pakeist (pvz. Kad tetis darbe).
Tikiuosi praeis tie liudnumai. Leidziu ir nuo darzelio pailset, bet po ilgesnio laiko (pvz savaites) nebuvimo, j au ir i darzeli nebenori eiti, nors nesako kad ten kas nors blogai g.gif
Atsakyti