man reikejo psichologo,jauciau didele depresija..tik dabar kai visas tas nerimas,nuovargis ir liudesys praejo supratau jog man buvo pogimdyvine depresija..nezinau kodel tuo metu nesikreipiau pagalbos,daznai maitinau,vyras daug dirbo,o ir fizine sveikata slubavo(moterisko problemytes)...butu gerai,kad salia to kai moko apie zindyma,gimdyma,vaiko rupinimasi ir pan,suteiktu kokiu patarimu ar informacijos kaip visai nepaluzti pagimdzius..
Manau, kad reikia.Pvz.kai gulejau GN, tai salia esancioj palatoj negirdejom vaikucio verksmo...uztat moteris verke...kelias paras, ypac nakti ir kai pravirkdavo mazyliai gretimose palatose...bijau pagalvoti kas nutiko...
O ir buna juk situaciju, kad reikia paramos kazkokios, profesionalo pagalbos nutikus nelaimei, ar siaip...

as uz, manau kad labai reikalinga.kai pagimdziau pagulde i viena palata su jaunute mamyte, kuriai po keliu valandu neaisku kas nutiko ir ji istisai verke nusisukus i siena, net prie dukrytes nesikele, veliau ja iskele is palatos..man buvo keista, bet po dvieju dienu ir as jau asarojau, sienom lipau..manau reikalingas zmogus tokiuose vietose, ypac jaunoms, pirma karta gimdziusioms mamytems

QUOTE(Putlutė @ 2008 12 19, 21:48)
man reikejo psichologo,jauciau didele depresija..tik dabar kai visas tas nerimas,nuovargis ir liudesys praejo supratau jog man buvo pogimdyvine depresija..nezinau kodel tuo metu nesikreipiau pagalbos,daznai maitinau,vyras daug dirbo,o ir fizine sveikata slubavo(moterisko problemytes)...butu gerai,kad salia to kai moko apie zindyma,gimdyma,vaiko rupinimasi ir pan,suteiktu kokiu patarimu ar informacijos kaip visai nepaluzti pagimdzius..
Manau tikrai reikia psichologo, ne visas personalas psichologiškai elgiasi, o gimdymas tai ne kasdienis stresiukas darbe, emocijos labai paštrėja, aš tai žliumbiau, jokios patirties su vaikais, jokių sesių, brolių, neseniai mamytę palaidojus..Man būtų pravertus tokia pagalba, o ne kaikurių kvailių sesučių primityvios replikos.
QUOTE(lapukas @ 2007 08 16, 20:25)
Sveikos, mamytės
. Norėčiau sužinoti, ar reikia gimdymo namuose psichologinės pagalbos? Kokios būtent priežiūros pasigedote, ar buvo liūdnų ir baisių, neramių momentų? Parašykite savo nuomone.
Nežinau, gal ta tema jau buvo, bet man ji aktuali. Gal kuri buvot susidūrusi su šiuo reiškiniu?

Nežinau, gal ta tema jau buvo, bet man ji aktuali. Gal kuri buvot susidūrusi su šiuo reiškiniu?
daugybei gimdyvių tokia pagalba tiesiog būtina. kiekvienai vienišai, nusivylusiai savimi ar vaikelio būkle ir ne tik. net ir pačios stipriausios dėl hormonų gali palūžti. būtina, sakyčiau, gyvybiškai. būna net galą sau pasidaro, vaikui pavojų kelia...
bet tokios pagalbos niekas nepasiūlė mano palatos kaimynei, kuri turėjo problemų

Esu 100 procentu uz psichologa GN. Buna tikrai ivairiu situaciju, o personalas vietoj patarimo ir pagalbos tik sako, kad pati kalta, kad atsisakei nuo to arba ano. Bet ir psichologas, turetu buti patyres, kad galetu suteikti kvalifikuota pagalba. Tikiuosi, artimiausiu metu bus tokia paslauga ir Klaipedos GN

Ir man reikėjo tos pagalbos, tai tik tiek,kad buvo vaiką paėmę porai naktų,nes aš jau į šonus griuvinėjau,buvau nemiegojus 4 ar 5 paras iš streso. Vėliau nieks nepasikeitė. Užklupo totali nemiga su rijimo priepoliais. Atsidūriau Vasaros 5. Vaikui buvo 2 mėn. Na gal kiek ir atsigavau, bet nelabai man vaistus pataikė,pamiegodavau kelias val ir viskas. Jau vaikui 7 mėn, o aš vis dar lipu sienom,nemiegu,kovoju su nuolatiniu alkiu.

Manau, kad tikrai gimdymo namuose psichologas reikalingas, ne visi gimdymai baigiasi sėkmingai, būna komplikacijų ir kūdikiams ir mamytės, o ir netik dėl to, pogimdyvinė depresija irgi ne toks retas dalykas, tiesą sakė čia viena forumietė, gimdymas ne šiaip eilinis stresas...
Vieninteliai VGN Vilniaus turi prenetalinę psichologę-psichoterapeutę, labai didelis jai ačiū už laiku suteiktą pagalbą

Man asmeniskai ji butu pravetusi po pirmojo gimdymo, nes mazyliui buvo uzsitesusi gelta, pieno mazai, jis turejo isguleti po lempomis bent 3 val. o pradedavo verkti jau po pusvalandzio nuo pamaitinimo. Tokiu atveju sesutes ir vaiku neontologas pyko ant manes, as pradejau stresuoti. Dabar juokinga, bet tada buvo labai sunku, tik vyrui atvaziavus ( tuo metu GN nebuvo suteiktu salygu vyrui miegoti su mama ir vaikeliu kartu) personalas daugiau paaiskino, maziau reke ir spaude mane. Aisku, jei personalas butu draugiskas matyt net ir to streso nebutu buve. tuo metu butu reikeje bent jau psichologo, nes personal elgesys buvo grubus o as pernelyg jautriai regavau i viska tuo metu.
Po antrojo gimdymo jauciausi psichologiskai daug geriau. Gimdziau kitose gimdymo namuose, neturiu jokiu priekaistu. Nors regis buvo ir sunkiau, nes buvo man paciai sveikatos dideliu problemu, gime dvyniai, taciau susitvakiau puikiai viena pati
Vyras tiesa, atvaziuodavo nakciai ir isvaziuodavo ryte
Gydytojas pasitenge parupinti mums palata su tetuku, kad galetu priziureti dvynius
Bet kitai mamytei buvo iskviete ir psichologa. Visko detaliai nezinau, nes ji buvo is gretimos palatos, bet matyt buvo itin rimta priezastis nes girdejau kaip verkia mazylis ir ji beveik nuolat
Po antrojo gimdymo jauciausi psichologiskai daug geriau. Gimdziau kitose gimdymo namuose, neturiu jokiu priekaistu. Nors regis buvo ir sunkiau, nes buvo man paciai sveikatos dideliu problemu, gime dvyniai, taciau susitvakiau puikiai viena pati

Bet kitai mamytei buvo iskviete ir psichologa. Visko detaliai nezinau, nes ji buvo is gretimos palatos, bet matyt buvo itin rimta priezastis nes girdejau kaip verkia mazylis ir ji beveik nuolat

as taip pat uz psichologa
mano vaikas gime anksciau laiko, is pradziu atrode, kad zeme slysta is po koju, nes vis sakydavo, kad "jam vistiek kazkas negerai", o tyrimu darymai uztrukdavo...kelis kart vyras siule eit pas psichologa, bet aciu Dievui pats vyras mane stume i prieki, neleido paluzti. Jeigu butume uztruke lgonineje dar ilgiau,tikrai buciau kreipusis pagalbos