Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

QUOTE(wicked @ 2007 11 15, 16:39)
na as siaip sriubu nepripazistu visai  blush2.gif bet MB jas valgo... tai manau, jog man reiktu daugiau tirstesnes... ir gal su mesa.....  ax.gif pasiulyk kazka 4u.gif is anksto dekui  4u.gif


apkepk kopusta pjaustyta smulkiai, morka ir bulve kubeliais, cesnako (jei megstat), dek i puoda (as ti tame paciame puode apkepinu) , pilk sultini (as visad verdu ish vishtienos ketvirtuko, arba jautienos neck bones), dek prieskonius, galima det konservuotu pjaustytu pomidoru, pupeliu (kad tirshciau butu) ...... ir daznai ta mesyte , ish kurios viriau bulijona, nukauluoju, smulkiai supjaustau ir i sriuba sudedu biggrin.gif 4u.gif bus ir tirshta ir sotu biggrin.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
As vietoj mesos darinejimo, padarau mesos kukulius ar tai versienos, ar kalakutienos ar bet kokios kitos, nereikia valgyti sultinio virto su kaulu, maziau terliones, greiciau isverda.

Tik va man kita karta reikia kazka panasaus padaryti su likusiu kopustu, nes as ismetu viska, kas lieka nepanaudota po lapu nurinkimo balandeliams. g.gif
Atsakyti
sveikos , mirksiukas.gif
turiu toki klausimeli, gal kas kada gaminote rykly? smile.gif

MB parnese 4 nedidelius, bet va virtuvej tik mokine, internete radau kelis receptus, bet labai imantrus, bijau viska sugadinti, gal kuri ka zinote kaip pasigamint ir man galetu issamiau eigos tvarka ko kiek ir kaip daryt blush2.gif
na nesinoretu sugadint, nezinia ar dar lada gyvenime turesim ryklienos smile.gif 4u.gif
Atsakyti
As esu kepus, bet tik ant grilio, fish steak, nes jo mesa gana tvirta, marinatui gali pusei valandos sojos padaze su citrinu sultim. Arba kepant apipilti citrinu sultim ir tirpintu sviestu truputi.
Atsakyti
QUOTE(TYN @ 2007 11 16, 14:22)
As esu kepus, bet tik ant grilio, fish steak, nes jo mesa gana tvirta, marinatui gali pusei valandos sojos padaze su citrinu sultim. Arba kepant apipilti citrinu sultim ir tirpintu sviestu truputi.

aciukas, sojos padazo lyg buvo kazkur ( baliuka dariau taidrauge virtuvej seimininkavo ir nupirkau nes jai reikejo, bet va nezinojau kur ta dalyka ir kaip naudot doh.gif )
Atsakyti
na jis daznai naudojamas kaip marinatas ar azijietiskuose patiekaluose, bet priklauso nuo skonio, man jis nelabai patinka, tai naudoju retai.
Atsakyti
Maya antiena marinuoju: pirma pritrinu kaip eiline vista pipirai, druska, siek tiek vegetos, cesnako... itrinu palieku pastovet.... poto darau atskirai perku chinese supermarkete teriaki sauce, ju yra visokiu man tinka tik tas kur su medum buna marinatas, bet as ji siek tiek pasildau ir dar dedu medaus (is mociutes tikro lietuvisko biggrin.gif ), poto ten spaudziu citrina..... jei turiu orange, ir mandarinu......, pripjaustau mandarinu aplensinu zieviu ir viska uzpilu i ta pati puoda, gerai rankom dar ismaigau.... palieku stovet para.... super buna tiesa dedu dar zoliu thyme kartais rosemarry...zodziu visko po biski ko turiu, as tiesiog labai is akies viska, nes visada ragauju kas per marinatas gaunasi kad isgauciau skoni toki koki noriu... poto kepant visada turiu orange sulciu, arba mandarinu isispaudziu naturaliu, bekepant vis laiks nuo laiko palaistau, nerealu kaip skaniai gaunas.... su vista taip nemarinuoju, antis man tinka, tokia tars saldziarugste gaunas, pasidarai poto ryziu su graikiskais riesutukai, ananasu is cane gali kokiu on the side, ar to pacio orange pasijaustai mmmm apsiedimas, mano antis buna tiesiog suryta per karta 4u.gif tiesa visa marinata darau as pati, ne pagal kieno nors recepta, expermentuoju kai sako ir labai skaniai gaunas rolleyes.gif tiesa pasakius tai cia dar is lietuvos laiku,kaip kazkada beveik kasdien is kauno vaziuodavom pietaut i vilniu tokiam senamiescio restorane ir ta antiena buvau isimylejus, ten pastoviai kazkas tokio budavos tai as ta skoni bandziau isgaut namie mirksiukas.gif gan neblogai pavyko mirksiukas.gif tik jie man rodos naudodavo toki jei pameni dar Spilvos berdos(taiplyg forma buvo) saldziarugsti su ananasais padaza jis parsiduodavo ir cia ruskyhe, bet dabar blynnnn nebeveza visiskas pravalas doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 11 18, 11:19)
Maya antiena marinuoju: pirma pritrinu kaip eiline vista pipirai, druska, siek tiek vegetos, cesnako... itrinu palieku pastovet.... poto darau atskirai perku chinese supermarkete teriaki sauce, ju yra visokiu man tinka tik tas kur su medum buna marinatas, bet as ji siek tiek pasildau ir dar dedu medaus (is mociutes tikro lietuvisko  biggrin.gif ), poto ten spaudziu citrina..... jei turiu orange, ir mandarinu......, pripjaustau mandarinu aplensinu zieviu ir viska uzpilu i ta pati puoda, gerai rankom dar ismaigau.... palieku stovet para.... super buna tiesa dedu dar zoliu thyme kartais rosemarry...zodziu visko po biski ko turiu, as tiesiog labai is akies viska, nes visada ragauju kas per marinatas gaunasi kad isgauciau skoni toki koki noriu... poto kepant visada turiu orange sulciu, arba mandarinu isispaudziu naturaliu, bekepant vis laiks nuo laiko palaistau, nerealu kaip skaniai gaunas.... su vista taip nemarinuoju, antis man tinka, tokia tars saldziarugste gaunas, pasidarai poto ryziu su graikiskais riesutukai, ananasu is cane gali kokiu on the side, ar to pacio orange pasijaustai mmmm apsiedimas, mano antis buna tiesiog suryta per karta  4u.gif tiesa visa marinata darau as pati, ne pagal kieno nors recepta, expermentuoju kai sako ir labai skaniai gaunas  rolleyes.gif tiesa pasakius tai cia dar is lietuvos laiku,kaip kazkada  beveik kasdien is kauno vaziuodavom pietaut i vilniu tokiam senamiescio restorane ir ta antiena buvau isimylejus, ten pastoviai kazkas tokio budavos tai as ta skoni bandziau isgaut namie  mirksiukas.gif gan neblogai pavyko  mirksiukas.gif  tik jie man rodos naudodavo toki jei pameni dar Spilvos berdos(taiplyg forma buvo) saldziarugsti su ananasais padaza jis parsiduodavo ir cia ruskyhe, bet dabar blynnnn nebeveza visiskas pravalas  doh.gif  blush2.gif



