QUOTE(olloza @ 2007 10 05, 03:58)
Turiu klausima, nusipirkau sonkaulius, ka jus su jais darot, gal marinuojat kaip nors.

As labai megstu, bet kai as visada tusinau pode su bulvem, pres tai apkepinus, jau atsibodo. Gal kas zinot astresni marinada

. Man tiks viskas

. Dekuj isanksto
Sveikos seimininkes,
As esu isbandzius si recepta is Sonatinos serijalo, visiems labai patiko, taigis
500 gr mesingu kiaulienos sonkauliu
Marinatui
50 ml(1/4 cup) skysto medaus
50 ml balto vyno
50 ml vandens
2 v.s sojos padazo
1 cesnako galva
druskos ir pipiru
Cesnaka islukstenti, skilteles perpjauti i 2 dalis ir suberti ant mesos. Sumaisyti marinato ingredientus, uzpilti ant mesos ir marinuoti apie val.laiko( as marinavau per nakti)
Isimti is marinato mesa ir cesnakus, nusausinti.
Ikaitintoje keptuveje apkepti sonkaulius is visu pusiu praktiskai kol visai iskeps.Siek tiek pakepinti cesnakus, uzpilti marinata ir pavirinti, kol lengvai sutirstes. Uzpilti padaza ant sonkauliu ir kepti iki 350 F ikaitintoje orkaiteje, kol visiskai iskeps (30 min)