Nu va,ne kas vadinas su ta Mascarpone`s gamyba. Man tai dabar įdomu pasidarė kodėl recepte paminėta 36 % grietinėlė.Jei mano atmintis nepaveda dažniausiai prekyboje ji būna 35
Kogero blogo autorė norėjo pabrėžti,kad naudojama riebi grietinėlė
Yra gietinele ir 36%. Zemaitijos. As is jos ir dariau.
QUOTE(pienia @ 2011 02 12, 22:36)
Až kažkaip visada viską tik iš Panevėžio darau,tai į kitas net nekreipiu dėmesio
as dariau ne is to blogo... o mergaite viena pasakojo, kaip jiems italas vee seminara apie masarpone gamyba.. tai sake naudojo 20 % riebumo, tai skiedziau grietinele 35 % su naminiu pienu ... nu ir vistiek ne man italu tehnologija suprast muset
Labas rytas
Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus
sveikos merginos
Esu dariusi Ules suri. Skanus
keleta kartu eksperimentavau su a la mozzarella, nes neturiu to sliuzo fermento. Vasara dariausi pabandymui is varskes, tai rezultatas nustebino, tik aisku buvo ne ta tikroji mozzarella. Paemiau pakeli varskes, truputi uzpyliau karstu vandeniu ir perkosiau per dursleka. Idejau druskos ir minkiau, minkiau minkiau. Kai atveso varske, dejau i mikrobange, pasildziau 40 sekundziu ir vel minkiau, tik lb atsargiai, nes karsta buvo. Nzn kiek kartu sildziau, jau galvojau, kad nesigaus, bet ji pradejo tysti ir panaseti i mozzarella. Padariau kamuoliuka. Skonis neblogas, bet ne tobulas.
Siandien vel eksperimentavau.
Tik si karta, puse litro pieno pavirinau iki karstumo idejau truputi rugsteles, kad sutrauktu, perkosiau, padruskinau ir vel minkiau. Pradzioj ejosi puikiai, mase maloni buvo minkymui, paskui pora kartu dejau i mikrobange (aisku rezultatas - nusideginau delna
), minkiau minkiau, sildziau, sildziau ir gavosi snipstas. Patamsejo mase ir kazkokia kieta pasidare, teko sustabdyti procesa gamybos 
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?
mozzarella
Esu dariusi Ules suri. Skanus
keleta kartu eksperimentavau su a la mozzarella, nes neturiu to sliuzo fermento. Vasara dariausi pabandymui is varskes, tai rezultatas nustebino, tik aisku buvo ne ta tikroji mozzarella. Paemiau pakeli varskes, truputi uzpyliau karstu vandeniu ir perkosiau per dursleka. Idejau druskos ir minkiau, minkiau minkiau. Kai atveso varske, dejau i mikrobange, pasildziau 40 sekundziu ir vel minkiau, tik lb atsargiai, nes karsta buvo. Nzn kiek kartu sildziau, jau galvojau, kad nesigaus, bet ji pradejo tysti ir panaseti i mozzarella. Padariau kamuoliuka. Skonis neblogas, bet ne tobulas.
Siandien vel eksperimentavau.
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?
mozzarella
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 06:41)
Labas rytas
Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus
Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus
darau pagal recepta. birus nesigauna . super skanus ( ir dabar smaguriauju)
QUOTE(@asta @ 2011 02 12, 12:33)
bandžiau
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 13, 10:22)
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?
mozzarella
mozzarella
šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį
QUOTE(irmulia @ 2011 02 13, 14:58)
Papildyta:
šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį
šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį
aha, as irgi apie tai pagalvojau. Nu kuri pirmesne isbandys, prasom pasidalinti rezultatais
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 07:41)
Labas rytas
Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus
Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus
Man kartą ir toks birokas gavosi, bet lyg ir ilgiau laikaiu paslėgus, bet nežinau dėl ko taip atsitiko, gal perkaitinau
Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne
QUOTE(rutulux @ 2011 02 15, 19:04)
Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne
. Kažkaip dar nesusidraugauju su tais sūriais 
Galbūt per mažai grietinės,nes būtent ji priduoda konsitenciją.