Aciu 4u.gif .

O kmynu, gvazdikeliu, allspice ar dedi? Kmynai gal nelabai, bet va kiti du priekoniai manau labai tiktu. Medaus ir as turiu tikro , is bityno pirkau, nuplese uz litra tai doh.gif doh.gif doh.gif , kaip uz tevyne.
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 11 18, 13:35)
Aciu  4u.gif .

O kmynu, gvazdikeliu, allspice ar dedi? Kmynai gal nelabai, bet va kiti du priekoniai manau labai tiktu. Medaus ir as turiu tikro , is bityno pirkau, nuplese uz litra tai  doh.gif  doh.gif  doh.gif , kaip uz tevyne.

Zinai kmynu nelabai megstu jei atvirai blush2.gif tai nededu, bet anciai jauciu ju nedeciau unsure.gif vistai ta gal drinks_cheers.gif o gvazdikeliai man kazkaip lyg labiau pyragui tinka nei mesai...( cia dar nuo mociute slaiku pamenu kaip darydavo ta ruda pyraga"medutis" taip jis vadinasi gal jau neprisimenu, ji vis to gvazdikelio dedavo, tai asneduok diev ji perkasiu valgydama doh.gif blush2.gif kiti i desru gamyba irgi deda, teko valgyt man nelabai) nors cia velgi kas megsta, man tas ju kvapas nilabai blush2.gif allspice-cia kvapnuji pipira turi omeny jei gerai supratau, tai tikrai ne, dedu paprasta juoda 4u.gif bet sakau jei tu megsti dek ka megsti kai sako del skonio nesigincijama, vienam gali patikt kitam visai ne 4u.gif tiesa paziek pa sodes vyra receptuku ten yra antis su vysniom, apelsinais berods irgi super zinok jau isbandzius as biggrin.gif drinks_cheers.gif

Va ka teko valgyt paskutini syki tai is sernienos gamintas desras, brolis nusove keleta sernu poto veze gamykliniam fabrike daryt desras, gal 100 sliosu padare, nu bet ir skanumas, netikejau kad sernienos desros bus tokios geros, valgiau atzagariu liezuviu is pradziu kazkaip visgi zveriena ir nevirta o rukyta kaip ir zalia mesa, ale taip poto patiko, kad net cionai parsitempiau vyrui paragaut thumbup.gif
Atsakyti
Labas visoms,

Turiu klausimėlį ax.gif Gal galite palčiau apšviesti ką galima gaminti rice cooker'yje ax.gif Dar neturiu, bet mane jis kažkuom vilioja, tai noriu apie jį žinoti šiek tiek daugiau.
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2007 11 18, 15:28)
Labas visoms,

Turiu klausimėlį  ax.gif  Gal galite palčiau apšviesti ką galima gaminti rice cooker'yje ax.gif  Dar neturiu, bet mane jis kažkuom vilioja, tai noriu apie jį žinoti šiek tiek daugiau.



Manyciau tik ryzius, bet jo neturiu, tai ir nezinau tiksliai. Issiimk parduotuveje poka, ten daznai prie instrukcijos buna parasyta ka dar galima daryti, tiksaliu receptu.

Puiki Mamyte, as megstu kmynus vistoje, apie anti dvejoju, o gvazdikelius tai as megstu, visada jais apibadau vista, kai kepu orkaiteje..niam essen.gif: . Aisku paskui stengiuos juos isimti, nes vyras kai perkanda keikiasi trys deinas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2007 11 19, 01:28)
Labas visoms,

Turiu klausimėlį  ax.gif  Gal galite palčiau apšviesti ką galima gaminti rice cooker'yje ax.gif  Dar neturiu, bet mane jis kažkuom vilioja, tai noriu apie jį žinoti šiek tiek daugiau.



As jame ryzius, grikius, avizu kose darau. galima steam'inti darzoves, plovus daryti ir pan. receptu knygele prideta. bet man jis labiausiai pirmiems kur rasiau. As jo labai nenorejau, bet vyras nupirko, ir dabar dziaugiuosi, nes viskas daug greiciau pasidaro, nereikia prie dar vieno puodo stoveti, ir visada tobuli ryziai gaunasi, ir greiciau, supili viska ir pats issijungia, kai jie buna isvirti. thumbup.gif
Atsakyti