QUOTE(No comment @ 2010 08 01, 22:03)
Gal žinote kaip pasigaminti kefyro (ne rugpienio) ?
Mano spėjimas būtų toks - kuomet sumušu sviestą atsiskiria toks skystymas liaudyje maslionkom vadinamas, tai paragavus kaip grynų gryniausias kefyras

pagalvojus pieno kombinatai kai pagamina sviestą nu kur deda tas maslionkas, kažko dar dadeda, supilsto ir parduoda
QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 19:20)
Sveikos,turiu keleta klausimu,pirmiausiai tai gal kuri zinote kaip reikia uzvirint piena,kad jis nesviltu
metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 20:39)
Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri
nesutinku

varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis
***
tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai